Känner mig så dum imot dig Sandra :S

Jag vet ju att Sandra(http://sandradahlin.blogg.se/) läser min blogg, och just därför tänkte jag att jag skulle skriva lite till min underbara vän!


För det första så känner jag mig så otroligt dum imot dig nu, jag vet att det inte är så lätt i stallet nu, och att jag även antagligen kommer vilja flytta Unni och flytta till min mamma. Och just därför så kommer jag få så mycket skuld känslor, jag vet att du trivs jätte bra i stallet och jag vet att vi alltid har det så otroligt roligt tillsammans! Trots att en av oss är jätte arg så räcker det med några minuter och sen är vi båda på topp igen. Men jag vet också att du är så pass underbar så att om jag säger att jag inte trivs längre och att jag börjar må riktigt dåligt av det, så kommer du säga att jag borde flytta, just för att jag inte ska må dåligt. Och just det här känner jag mig så elak för, jag borde inte bara flytta. Men så blir det ju antagligen. Men det är dock lite skillnad, jag vet att du kommer ha det bra ändå i stallet, Sacke kommer må bra och du kommer ju inte precis gå in i väggen bara för att jag inte är där. 


Nu för det andra så känns det så otroligt jobbigt med en sak, och det är att jag ser Sacke om min andra 'halv'-häst på något sätt, han är verkligen en häst som jag bryr mig otroligt mycket om. Det är samma sak att när jag ger Unni en morot så är det ju självklart att jag delar den så Sacke får halva. Samma sak med att han är en så otroligt underbar häst och har en otroligt mysig personlighet. Jag vet ju att även Sacke kommer klara sig gallant utan Unni, eller aa... Jag misstänker ju att han är lite små kär i Unni, men han får ju dessvärre inte sina känslor besvarade ;) Men hur som helst så kommer jag sakna Sacke något enormt om jag nu flyttar. Han är verkligen en häst som jag känner väldigt starkt för och skulle kunna hjälpa till hur mycket som helst bara han har det bra, vilket han dock har utan min hjälp.


Men jag känner mig ju fortfarande hemsk. Just för att vi är väldigt tajta i stallet och du är en så otroligt bra vän som alltid ställer upp. Om  jag nu flyttar så hoppas jag att allting kommer bli kanon och att jag inte kommer sakna dig allt för mycket, kanske kommer jag få hemlängtan också efter att få komma och hälsa på dig.


Jag kommer sakna våra uteritter något enormt, hur vi alltid matchat schabrak och lindor tillsammans, hur vi alltid "Råkat" gått in i varandra när man ska sadla, hämta sadel, håller på med vattnet eller borstar på hästarnas ben. Jag kommer sakna alla de gånger jag fått problem och jag går raka vägen till dig för att prata, jag kommer sakna när vi alltid säger 'pundo' till varandra, när vi alltid rider till ridhuset på kvällen och du är rädd när vi rider hem tack vare allt mörker i skogen vi rider igenom, hur du säger att jag slarvar när jag sopar och sopar bakom mig, när vi alltid stannar kvar i stallet sist bara för att veta att allting är gjort och vi vet att allt är som det ska, hur vi kramas innan vi alltid skilljs åt för att du ska åka hem och jag gå till huset... Helt enkelt så kommer jag sakna så otroligt mycket saker hos dig! Jag har ungefär 200 till saker att skriva upp men känns lite onödigt att skriva kanske. Hur som helst så kommer jag sakna dig Sandra något oändligt, och jag hoppas att vi inte kommer tappa kontakten på något sätt! 


Glöm inte bort att du är den bästa!<3

Bloggen har stått still ett tag, sry :S

Jag får be om förlåtelse att bloggen stått helt stilla, jag har inte kunnat blogga något och Astrid har tydligen inte heller kunnat gjort det. Jag har nämligen fått väldigt mycket problem i familjen, på bara några dagar, det har varit problem länge men det är ju nu det brutit ut. Jag tänker dock inte berätta alls vad det är för något som har hänt eller vad som händer, och inte heller vad det handlar om.
Men dock kommer det här eventuellt gå så långt att jag kommer ta mitt pick och pack och flytta från pappa hem till mamma, och då menar jag även Unni. Känns på något sätt inte någe bra att ha henne i Ullbro när det här händer. Det här är trots allt något som inte kommer lösa sig på ett bra tag!
Men hur som helst så tänker jag antagligen fråga mamma om vi kan börja leta ny stallplats. Jag vill ha Unni på ett ställe där jag kan lita på alla i stallet, där inget skitsnack går runt (tyvär så gör det faktiskt det i nuvarande stallet), där alla kan hålla sams och där även jag trivs.
Så jag hoppas på att vi hittar något fint stall som jag kan trivas i!
Mer uppdatering om just den här frågan kommer ju självklart komma relativt ofta nu, om jag stannar, om jag hittar stallplats, om jag ska kolla på stall m.m. Så är ni nyfikna på det så tycker jag självklart att ni ska hålla ögonen öppna.


