Världscupen i hoppning på tv ikväll!

Ikväll kl. 18:00-19:00 visar SVT2 ett sammadrag av Världscupen i hoppning. 
Jag ska självklart sitta bänkad och kolla! Hade inte räknat med något annat iallafall! haha :D




Vem är din favorit ikväll?

Skoning och prommenad

Idag blev Unni skodd.  Och då bestämmde jag mig även för att inte rida utan bara ut och gå med henne.
Men medan hon blev skodd var jag och Christell ute med Herbert och tränade lite. Unni är så duktig när hon är själv! Det var bara hon och Herbert i stallet och när Herbert gick ut rörde hon inte en fena utan stod kvar lika avslappnat. Jag har en så underbar häst alltså! 

Efter att hon blivit skodd så gick vi ut på en prommenad, en väldigt lugn men lång prommenad. Vi gick iväg till boda där jag rider i ridhus och sen vidare och över 'berget' och sen efter det hemmåt. Och det gick riktigt snabbt faktist. Vi gick väldigt snabbt men stannade ibland där solen sken på oss och där gräset var grönt och då fick Unni stå och beta lite. Det var hur som helst jätte mysigt! Hon har också självklart gått själv hela vägen som hon brukar. Unni behöver inget grimskaft hon heller ;)



Överlycklig tjej!

Världens bästa mamma beställde nyss hem dom här kläderna åt mig! Västen som jag velat ha så länge och en kofta som jag kan ha under!
Hoppas bara att koftan kommer vara snygg under, tvivlar nästan på det men sånnafall kan jag använda den utan väst sen när det blir lite varmare.
Egentligen skulle vi ha beställt hem ett par ridbyxor också men vi beslutade oss för att jag skulle åka till hööks och prova ut några istället som jag tycker om och vet sitter bra m.m.
Men är seriöst överlycklig! Ni som följer bloggen vet ju trots allt hur mycket jag tjatat om den där västen!
Och hoppas nu också att det kommer gå väldigt snabbt tills den kommer! 


Dagens planer = bortkastade...

Dagens planer kastade jag tack vare det dåliga vädret. Hade inte någon lust att rida allt och inte någon lust att träna med Herbert heller. Så dom två latmaskarna har fått stått i hagen hela dagen.
Jag har städat lite i stallet istället och bara umgåts med Sandra. Så det var inte så jobbig dag i stallet helt enkelt.

Christell frågade om hon fick rida Unni till ridhuset nyss, och självklart snäll som jag är svarade jag ja. Dock sa jag att hon skulle ta det väldigt lugnt! Unni är fortfarande brunstig och då vill jag inte att man kräver så mycket av henne.
Kan vara ärlig och säga att Christell är den ända som jag låter rida Unni, antagligen för att hon är den som jag verkligen kan lita på. Unni är ju trots allt det finaste jag har så lånar inte ut henne till vem som helst, knappt till någon helt enkelt. Inte så länge som jag inte är med och övervakar. Men hur som helst så ska hon få rida henne nu igen. Imorgon så kommer det dock vara jag som rider henne.  Haha!


Fotade lite på Sandra och Sacke!

Idag var det ju hur dåligt väder som helst ute. Men ändå hittade jag Sandra och Sacke i paddocken och sprang dit med kameran. Men fick ju inte några bra bilder tack vare vädret. Men här kommer bilder ändå!

Alla bilder blev ju lite halvsuddiga tyvär :S

Dags att gå till bussen!

Nu är det dags för mig att kliva upp ur sängen och sätta på mig lite andra kläder och sen gå till bussen känner jag. Den går om ungefär 20 minuter så måste väl snart börja gå också så att jag inte kommer sent. Bussen stannar inte utanför huset om man säger så.
På schemat idag står det inte mycket...
Mocka och fixa till Unni, rida henne och eventuellt fota henne i paddocken. Är väldigt sugen på det! 
Men aja, jag får se hur jag gör!


Headern på plats!

Headern är nu på plats! Vad tycker ni? :D


I love you <3

If there ever comes a day when we can´t be together, keep me in your heart, I´ll stay there forever!<3

Ny Header!

Nu är det en ny header som håller på att fixas! Så håll ögonen öppna för snart kommer den antagligen ;)

Jag saknar min Unni!

Ja, en dag utan stallet har gått, och jag saknar Unni som om att jag inte har träffat henne på ett år...
Det är ju nästan sorgligt att ens tänka på hur fast jag är vid den där underbara hästen! Men nu är det ju som det är helt enkelt, kär och galen i Unni! Haha.
Hur som helst så har min kära syster Christell tagit hand om Unni åt mig idag, hon hade tydligen skrittat ut henne också i tjugo minuter. Vilket jag tyckte var väldigt bra eftersom Unni är brunstig just nu, och då går hon över till att bli väldigt jobbig att ha och göra med och bara blir som om hon vore jätte lat. Men det brukar släppa om man skrittar ut henne. Eller hon är inte lika brunstig efter det iallafall. Så det tyckte jag var jätte bra att hon gjorde!
Hur som helst, imorgon ska jag ut till Unni, känner mig fortfarande lite hängig, men det har jag naturligtvis inte sagt till någon, jag vill ju träffa min häst! Haha! Men jag mår säkert mycket bättre imorgon, skulle inte tro något annat iallafall!


Outfit!


Vi var förbi Hööks idag!

Idag åkte jag och Christell till Hööks. Jag var överlycklig egentligen!
För ni vet ju att jag vill ha den as snygga västen som finns där. När vi kommit dit börjar jag leta, tok leta. Men gissa vad, den finns inte kvar?! Så nu ska jag skynda mig och beställa den via hemsidan tänkte jag innan dom tar bort den från hemsidan! Haha. Man måste ju vara smart!;)
Jag köpte faktist ingenting... Men ska snart dit igen antar jag och spendera upp lite pengar, jag har ju tillexempel ett pressent kort som jag kan göra av med där.
Så det blir nog perfekt!:D

Barbacka tur idag! :)

Idag så skrittade jag ut Unni barbacka, det var riktigt länge sen må jag säga!
Men orkade inte heller något annat eftersom jag redan då kännde mig hängig och sjuk.
Men vi red bara iväg, drog på ett träns och skrittade iväg, Unni var jätte lugn och när jag väl bad henne att arbeta så sköt hon upp ryggen något otroligt! Trodde att jag skulle avfyras som en pil! Nerrå ;P Men hon sköt upp ryggen direkt, gick i jätte fin form med nacken och verkade trampa under sig väldigt bra!
Haha! Hittade dom här gamla bilderna! Dom är från förra vinter/våren. Mycket förändring i kroppen på Unni alltså!:P

Sjuk...