Jag gör allt för min häst, trots att det känns som en pina att gå ut till stallet nu för tiden så skulle jag aldrig svika henne, och ska jag flytta så sviker jag inte henne, utan jag tar henne med mig!<3

(Läs det inte nu som om jag tkr det är jobbigt att ta hand om Unni, för det tkr jag inte! Det är bara det att jag inte trivs i stallet längre. Endast jag och Sandra som alltid är överens och skrattar och har roligt. Så det är varför det känns tungt emellan åt. Dom andra är ju inte i närheten av lika glada eller så mot mig -.-)

Hoppning ikväll!

Ikväll på lektionen så kommer det att bli hoppning, jag frågade Emma igår om vi kunde få det eftersom både jag och Lina vill det, så det ska bli riktigt kul tycker jag!:) Jag tänker väl inte hoppa så högt kanske, mest träna lite på hur vi kommer mot hindret, sits, tyngd och lätthet.
Men hur som helst så ska jag fokusera och unni ska få ha jätte roligt helt enkelt. Haha :)
Det Carro skrev på sitt inlägg var ju inte helt sant, inte ommig och Skogis iallafall xD Eller om hästgrejerna... Men aja. Resten är mer eller mindre sant. Haha ;P


Gäst inlägg av Carro!

Hey Carro här! :D 

Nu kommer ett av mina fantastiska inlägg här! Jag har ingan aning om vad jag ska skriva om men jag kan ju säga att vi har haft rätt tråkigt i skolan idag! och det är tyvärr inte slut än! men micha är lika cool som vanligt och skryter om sina häst grejer hon köpte i globen! men jag kan förstå henne! kan man skryta så har maen en skyldighet att göra det! 

hon ska tydligen hoppa på lektionen ikväll! så awesome som hon är! (och jag dyrkar micha är det gäller något med hästar att göra! hon är såååå GRYM!!!!) hon har lärt mig allt jag kan! ;D 

just nu så sitter jag och fixar med min teknikuppgift (som micha inte har börjat på! -.- inte bra asså!) jag blir aldrig nöjd med min och nu vill micha att jag ska göra hennes! -.- 

nu så sitter skogis och flörtar med micha! as kul! :D men skoigs är ju like ful som vanligt och sitter och sjunger! USCH!!!! men micha diggar det tydligen? oj oj oj nu sitter han och tar på henne! nu ska dom tydligen köra tumkrig! -.- micha fuskar som få! men det spelar ingen roll för alla vill ju att micha ska vinna och skogis förlora! eller att skogis förlorar är nog det viktigaste! ;)

som ni kanske förstår så har jag grymt tråkigt! men allt är sant!
btw så har micha och skogis superkrafter! micha kan bli osynlig och skogis bryr sig ingen om! deras erkefiende är min pojkvän och jag är tydligen hanns medhjälpare?!

så nu kan ni förstå lite hur våra dagar i skolan är! men nu ska jag fixa min teknik och sen göra min svenska! men kommentera gärna detta underbara inlägg! :D

tack för mig! 

Carro signing out!!!

Ingen outfit trots allt...!

Igår så hittade jag inte någon färg som jag gillade, oranga lindor var slut och det fanns inte caribbean blue i lindor heller. Den ljusbruna färgen var inte heller tillräckligt snygg tyvär...
Men jag köpte något annat kan jag ju tala om! Jag köpte ett Agria schabrak.
Har länge tyck att dom är as snygga! Varför vet jag ju inte hellet... Hehe. Men jag tycker det känns stilrent på något sätt, och själva Agria tycker jag känns riktigt bra! Haha :)
Köpte iallafall ett blått. :)


Är ni inte nyfikna på den andra bloggen?:P

Ni borde ju heltklart kolla in den andra bloggen jag och Unni är med i också. 
http://equistrians.blogg.se
Dom är ju relativt lika men det finns ju en till person på andra bloggen. Så kolla in den!:)



Ändrade planer.