Jag håller helt klart på att bli sjuk... Inte kul alls faktist.
Jag märker det eftersom jag är allergisk mot hästar och har astma på det, och när jag blir sjuk reagerar jag väldigt mycket på att vara i stallet.
Så imorgon så ska Christell ta hand om Unni, och jag hoppas jag blir frisk snabbt! För jag vill till stallet :S
Men hur som helst så hoppas jag att det går över fort.
Jag vill ju till stallet och träffa sötnosarna!:)

Försovning :S

Jag vaknade för ungefär 10 minuter sen, runt kvart i nio av att min syster ringer. Men då mer eller mindre flyger jag upp och börjar prata med henne samtidigt.
När vi lagt på skulle jag byta om men då knackade det på dörren och Cathrine berättar att hon redan fodrat hästarna så det är ingen fara, även att det blåser som satan ute.
Men hur som helst så brukar det ta ett tag för dom att käka, så nu ska jag ta det lite mer lugnt.

Hööks 50% rabbat!



Är det bara jag som ska skynda mig till hööks nu? Det är ju trots allt halva priset på väldigt mycket produkter!
Ska köpa mig ett par ridbyxor, min väst ( SOM ÄR HALVA PRISET PÅ! SVINBILLIG NU!) och så ska jag köpa ett nytt grimskaft till Unni, lite häst godis också. Sen behöver jag faktist inte så mycket mer just nu :)
Men ska kolla, kanske kan jag köpa mig ett nytt ländtäcke, det behöver jag trots allt verkligen!



Inget häst inlägg!

Nu sitter jag bänkad framför TV:n och väntar otåligt på att sekunderna ska ticka fortare! Jag vill nämligen se Victoria Secrets fashion show! ;D Har ju väntat i ett år nu så det är dags att det börjar snart!
Brukar ni kolla på Victoria Secret Fashionshow?




20 minuter... Sen det här...

Jag gick och lämnade Herbert i hagen, drygt 20 minuter senare gick jag dit för att slänga in lite hö till han och Unni, även till Sacke som står i en annan hage påvägen till deras.
När jag såg honom och Unni såg dom otroligt glada ut och jag fick ett stort leénde på läpparna, tills denna lilla bus häst vände sig om och det lortigaste jag någonsin sett uppenbarade sig. Mitt leénde försvann helt och tappade istället hakan. Och även Unni hade rullat sig, tur att hon har täcke med hals!
Efter att han vänt sig om fick jag ju den här oskyldiga blicken så mitt leénde växte till sig igen.
Nu när jag tar in dom sen blir det en totalborstning och putsning av två leriga lädergrimmor! Haha :P
Bushästar <3

Longering, sadelträning!

¨
Herbert blev lite tränad med att bli longerad idag, inte alls mycket utan mest att han sprang runt. Jag fotade medan Christell longerade honom. Han är väldigt söt och busig! Sen fick han även springa runt lite själv i paddocken och tillslut slängde vi upp en sadel på honom. Efter han blivit tränad lite med det tog Christell sadeln (Som även är Unnis!) och jag Herbert och lämnade honom i hagen. Måste säga att han är väldigt snäll och lugn för att vara unghäst trots allt!:)

Red på ängen med Unni!

Medan jag och Christell väntade på Herbert så red jag och Unni ut, vi stannade på en äng där vi galopperade runt lite på långa tyglar i en lugn takt. Hon var jätte mysig! Sen red vi en runda på kanske 4 km i endast skritt, när vi sen kom till ängen igen eftersom det är på vägen hem så stannade vi där och började arbeta lite. Hon var sjukt fin! Lyfte upp sig otroligt fint och trampade under sig.
Hon gick som bäst i alla gångarter idag faktist, det brukar vara traven som alltid är bäst, men idag var hon lika fin i alla gångarter på alla spår och övningar vi gjorde.

Nya hästen!:)

Nu har den nya hästen kommit! Herbert ;) Han är verkligen super söt!:D
Han går just nu i en hage med Unni, även hon tyckte att han var helt okej! Inget tjafs eller något liknande, dom har sprungit runt och busat lite. Tror att dom kommer få fortsätta gå med varandra ett tag.


Här har ni lite smakprov av hur Herbert ser ut!

Laban & Elton!

Tänkte att jag skulle visa upp dom här två sötnosarna. Elton och Laban!
Kan skvallra om att en av dom ligger brevid mig i soffan och snarkar på tok för högt för vad en sådan liten hund borde kunna och den andra ligger och sover ute i sin korg i hallen ;)

Här har vi då Laban, han är en Engelskspringer spaniell. Världens underbaraste! Han är även utbildad vårdhund och jobbar med min syster på min mammas ålderdoms hem.
Han är drygt 7 år tror jag. Han kan väldigt mycket trick, tillexempel, sitt fint, give me five, spela död, snurra, rulla m.m. Bilder ovanför är från förra året, har tyvär inte fotat så mycket i år :S

Här har vi då Elton, det lilla valp buset. Han är inte speciellt gammal, helt galen och helt galet mysig också. Är helt kär i den här lilla sötnosen! Och tror att även han ska utbildas och bli vårdhund i senare tid när han har växt upp! Men jag är inte riktigt säker... Men det visar sig!:P
Även han har lärt sig lite trick, och det är tass, sitt, snurra och lite ligg. Han lyssnar på ligg när det finns godis inblandat iallafall! Haha :)


Sjukt mycket besökare idag!

Jag fick precis en chock när jag kollade in statistiken.
Jag skämtar inte när jag säger att statistiken höjts med minst 50 besökare.
Och känner att det är mycket för att bara rusa upp i statistiken.
Så tänkte bara höra ifall det är någon som har gjort reklam för bloggen eller kanske länkat den?
För annars fattar jag ingenting! Haha :P

Lånad bild från google! Min data vill inte riktigt sammarbeta så kan inte print screena :S

Länkningar

http://sania.blogg.se/
http://johannaanderssons.webblogg.se/
http://isagullbekk.blogg.se/
http://mariachen.blogg.se/
http://dressyrparet.blogspot.com/
http://eemeliebbergqvist.blogg.se/
http://ryttarre.blogg.se/
Här kommer lite lovade länkningar!:)

Kvälls fodring!

Nu har jag varit ute i stallet och kvälls fodrat alla glada hästarna. Myste lite extra med Unni när jag ändå var där, blötlagde hennes hö ennu en gång och skrev om hennes foderstat.
Fixade även iordning betfor och fodret till imorgon bitti, det är ju jag som ska upp före tuppen och morgonfodra hästarna. Mitt mål är att ha mockat och fixat innan nya hästen kommer, och den kommer klockan 09:00, så det kan bli kämpigt kan jag tala om! Men det ska nog funka!:P


Mindre än ett dygn kvar nu!!

Imorgon klockan 09:00 kommer Herbert till stallet! Ska bli så otroligt roligt! Jag ska sova kvar i ullbro och rida imorgon bitti innan klockan nio. Tar antagligen utsläppet också. Och ska ju även fixa hagen dom ska gå i.
Men det ska bli så sjukt kul imorgon då Herbert kommer! Jag ska fota massor!
Unni och Herbert ska gå i en egen hage nu i några dagar, så att dom lär känna varandra och så han åtminstone har någon då han släpps ihop med de andra hästarna. Unni är trots allt den mest snällaste hästen som finns, och hon skulle aldrig sparka mot en annan häst, inte heller bita eller jaga runt. Så hon är helt enkelt den snällaste som finns!:D
Men hur som helst kommer antagligen väldigt mycket bilder på Herbert imorgon! Så håll ögonen öppna!:D
Jag hoppas att allting kommer gå bra och att det inte blir Unni som kommer få någon spark eller så, men hon är inte precis jobbig för dom andra hästarna så att så illa borde det inte gå!

Långritt med tjejerna!

Idag red jag och hela gänget i stallet ut. Dock så var hon brunstig, just idag såklart...  Men när vi väl kom ut så blev hon normal. Hon var jätte bra till en början, gick i en fin form, höjde ryggen väldigt bra och var jätte lugn. Efter halva tiden så exploderade dynamiten innom henne och då blev hon allt annat än lätt att rida. Till en början så travade vi mest och galopperade lite, men efter den galoppen blev hon ju som sagt tokig. Men hon var fin ändå, gick i formen jag ville ha henne i, bara det att hon näst intill försökte ta bettet och springa iväg bara. Men vi kom tillbaka oskadda iallafall. Haha, hon var ju inte så illa att jag inte kunde hålla henne, hon var iallafall lättast i skritten och relativt lätt i traven, hon har fått så otroligt mycket muskler så hon börjar bli väldigt svår att rida eftersom hon är så stark.  Det var hur som helst verkligen jätte skönt väder idag. Solen sken och jag hade bara en tjock tröja på mig och frös ingenting. Men det finns ju ingen snö här derimot...  Den har smält bort, jag skulle ju kunna gissa på att det var vår som kom nu.

God Jul!:)

Nu måste jag passa på att säga God Jul till alla er underbara läsare! Tyvär är det nästan försent, men bättre sent än aldrig, eller hur var det?

Jag har iallafall haft en väldigt bra och stressad dag. På morgonen så ställde jag klockan på 05:45 och gick ut till hästarna och morgonfodrade. Kan ju tillägga att jag somnade runt 02:30 den natten så det blev inte mycket sömn. Och det är tack vare att jag och pappa låg och kollade på Sagan om ringen hela kvällen/natten. Men när jag väl somnade så orkade jag knappt ta mig upp.
Men väl i stallet så skulle jag bege mig ut och rida, men eftersom det inte är nå snö ute så gick det inte något vidare eftersom det blir så mycket mörkare. Men runt halv 8 -8 begav jag och Unni oss ut och red till 9 kanske? Vi red över berget och skrittade endast. Vi hade det mega mysigt!

Imorgon frågade de andra tjejerna mig om jag ville följa med ut och rida. ALLA i stallet ska ut och rida. Och funderar på att följa med, men skulle egentligen behöva rida igenom henne i ridhuset eftersom jag har lektion på måndag. Har inte ridit henne ordentligt på alldeles för lång tid helt enkelt. Men jag får se. 
Jag lär väl gå på magkänsla imorgon!

Hoppas ni alla har haft en underbar dag och fått en massa fina julklappar!:D

Här är en bild på Unni sen förra året.

Dagens: Vill ha!

Är det något som jag verkligen skulle vilja ha så är det en perfect sit, för att jag ärligt talat håller på att tappa min sits totalt. Och därför skulle jag verkligen behöva en perfect sit för att få den mer på topp igen.
Även skulle jag vilja ha den för att få testa den, har aldrig testat en perfekt sit men har bara hört folk som tycker att det är fantastiskt än så länge.
Men hur som helst så vill jag gjärna testa en och ha den för att då min sits bättre, jag faller just nu otroligt lätt frammåt, och det är just för att Unni är så otroligt pigg och relativt het, så det resulterar att jag faller frammåt för att det känns som att jag får mer kontakt med henne, vilket dock är fel, men hur som helst så vill jag iallafall testa en perfect sit och se om det blir bättre ;)
Bild lånad från Google.

Lugn dag!

Ja, idag kommer det bli en rejält lugn dag. Jag ligger fortfarande i sängen. Men ska ta mig upp efter jag är klar med inlägget och fixa mig lite. Sen så småning om ska jag ta mig ut till Unni, det blir när mamma åker in till stan för då kör hon ut mig dit. Jag ska rida ut henne idag om det fortfarande är ljust när jag ska rida, och om det börjar bli mörkt så ska jag gemig iväg till ridhuset och rida lite där. Annars tänkte jag hur som helst ändå rida henne på en äng lite för att rida igenom henne lite.
Efter det så ska jag faktist fira jul, mina föräldrar är ju skiljda så jag ska fira med min pappa och mina syskon. Men det blir nog inte så jätte "juligt". Vi ska typ ha uppesittarkväll och köra bingo grej, äta lite och sen öppna lite paket tror jag. Så det ska bli mysigt iallafall! 


Unnis foderstat!

Jag tänkte att jag skulle skriva upp en liten lista på vad Unni får för mat varje dag. Hur jag har lagt upp hennes mat schema helt enkelt. Det är väldigt simpelt eftersom hon inte behöver mycket mer än det här nu när hon är så perfekt i hull och i pälsen. även i hovar m.m. Men hur som helst, fick en fråga för någon vecka sedan om jag inte kunde skriva upp vad hon får, så självklart ska jag göra det! Och om ni har någon fråga om varför jag just ger henne den mat hon får, eller hur jag 'placerar' ut det under dagen så är det bara att fråga på så ska jag berätta varför jag väljer att göra just så! Så var helt enkelt inte rädda att fråga eller något sådant, ni kommer få ett svar!:)

  • Frukost - 2 kg hö och ½ kg pellets.
  • Lunch - Alla hästarna får 1 kg hö utkastat i hagen för att dom ska hålla igång magarna.
  • Eftermiddag - När Unni kommer in får hon 2 kg hö i boxen.
  • Kväll - Som kvälls mat får Unni 7 kg hö och hennes kvällsmat som består av 2 dl betfor och ½ kg pellets.