Jag ska ju till Globen idag igen. Och just därför så fick jag lite problem med Unni, det är ju stallhelg så det spelar ingen roll med mockning och sådant för det fixar en annan person den här helgen. Men just att rida eller longera. Jag ställde klockan på tidigt för att jag skulle hinna ut och rida Unni. Men när jag vaknade var jag alldeles för trött, det blåser halvt storm ute och regnar. Vilket fick betyda att Unni fick stå idag. Hehe :P
Hon gjorde det igår också men då gick jag ju ut och gick med henne när jag fotade!
Men hur som helst så ska jag tagga för ennu en dag i globen, den här gången med min syster!:)

Hjälp!

Nu MÅSTE ni hjälpa mej!
Imorgon ska jag till Globen igen och ska köpa ennu en Outfit. Men vilken färg?!
Snälla kommentera och säg vad ni tycker!
De färger jag redan har är:

Mörkblå
Grön
Lime
Röd
Vit
Ljusblå
Rosa ( Endast lindor)



SNÄLLA! Hjälp mig!:)<3

Nya outfiten på Unni :)

Nu kom jag precis hem från stan, jag har fikat med mamma och pratat massor m.m. 
Men innan det så tog jag ju bilder på Unni i nya utrustningen! Pannbandet, schabraket och lindorna!
Så här kommer bilderna!:D


Grejerna jag köpte i Globen!


Här är då lite små bilder på vad jag har köpt. Längst upp är pannbandet, egentligen är det guldigt, det ser silvrigt ut. Sen tog jag bild på Unnis nya grimma, fast bara skylten, men blixten tog den svarta färgen så man ser inte namnet så bra på bilden. Och längst ner är lime gröna lindor med matchande schabrak.

Jag har fotat Unni i det idag, så ska lägga upp bilderna snarast!:)

Gräset är grönare på andra sidan!

Självklart tycker min söta häst att gräset är grönare på andra sidan staketet, hon hon visar det tydligt! Så här har hon gjort sedan förra vintern. Hehe :P




Hemma från Globen igen!

Nu har jag kommit hem från Globen igen! Och är så över taggad!!!:D:D
Jag köpte en massa fina saker! Tillexempel schabrak och lindor i lime grönt. Och ett guldigt pannband, en ny läder grimma med Unnis namn inristat och lite häst godis :P
Hur som helst så ska jag fota Unni med allting imorgon! Så att ni får se hennes nya grejer!
Är jätte nöjd med allt jag köpte! 
Jag ska tillbaka till Globen på söndag, men då kommer jag tyvär inte kunna köpa något tror jag, jag har nämligen inte några pengar kvar... He...he...he... Men jag ska testa ta ut på kortet xD Jag har massa pengar på kortet men kan som mest ta ut 1000 kr i månaden. Och jag vet inte hur mycket jag tagit ut den här månaden.
Men det visar sig. Haha :P

Aja, håll ögonen öppna imorgon! För då ska jag fota Unni i nya sakerna!:D

Inte någon bloggning imorgon!

Imorgon kommer jag tyvär inte blogga alls, kanske gör jag något tids inställt eller något sådant. Men jag ska ju åka till globen.
Dock så har en tjej i stallet min kamera fortfarande, så det blir inga bilder imorgon, men på söndag kan jag lova att jag fotar!
Jag ser så sjukt mycket fram emot Söndag. För gissa vem som ska hoppa på stjärnornas hoppning? ERIK SEGERSTEDT!! :D:D En av pojkarna i EMD ;) Jag kan tala om att jag ÄLSKAR EMD sen en lång tid tillbaka. Så det ska bli riktigt kul att se!:D
Erik
Vad säger man? Alla prinsar kan rida ;)

Unni var as fin idag!

Unni var så grymt fin idag, inte hela tiden kanske, hehe. Men nästan hela tiden. Hon fick verkligen trampet under sig med bakbenen vilket jag mest tänker på. Hon lyfte upp sig väldigt fint i ryggen och hade nacken i den formen jag ville ha den i hela tiden.
Hon var som finast i traven (som vanligt) och gick sämst i galoppen. 
Men hur som helst så red jag igenom henne en del eftersom jag inte kommer hinna rida henne imorgon :S


Alldeles för trött för att rida :S

Jag kännde verkligen att jag var så otroligt sjukt trött idag, så jag orkar verkligen inte rida.  Så jag har varit ute i stallet och mockat, fixat mat, vatten och borstat.
Så det hände ju inte så mycket helt enkelt. Känndes som om jag gick runt och halv sov hela tiden, men var noga med att jag tagit fram allt till imorgon bitti och gjort allting noga tills nu ikväll. Så allt är precis som det ska.
Är helt enkelt helt slut, ska försöka gå och sova i tid idag hur som helst!
Men nu först måste jag RÅ plugga!
Har ingen ork, men har SO-Seminaruim imorgon och måste fixa det sista på SO:n så jag inte gör bort mig helt imorgon.