Unni får alltså en bal om dagen nu på vintern, en bal är 12 kg hö. Men dock blir det kanske 12½ med tanke på att Unni är väldigt låg i rang och får därför inte så mycket hö i hagen, men så det räcker iallafall. Jag har planerat att hon ska få just den mängden hö också. Eftersom hon trots allt är stor häst och behöver helt enkelt äta så att det räcker, även för att hon blev väldigt smal förra året, så nu håller hon precis det hull jag vill att hon ska hålla. Så enligt mig är det ett perfekt mat schema. När det finns gräs i hagarna m.m så ser hennes foderstat helt annorlunda ut, men nu när det inte finns gräs utan bara snö så har hon det här för att få ersättning med hö istället för gräs. Några frågor på det så är det bara att kommentera!:)



Sitter i stallet och har nyss varit ute med Unni!

Ja, då sitter jag i sadel kammaren med Laban, ska snart ta in hästarna och eftermiddags fodra dom och sen åka hem till mamma. 
Unni hade jag tänkt att rida ut idag, eller alternativt rida i ridhuset. Men kan tala om att det inte blev något av det. Jag bestämde mig för att tömköra henne, så satte på longer utrustningen och tömmkörde henne via det. men kännde mig så forever alone där bakom henne så knöt upp longer linan och gick brevid henne istället. Hon gick hela tiden i en jätte fin form och jag spännde in henne lite eftersom, tillslut spännde jag ju upp näst intill allting och hon behöll samma fina form. Hon trampade under sig något otroligt idag! Gick och kollade väldigt mycket på det!
Jag var dock lite små rädd hela tiden för att hon skulle halka, hon har fortfarande bara två broddar, men det gick bra. Jag offrade mig, så Unni fick gå där det var som bäst underlag och jag där det var som halast, gled väldigt många gånger, men ninja som man är så höll man sig på benen (Haha). Hur som helst hade vi det jätte mysigt, som vanligt så pratade jag hur mycket som helst med henne, och idag om linjer på gymnasium eftersom det är dags att söka in snart på någon linje :P Men mer om det någon annan gång. Unni var hur som helst helt fantastisk, trots den lilla träningen gick hon som en kung!


Och får ju inte glömma att även Laban var med ut och prommenerade. Så här får ni en bild på Laban och Unni från förra året då dom sprang runt och busade med varandra!
Det sjuka var att dom inte jagade varandra utan dom lekte verkligen med varandra. Sötisar alltså!

Pyssel

Idag hade jag tänkt att jag skulle ut till Unni, och ska först rida henne, vet inte riktigt vart dock, men det visar sig. Efter jag har ridit tänkte jag att jag skulle fota henne lite, får jag några bra bilder hamar dom på bloggen såklart, men har inte fotat på flera veckor så hoppas det blir bra!
Men efter det så ska jag flytta allt hö ifrån boxen där Herbert ska stå, ska flytta 'pallarna' som dom står på och ställa dom och höet någon annan stans.
Sen kanske fixa i boxen, ska fråga Christell om hon vill att jag ska göra det idag eller om hon vill göra det någon annan dag. Och sen så måste jag göra det som jag tyckt har varit så jobbigt ett tag, att putsa all utrustning. Haha. Jag brukar egentligen dela upp allt, så att en dag i veckan putsar jag sadlar och ridstövlar, och en annan dag i veckan putsar jag tränsen och grimma. Men nu så har jag ju inte gjort så utan jag har inte orkat putsa helt enkelt, så nu har jag hur mycket som helst att putsa, linda ihop lindor, tvätta leriga skydd m.m. Men varför det är så är även för att jag har det mer stressigt i stallet nu, jag bor inte på gården längre utan jag bor hos min mamma, så får anpassa mig efter henne, när hon har tid att hämta mig m.m. Men idag ska jag ut tidigt hoppas jag och med lite tur åker jag hem sent så jag hinner allt jag vill göra.
Och jag ska även ta hand om Sacke idag, så att dagen blir lång, men kommer antagligen gå snabbt eftersom jag har mycket som står skrivet på listan idag.

Longering!

Idag blev Unni longerad, vi höll oss till i paddocken, men självklart tyckte hon att det blev väldigt jobbigt tack vare hög snö där som hon även verkade störa sig på relativt mycket på. Men hon gick fint och arbetade bra i omgångar. Men jag hade inte tänkt att hon skulle gå så speciellt hårt på något sätt heller, mest bara få arbeta lite eftersom hon stod igår. Och nu har hon ju fått det iallafall. Imorgon så ska jag se till att rida ut eller rida i paddocken alternativt ridhuset. Jag får se vad jag får för planer imorgon. Jag kan ju nästan aldrig riktigt bestämma mig, vilket jag även vet att många vet om. Men hur som helst, någonting blir det ju iallafall!
Det här är det longerings sett jag använder mig av, och måste säga att jag tycker att det är riktigt bra!:)

Äntligen jul lov!:)

Nu är det äntligen jul lov! Och passande som det är så kommer ju Herbert på måndag, vilket betyder att jag kommer ha ett helt lov att fota honom och lära känna honom på. Ska fota honom så mycket jag kan antar jag, och ska även ta ut Unni och fota massor på henne, behövs nu ju när jag ska fixa en ny header.
Hur som helst så ska lovet bli väldigt skönt, men ska plugga en hel del å det också kan jag ju berätta. Har ett och annat att göra inför nästa termin.

Men det här lovet ska bli ett lov där jag ska skämma bort mig själv lite, vara mycket i stallet och shoppa. Ska även vara ute med vänner lite antar jag. Men ska iallafall skämma bort mig med ny väst och ridbyxor, även lite kläder utanför stallet ska jag nog pass på också. Det är inte ofta jag förnyar min garderob, allt jag köper för mina pengar är typ grejer till Unni. Haha.
Men jag anser att hon förtjänar vartenda öre!:)





*Skvaller!*

Nu tänkte ju jag skvallra lite om att det ska börja göras en ny header till bloggen, mycket finare än dom jag har haft innan. Dock så sitter jag och funderar lite om jag kanske borde ha någon bild på Herbert också? Om jag tar en när han kommer. Just för att jag antagligen kommer ha mycket bilder på honom också. Och har jag honom på headern så blir det inte så konstigt för alla nya läsare. 
Vad tycker ni? 



Snön!

Ja, nu vet ju de flesta att snön kommit och vi har fått träda in i ett fint vitt vinterland. Vilket jag uppskattar eftersom den gör att allting blir så mycket ljusare!
Men trots det så är det ju inte så speciellt kallt, och har hört rykten om att snön kommer smälta bort innom kort, och det uppskattar jag faktist precis ingenstans! För att nu är det dags för snön att komma, dags att få tolka lite och få galoppera i djup puder snö på en stor äng, men det känns som att det kommer dröja nu tyvär, vilket känns lite mera jobbigt enligt mig, jag har vätat tillräckligt mycket känns det som, och Unni verkar inte heller tycka att det är helt dumt med snö, så hoppas att det kommer ligga kvar nu!

Ovisade bilder från gräs-ängen.


Det här är några ovisade bilder från när jag red på gräsängen innan jag åkte iväg till Falun. Inte så speciella men dom är trots allt några som jag tycker om och är relativt fina.
Imorgon så funderar jag på att antingen rida ut eller longera Unni. Hon vill vila idag så just därför står det mellan dom två valen, hade inte tänkt att något av det skulle bli speciellt ansträngande, eventuellt longeringen då. Men jag ska se vad som blir av imorgon, det blir det som jag är mest sugen på, jag får ta dagen som den kommer helt enkelt, som jag oftast gör också. Alltså inte så mycket ändring i allting.

Dagens: Vill ha!

Dagens vill ha är fortfarande den här snygga ridvästen. Och hoppas att jag kommer få den i julklapp eller kanske man skulle kunna få ett present kort på hööks så man kan köpa den? Haha!
Hur som helst såköper jag nästan aldrig grejer till mig själv utan bara Unni, så att om jag nu kommer få lite pengar i julklapp har jag bestämt att jag ska spendera pengar på mig själv, köpa ridbyxor och ridvästen. Kanske någon snygg tröja att ha under också! Men alltid så tänker man mer på allt annat än sig själv, eller jag iallafall. 
Nu ska jag iallafall börja skämma bort mig själv lite mer. Det kanske är på tiden!:)


Julpynt hos Unni!

Nu har Unni äntligen fått lite julpynt på sin box! Har inga bilder på det som det är idag tyvär :S Men från förra året har jag bilder på ;)
Hur som helst så har jag julpyntat på Unnis box, lite på Sackes box och lite över dörrarna till sadelkammare, foderkammare och dörren in till stallet.
Dock så när jag kom morgonen efter hade ju Sacke tyckt att julpynt inte bara var fint, utan det var ju helt otroligt roligt att leka med också! Så hälften låg på golvet, även det på sadelkams dörren hade han använt hans giraff hals som uppenbarar sig ibland! Och där hade han ju självklart dragit och lekt med också.
Han är ju alldeles för gullig!  Haha 


Nya pållen kommer snart!:)

Snart kommer då Herbert, dock har jag på något sätt intalat mig själv att han fortfarande heter Reiv som han hetat tidigare, haha :P Men hur som helst så tycker jag att det ska bli helt sjukt roligt! 
Jag ska få träna med honom i paddocken från marken, och då samma träning som jag gör med Unni, så ni kommer verkligen få räkna med att få se bilder m.m på honom sen när han kommer, för jag kommer antagligen tycka att det är jätte roligt! Haha :P
Jag tror att han skulle komma nu på måndag, eller vi ska försöka det, om inte så kommer det dröja några dagar längre, men jag tror allt att det kommer gå på måndag :) Jag ser fram imot det jätte mycket, och kommer självklart hjälpa till ifall det så behövs med honom!
Men det beror även på hur mycket tid jag lägger på Unni, Herbert kommer väl få den tiden som blir över ;)


Holy shiet mamalabama! (Inget häst inlägg!)

Herregud vilken annorlunda vecka det har varit :S Olof - min iPhone tappade jag, vilket gav resultatet sprucken skärm och gick inte att använda, efter någon dag fick jag mammas gamla mobil som jag nu använder, men några dagar innan det biter min systers valp Elton på min data Bernts laddar sladd, vilket resulterade till sönder sladd och ingen dator. Nu har min pappa lagat sladden och min mobil kommer bytas ut i februari (:S). Så att nu fungerar livet som det ska relativt mycket ;) 
Men justg därför kan jag förklara den dåliga uppdateringen! Haha ;)


Hemma på banan igen!

Nu är jag äntligen hemma på banan igen och har träffat Unni, haft stallhelg m.m.
idag red jag och Elle i ridhuset. Unni var helt sjukt snygg! Hon bärde upp sig jätte fint, hade nacken och huvudet exakt där jag ville, sköt under bakbenen väldigt bra, höjde ryggen. Aa, helt enkelt jätte fin!
Jag arbetade henne mest i trav och lite galopp, skritten blev mest som vila men gick igenom henne i den innan traven i början såklart. Jag jobbade henne inte så hårt men hon verkade tycka att det var jobbigt, vilket är bra!:)
Jag är jätte nöjd över Unni och hoppas hon fortsätter vara såhär fin, hon hade en helt annan form idag än vad hon brukar, och hon hade en helt perfekt form.
Älskar min häst så otroligt mycket!


Allting klart!

Nu är allting klart gällande Herbert. (Kommer nog inte vilja kalla honom det... Helst Reiv ;))
Han ska komma till oss. Jag ska ha stallhelg i helgen och på söndag kommer Herbert/Reivs ägare och ska kolla på stallet. Vi har nästan alltid rent och snyggt så på söndag ska jag städa ännu mer och det kommer ju helt klart att bli kliniskt rent! Haha :P
Hur som helst ser jag verkligen fram imot att Pållen ska komma! Ska bli jätte rolig och ska hjälpa till så mycket jag hinner med honom :)


Gammal bild jag fått!

Den här bilden gillar jag fortfarande så otroligt starkt mycket! 
Det är en bild som en tjej skickat till mig innan som är en bild som föreställer mig och Unni på en dressyrtävling. Är det bara jag eller är tjejen otroligt duktig på att rita på dator? 
Aja, tusen tack ennu en gång för den fina bilden!:)

Alldeles för lite uppdatering :S

Nu har jag bloggat på tok för dåligt! Har varit här i falun nu i något dygn, och har allmänt as roligt!
Jag håller på med silversmide här och gör en ring. Det börjar arta sig lite!
Annars så hänger vi omkring, är i rummet och käkar godis typ. haha :P
Ikväll ska vi dock till Maxi jag och några vänner, jag och Hampus ska röja runt har vi bestämt.
Vi ska antagligen leka i en rondell som vi gör hemma i enköping! Haha xD

Hur som helst ska jag ringa Christell efter skolan för att ringa och fråga hur det gick igår när hon red Unni i ridhuset. Så det får ni en liten uppdatering på senare. Vet att hon är lite stel i ena sidan så hoppas att det gick bra iallafall.