Bilder på Unni!

Uppdateringen här har ju tyvär varit seg. Men nu tänkte jag att jag skulle ge er en massa bilder som ni kan få njuta av :P Dock så är dom gamla, men fina är dom ju ;)






Stockholm International Horse Show!

Är det någon mer än mig som ska iväg på Globen Horse Show?
Jag ska dit på fredagen med min kompis Lina som rider i stallet. Och på söndagen med min syster. Och hon har ridit mycket i yngre år, men nu rider hon inte längre. Men jag råkar ju veta att hon vill ha en häst igen!:)

Ska du till Globen Horse Show? Vilken dag? Kanske vi ses där? :D


Sitter i skolan och väntar på att få åka hem till Unni!

Aha... Roligt... Just nu sitter jag i skolan och längtar hem till min underbara häst Unni.
Jag ska ha ett samtal vid halv 5, och slutade vid halv 4. Så det är ganska drygt att sitta här själv i skolan i en timme eftersom alla åker hem när vi slutar typ.
Men tur att vi får ta med oss våra datorer, för då kan jag ju åtminstone vara inne på den.
Men det dryga är att jag är sjukt hungrig, är helt slut i hela kroppen, vi hade precis ett idrotts pass som var helt sjukt jobbigt! Men riktigt kul ändå!;)

Men nu vill jag hem till min häst :S

Unnis veckoschema!

Woops, glömde att lägga upp Unnis schema på den här bloggen, har bara gjort det på en andra bloggen http://equistrians.blogg.se(<----LÄNK)
Jag har som vanligt inte följt det korrekt. Haha, alltid ändras något ;)
Men idag tänkte jag faktist dra iväg och hoppa i ridhuset, men hoppas att någon vill följa med.

Dagens: Vill ha!

Jag skulle behöva nya ridkläder! Och det är för att det helt enkelt börjar bli riktigt kallt! :S Skulle vilja ha allt på bilderna här... Haha xD Men aja. Ska försöka köpa hem någonting litet iallafall. Ska ju på horse show så då ska jag ju också köpa lite ridkläder, till både mig och Unni!:)

Red i ridhuset idag!

Jag red iväg med Ewe till ridhuset idag, eller Ewe cyklade dit medans jag red. Jag skulle bara rida igenom Unni lite i båda sidorna för att hon ska vara mjuk tills imorgon! Vilket hon blev också. Vi red inte alls hårt utan busade mest. Men hon var väldigt fin tack vare att hon gick i en väldigt fin form i höger galopp trots att hon länge haft problem med den galoppen och hon gick i en fin form utan att hålla på med huvudet i både skritt och trav. Vilket gjorde det hela ännu roligare! Imorgon så hoppas jag att hon är lika sammarbetsvillig och verkligen vill orka arbeta i det jobbiga varv.


Bjuder på några gamla bilder från tidigare ridnings pass ;)

Snön är välkommen!

Är det bara jag eller har vi inte väntat tillräckligt nu? Nu vill jag iallafall att vintern ska komma! Det blir ju både ljusare när man är ute och rider när det är mörkt och jag vill ha fina vinter bilder! jag har ju faktist knappt några bilder när jag rider på vintern faktist.
Så i år ska det bli mycket bilder!:D

Unni blir snyggare och snyggare!

Kollade lite på bilder, och då hur mycket muskler Unni fått under bara några månader. Bilden längst upp är från i sommras, vet inte när men typ när man kunde börja gå i T-shirt bara. Och dom andra bilderna är från ungefär 3 veckor sedan. Det är inte alls lång tid emellan bilderna togs, men kolla på Unnis hals t.ex. Vilken förändring! Och ändå så blir hon bara mer och mer musklad! Kommer bli kul att se hur fin hon kommer bli!:)
Lägg även märke till att på första bilden är huvudet större än halsen, tvärt om på de andra bilderna. Om ni tycker att det är svårt att se någon skillnad så hjälper det nog för er att tänka så! :)

Hästfilmer hos mamma...

Nu är jag hos mamma och har allmänt tråkigt, ingen Unni ute i stallet... För att stallet inte är här helt enkelt, det är hos pappa. Men jag älskar att vara här också, eftersom jag älskar min mamma, så det blir ganska logiskt.
Men jag ligger iallafall och kollar på en massa häst filmer.
Som t.ex. Flicka, the young black stallion, hidalgo och Seabiscuit.
Min favorit är helt klart Hidalgo! Det är en sådan otroligt fin och bra film! rekomenderar er att kolla på den!