Jag saknar min älskade häst massor!:S<3


Imorgon bitti far jag till Falun med klassen...

Imorgon bitti åker jag till Falun med klassen, ska vara borta tills på fredag!
Kommer kunna blogga lite då och då där nere men inte alls så ofta som på den här bloggen tyvär.
Så antagligen kommer några inlägg upp då och då bara. Och kommer mest vara gamla bilder eftersom jag kommer ta med mig en gammal dator dit, så använder mig av de bilder som finns i arkivet. 


Det är hit jag ska!:P Enligt mig en väldigt dålig bild men hur som helst så är det mega kul där!

Önskelista!:D

Detta är min önskelista för i år! Och nu hoppas jag att mina snälla, fina, underbara, söta, coola, grymma, snygga, mumsiga, as bra, roliga, snälla, snälla, snälla, snälla föräldrar ska läsa det här inlägget!;)


Jag skulle verkligen vilja ha ett par nya ridstövlar. Och kan berätta att jag verkligen behöver ett par också! 
Mina andra börjar bli riktigt slitna nu, trots att jag tar hand om dom.
Men dock så skulle jag vilja vara med och välja ut ridstövlar, så om ni skulle vilja ge mig ett par ridstövlar i julklapp, ge mig gärna ett present kort, pengar eller kanske något annat, bara så att jag får något som är tänkt att köpa ridstövlar för ;)


Om inte ridstövlar så vill jag VERKLIGEN ha den här snygga västen!! Har redan provat den på hööks och tänkte köpa den men blev inte av. Men vill verkligen, verkligen,verkligen ha den! Den är inte alls så dyr och kan ju meddela att om jag nu skulle råka få en sådan så vill jag ha storlek M på den ;) Haha :P



Här har vi något som jag också verkligen är i behov av! Mina ridbyxor håller ju nämligen på att gå sönder igen... Alla mina ridbyxor är sönder. Hur det kan komma sig vet jag inte, antagligen blir som så slitna. Men dom här två modellerna gillar jag, den beiga för att det är fubbla knappar, en fixa med dragkedja och dom är allmänt stilrena, och dom röda just för den röda färgen. Tycker att dom är lite häftiga. Men skulle helst av allt vilja ha dom beiga.


Nu hoppas jag att tomten, mamma och papp har läst min önskelista ;) För dom här tre sakerna är det som jag önskar mig innom häst fronten :)

Titten på hästen!

Idag åkte vi ju som sagt och kollade på unghästen.
Det var en anonym som lämnade en kommentar på föregående inlägg om den hästen.
Frågan var om hästen hette Knut. Och tog reda på svaret under den tiden vi var där, och nej. Den heter inte Knut, utan Herbert! Haha :) Tyckte det namnet var lite roligt! Dom hade döpt om den när den var liten och dom köpte den. Den hade tydligen hetat Reiv innan. Jag tyckte nog att dom skulle ha låtit namnet vara :P Men aja, Herbert är också coolt!;)
Jag tyckte om honom jätte mycket! Han är tre år men var ko lugn! Jätte mysig och jätte snäll. Jag hoppas verkligen på att min syster kommer få ta hem honom, vilket det antagligen kommer bli också. Men dom skulle prata lite där borta och får i ett klar tecken så åker vi och hämtar honom!:)


Här har ni en bild på honom, men måste flika in att jag blev lite förvånad när jag såg honom, tyckte nämligen inte att han var så fin på bilden men när jag väl såg honom på riktigt tyckte jag att han var fin! Han kommer nog bli riktigt fin sen när han får lite muskler m.m! 
Eller vad tror ni?:)

Idag åkte vintertäcket på!

Idag tyckte jag seriöst att det var svin kallt! Så därför sp satte jag på Unni hennes vinter täcke idag.
Och nu ska det även fortsätta vara på! Jag ska hänga undan dom flesta andra täckena nu eftersom jag bara behöver ett av mina fleece täcken, ett inne täcke och vintertäcket. 
Har egentligen inte ens så många täcken, men fler täcken en jag behöver kanske. men har ju köpt ett täcke från början sen köpt ett till som har något bättre på. Som t.ex hals på det. Så dåliga köp är det ju inte. Snarare nödvändiga köp enligt mig!:)


Här över ser ni mitt underbara vintertäcke! Älskar det verkligen! Det är helt sjukt tjockt så finns inte en chans att min ängel kommer frysa ;)

Bilder från ängen del 1



´
Här är lite bilder från ängen idag. Har ännu fler bilder så fler kommer senare eller imorgon!:)

Broddat Unni!

Nu har jag broddat Unni. Hon har ju inte några vinterskor på sig så hennes skor har endast två broddhål. Vilket jag verkligen inte uppskattar. Hon glider mycket ändå på isen. Vi ju verkligen ha mer hål i skorna så jag kan försäkra mig om att hon inte glider. 
När jag kommer hem från Falun nästa vecka ska jag fixa hovslagare till Unni iallafall. Hon behöver fler brodd hål. Är redan rädd att hon ska halka, trots att hon har två broddar på varje hov.


(lånar bild från google)

Imorgon ska jag och syster kolla på häst!

Jaha, imorgon ska jag åka med min syster när hon kollar på häst.
Hästen vi ska kolla på är en halvblods vallack och är tre år gammal. Endast sutten på. 
Han är en skäck. När jag läste annonsen tyckte jag att han verkade jätte trevlig så det ska
bli jätte roligt att åka och kolla på pållen imorgon!
Ser fram imot det som en galning ;)

Mer än såhär får ni inte se ännu ;)

Ridbilder kommer upp under dagen!

Jag har precis pratat med Cessi, och hon ska komma hit klockan tolv och fota mig och Unni. Vi ska rida på gräsängen har jag bestämt. Ska få massor av bra bilder! Det är något som jag också tog mig friheten till att bestämma!
Hur som helst så kommer hon snart så ska ut och brodda Unni och sen fixa henne för att rida iväg och ta med mig Cessi. Men håll ögonen öppna för nya fina bilder!:)


Unnis olika grimmor!

Jag fick en fråga för ett tag sen där man frågade om vad jag hade för grimmor till Unni.
Jag har inte så mycket grimmor, jag har mest fått i födelsedagspressent och så. Antagligen för att jag nöjer mig med att hon ska ha det in och ut från hagen när andra tar in henne. Jag vill hantera henne mest lös.
Men det här är de grimmor jag har iallafall!:)



På den vänstra biden ser vi en rosa disco grimma. Den           Här på högra sidan är en grimma jag fick av Ewe i
Är nu riktigt gammal och sliten, därför används den                födelsedagspressent. Den är lite grå,lila grön i 
endast till att ta ut och in från hagen. Grimmorna                    färgen. Jag använder den inte så speciellt ofta.
hänger ju även vid hagen så det är dens uppgift att                 Mest när det är kallt ute och hon ska ställas upp
hänga där och bli mer sliten istället för hennes andra               på gången, och det är just för luddet på den.
grimmor.





Här till vänster har jag en blå vanlig tyg grimma            Här till höger så är en grimma som jag köpte på Horse 
från hööks som jag fick i födelsedags pressent              show. Det är en läder grimma och på sidan av det så är
av Cathrine. Den har jag inte använt alls typ.                det ingraverat Unnis namn. Den här grimman använder
Antagligen för att den är så enkel och det är så             jag inte heller så mycket, mest om hon står inne redan 
kallt. Ska sätta blått nosludd på den och använda          och jag ska ta ut henne på gången. Jag gillar den 
flitigare nu när det är kyligt. Antagligen kommer           grimman väldigt mycket iallafall. Den är väldigt fin och 
den här grimman bli en stor favorit i sommar!               stilren!:)


Den här grimman är en repgrimma som är gjord av äkta material, det vill säga rep. Och inte sånt material som är mjukt, som finns på t.ex. granngården, hööks eller glada hästen i spiltan. Dock är den inte hård. Det är helt enkelt äkta vara! Haha.  Den använder jag när vi busar eller tränar i paddocken, då lite mer NH träning. 
Jag har även ridit med den ett antal gånger, och då haft våran gamla western sadel på Unni, haha! Då kan man snacka om att det känns coolt! 
Jag är verkligen ett stort fan av när man kollar på gamla western filmer hur man red och vad man hade för utrustning m.m. Det är ju svin coolt! Så självklart har även jag och Unni testat på sådant. Haha! 


Som ni ser har jag alltså fem olika grimmor. Alla används helt enkelt olika eller knappt alls.


Unni blir omhändertagen av Sandra idag!

Idag får Sandra ta Unni igen, och det är just för att det är Lucia shower. Så jag kommer inte hinna med henne tyvär :S Känner mig hemsk som vanligt när jag inte åker till henne men Sandra tar väl hand om henne.

Imorgon ska jag försöka få på broddar på henne. Har inte fått det ännu och vill inte att hon ska få några skador för att hon sträcker sig eller ramlar för det är halt. Så det ska jag göra. Jag ska ta ut hästarna åt Sandra imorgon bitti och vara allmänt snäll mot henne. :P Och sen ska vi ut och rida också.

Det är ju full fart på Unni bunni :P Så broddar måste på för att undvika skador!:D<3

Unnis tänk när vi rider hem från uteritter :P


Haha! Unnis tänk på vägen hem från uteritt ;)<3

Bloglovin!

Då så har jag precis fixar bloglovin till den här bloggen. 
Så följ gärna på bloglovin också om ni nu har det, jag ser ju att ni är en hel del som följer bloggen!:)
Kan ju underlätta :)


Borta nästa vecka!

Nästa vecka så ska jag åka iväg med min skola till Falun. Vi åker dit varje år och bor borta måndag-fredag och pluggar andra ämnen som vi inte har möjlighet på vår skola. Typ hemkunskap, slöjd m.m. Vi kan det på vår skola men i Falun finns större och bättre lokaler. Därför åker vi dit. Och det är ju skit roligt också rent utsagt. Vi bor i ett enormt hus och har egna rum med 5-7 kompisar typ. Vi är 5 stycken iår i mitt rum, då är det mina bästa vänner. Och vi har skola 8:00-16:00. Så det är ganska långa dagar ändå, sen efter det är det helt fritt. Oftast helt kaos överallt, bara allmänt glada kompisar överallt. Så det ska bli sjukt kul!

Unni har jag ju löst såklart! Måndag och Tisdag ska min snälla syster ta henne och mocka, fodra, vattna, rida m.m. Och onsdag och torsdag ska Sandra ta henne, dock inte rida. Sen på fredag hinner jag hem och rida m.m. Sen hela den helgen har jag stallhelg, så bered er på många inlägg! :) Ska fota massor och försöka få ut Cessi så hon kanske kan fota. Nu när det är snö ute!!:D:D


Snö!!:D

Äntligen har snön kommit hit till oss!:D Jag är så glad!:D 
Nu ska jag fota loss kan jag tala om! Vill ha massor av fina bilder! Ska ringa Cessi och se till att hon fotar mig och Unni nu i vårt fina vinterland!:)
Har saknat snön! Dock inte isen :S Ska brodda Unni så fort som möjligt iallafall! Vill inte att hon ska vara med om någon halkolycka. Men vintern slog till med chock här. Har inte varit snö alls men imorse när jag vaknade så låg den utanför fönstret. Jätte mysigt! :)





Bjuder på en del bilder från förra vintern ;)

Jag är med och tävlar om....!


Jag är med och tävlar om schabrak och lindor hos http://topdressage.blogg.se!


Dagens planer!

Dagens planer för min del blir ganska många och långa saker antar jag.

Dagen har nu börjat med att åka till skolan, jag slutar 15:25, men ska dock gå tidigare(13:30), ska nämligen åka till kyrkogården, min farmor ska gravsättas. Efter det ska jag dock tillbaka till skolan. Då ska jag på samtal med min lärare. Efter det ska jag hem till stallet, tänkte väl rida ut och sen på något sätt komma hem till mamma igen. Och sen blir kvällen ovanligt tråkig, ska sitta och plugga hela kvällen.

Men dagens höjdpunkt blir ju helt klart att få åka hem till Unni och rida lite! Ska bli jätte mysigt. Men hoppas dock på att inte marken kommer vara alltför hård och hal. För då vågar jag inte rida där. Har inte några broddar på Unni ännu.


Gårdagens ridtur!

Igår hann jag inte blogga så mycket, jag satt och var fast i allt plugg :S
Men jag gör det nu när jag sitter här på morgonen själv i skolan i väntan på att alla ska komma :P

Unni och jag skulle egentligen rida på lektion, men tack vare allt plugg så hann jag helt enkelt inte, så jag red iväg när det var ljust till en gräsäng som jag hittat. Där arbetade vi lite och sen galopperade vi över den hela långa stora gräs ängen till en skog. Hon var sjukt pigg så vi tränade på att sakta av till skritt från galoppen nästan hela tiden, just för att hon skulle bli mer uppmärksam på mig.
När vi kom till skogen gick vi igenom den och kom till en vall som ligger en bit bakom vårat stall, och efter det så började vi skritta hemmåt. Dock var hon fortfarande super pigg.

När vi arbetade lite på ängen höll vi oss i trav för det mesta, hon var jätte fin. Dock så ville hon väl mest bara glömma bakbenen, dock var det något som jag verkligen påminnde henne om. Hon ska trampa under sig vare sig hon vill eller inte, annars så behöver jag ju inte ens försöka arbeta henne, det är bakifrån hela formen kommer ju.

Jag är iallafall relativt nöjd över ridpasset, det var ganska mysigt. Jag kom hem bara tio minuter innan det blev kolsvart ute. Tur som jag hade :P
Vi träffade inte på några älgar eller några andra djur, dock ett stort rådjurs huvud (skellet) som låg mitt på vallen när vi skrittade hem. Snusk! 

På vägen hem hittade vi även en stor djup lång vattenpöl, jag hade inga planer på att gå i den men det hade visst Unni, haha. Hon hade långa tyglar och svängde själv imot den. Hon hade plötsligt huvudet nere i backen och gick med enorma steg i vattnet. Sen stannade hon och plaskade runt med både ben och mule. Jag kunde ju inte låta bli, jag satt bara och skrattade åt henne. Hon är så söt!:)



Glad häst och ryttare igår!:)<3

Skritt tur

Idag skrittade jag och Unni bara ut, vi skrittade skogsrundan, hon var jätte lugn och mysig.
Dock så såg vi två älgbebisar, så funderar starkt på om våran älg Helge är en tjej? Hehe.
Aja, Unni reagerar inte så mycket på andra djur, men just på älgar reagerar hon lite som om
hon själv vore en älg.

bjuder på en bild från förra året, första rakningen ;)

Rakningen gick bra!:)


Jag rakade ju som sagt Sacke idag, och kunde inte låta bli att skriva lite på honom xD
Så skrev ett S först och sen ett M på rumpan, och eftersom jag rakat virveln innan så kunde jag göra ett + tecken xD Haha :P 
Men nu är han helt rakad, han blev väldigt ljus, men fin! Han var krånglig att raka på frambenen, han tyckte inte om det allt, men det var okej, tillslut iallafall.
Har inte gjort allt framme på bogen, jag hann inte riktigt, men ska göra det imorgon innan lektionen. Så han ska bli helt clean ;)


Ska raka Sacke imorgon!:)

Imorgon ska jag raka Sacke,det skulle egentligen göras idag, men tiden blev för kort så vi sa att vi skulle göra det imorgon på förmiddagen.  Och då iallafall så ska jag hjälpa henne att raka Sacke, hoppas på jätte bra väder så vi kanske kan duscha honom, men antagligen kommer det inte bli det. Så jag kommer antagligen få stå mer Sandra och borsta igenom honom på djupet med magic brusch borstarna, sen raka honom. Jag hoppas det går bra, han är väldigt rädd om sina öron så det kan bli knepigt när vi rakar runt om huvudet. Men aja, det funkar nog.

Sen Unni...Jag märkte idag att hon har börjat bli långhårig igen, vilket betyder att det kanske skulle vara smart att raka om henne nu så att hon har lite päls sen när snön kommer på riktigt, då kan det ju vara smart att försöka få fram en gnutta päls på henne. Men aja, hinner jag så ska jag raka henne också. 

Sen efter allt det är klart vill jag iallafall ut och rida, antagligen över berget. Ska prata med Sandra och hoppas på att även hon ska med mig ut imorgon sånnafall! För henne saknar jag mycket!:) Trots att vi träffas väldigt mycket ;)

Bjuder på en bild på Unni och Sacke, antar att ni ser vem som är vem, ni vet ju vem Unni är ;)

En rolig mys tur med Unni!

Idag red jag och Unni "galna ko rundan". Det gick jätte bra, vi höll oss i skritt och i kort trav och arbetade hela tiden. Det var alltså inte så ansträngande, dock så blåste det rejält, vilket gjorde att hon kollade ganska så mycket runt sig, hon var inte dum på något sätt men slutade gärna arbeta för att se sig om, vilket var okej imellan åt, annars arbetade jag henne bara mer så hon ska tänka på annat och focusera
lite.
När vi hade en lång sträcka kvar som ligger ganska tätt intill tåget så hittade jag en gräs åker. Och jag kunde ju inte låta bli så vi red över på den och travade runt lite och galopperade. Unni var jätte fin hon gick i en jätte fin form trots att jag inte ens bad henne om det, dock så kännde jag att så fort jag släppte lite på tyglarna ökade hon, det var ju dock inte okej så jag kortade upp henne. Sen galopperade vi till kanten av åkern, hoppade över ett djupt dike och sen travade vi av på den långa raksträckan och sen red vi hem, men dom höll på att lassa hö i stallet så en stor truck stod där inne, så vi fick gå in i paddocken och små jobba lite till. Det blev inte så hårt pass men Unni tryckte det var jobbigt.

Just nu är hon finare än någonsin sen vi köpte henne!:)


Outfit!


Dagen med Unni blir kort idag :S

Idag ska jag bara till stallet och kvällsfodra Sacke och Unni, sen ska jag åka till min syster. Men ska prata med pappa så att han ser till att Unni kommer att komma ut på morgonen. Och det ska vara spikat såklart, säger han att han kanske kan fixa det åker jag inte ifrån ullbro. Min häst ska självklart inte få stå inne en hel dag. Så jag ska veta till 503836506038% säker på att hon kommer ut imorgon bitti.
Men annars så ska jag bara kvällsfodra och borsta på, och ge massor med morötter till!:)<3


Kollar runt på stallplatser!

Nu letar jag runt efter en ny stallplats till Unni, jag har tänkt mig nära Enköpings ridskola just för att ha nära till ridskolans ridhus, bra ridlärare, mina vänner m.m. Och annars så ska jag kolla med några som bor runt om min mamma, där finns det också ridhus. Lena Lijla är närmligen nästan grannar med oss där, så ska kolla lite om jag kan få rida i hennes ridhus och sånnafall ta ridlektioner för henne. Hon är ju en väldigt begåvad dressyrryttare.


Men om jag inte får stallplats där ska jag ju fortsätta leta, eftersom jag nu har bestämmt mig helt för att jag inte vill ha min häst kvar i Ullbro, skulle dock kunna tänka mig att åka hem över sommrarna i några veckor för att få vara med Sandra och bo hos pappa lite. Men skulle inte kunna tänka mig att vara där längre än så.


Men hur som helst ska jag fortsätta kolla runt på stall och försöka hitta något bra ställe med trevliga människor, bra häst kompisar, fint stall och inte för stort.
Jag skulle kunna vara i ett stort stall men då vill jag ju ha väldigt bra vilkor, så att man inte har 30 hästar att ta hand om vissa helger.