Ni som inte sett Hidalgo innan MÅSTE se den!


Rekomenderar även den här!


Köpa nytt bett!

Nu ska jag köpa mig 1-3 nya bett och sötta på mina träns.
Man ska byta bett regelbundet, förut böt jag bett varannan dag men jag vet seriöst inte vart mina bett tog vägen efter att jag flyttade hem Unni från mamma förra sommaren, så från den tiden har jag ridit med mitt tredelade och hackamoore.
Men dom här betten är dom som jag vill ha och ska köpa!



Ang. http://equistrians.blogg.se/

Angående min och Astrids Nya blogg http://equistrians.blogg.se/ så kan jag berätta att det kommer antagligen vara mer uppdatering där än här tyvär, men dom inläggen kommer coppas och läggas här också. Och även kommer det ibland inlägg som inte läggs upp där och så tvärt om.
Så vill ni ha mycket mer uppdatering så kan ni läsa http://equistrians.blogg.se/ eftersom där finns även Leo och Astrid att läsa om. Men gillar ni att bara läsa om mej och unni så råder jag er att stanna på den här bloggenoch fortsätta läsa här!:)

Bergsklättring med Unni!

Idag red jag och Unni ut och valde att rida över berget som vi kallar det.  Det var strålande sol och helt vindstilla. Innan vi skulle klättra på berget så klättrade vi lite på några backar innan för att värma upp lite. Sen så travade vi iväg imot 'berget'. Vi klättrade väldigt snabbt upp där och Unni flög fram och tyckte det var jätte roligt, väl
där uppe galopperade vi och kunde se allting under oss. Verkligen jätte fri känsla! Sen klättrade vi ner och när vi väl kom hem red jag igenom henne lite gran i en av våra gamla hagar! Hon var helt sinnes sjukt fin! Hon hade en otroligt lugn trav med stora luftiga steg. Hon var jätte mysig att rida idag! Är så himla glad att Unni går så bra just nu!


Jätte seg uppdatering jag vet :S

Jag kan tala om att varför uppdateringen är så seg just nu är för att jag och Astrid har startat upp vår blogg.
http://equistrians.blogg.se
http://equistrians.blogg.se
http://equistrians.blogg.se
http://equistrians.blogg.se
Helt klart värd att kolla på! Men det är varför det är lite segt!:P

Ridlektionen igår!

Igår på ridlektionen var jag så otroligt trött så jag gick näst intill och la mig när jag kom hem. Det gick sjukt bra och Unni var jätte fin, dagens bästa gångart var traven. ( Som vanligt ;)) Varför det var ett så hårt och ansrängande men lyckat pass var för att Unni har varit riktigt dryg att arbeta i höger varv senaste tiden, och då snackar vi inte dagar, utan veckor! Men igår fick jag verkligen igenom henne ordentligt och hon gick riktigt snyggt tillslut. Sen i galoppen var vi helt slut, vi försökte båda två att arbeta på rätt sätt, men tro mig, vi kännde samma sak, ingen av oss orkade. Så när vi tagit igenom i båda varven så stannade vi upp. Unni hade huvudet nere i marken och jag la mig och kramade henne. Sen kom Lina till mig och gjorde samma sak, helt enkelt så var det inte bara jag som var helt slut!
Men nu har jag bara berättat om slutet av ridpasset. Innan så tränade vi lite på avsaktningar. Vilket var perfekt för mig och Unni, det är något vi inte brukar lägga så mycket tid på eftersom det aldrig går så bra som jag vill. Men igår gick det riktigt bra, både från skritt och trav. Vi tog ingenting i galopp. Det var liksom inte nödvändigt.
Nu ska jag prata med Emma och fråga om hon har tid för privat lektion någon dag i veckan. Rider just nu i en grupp med 2-3 andra i också. Vilket passar bra också, men skulle vilja ha en helt privatlektion ibland!



Hoppning idag!

Idag hoppade jag och Unni, vanlig studs och kombinationer. Unni var jätte duktig men fullblodet hon har i generna längre bak i stammen visade sig verkligen idag! Hon var riktigt jobbig att hålla ibland! Men vi hade riktigt roligt!
Dock så drog hon mig mycket ur sadeln tyvär. Men hon gick ju ganska bra dock, hon var riktigt rolig idag iallafall. Sandra fotade lite idag och fick några bilder som jag blev nöjd med!

Nöjd häst och nöjd ryttare! Trots att det bara var små hinder ;)

Unnis Schema!


Sitter och värmer upp sadelkammaren med Laban!

Just nu sitter jag och Laban i sadel kammaren. Jag har satt på elementet och hoppas på att det ska bli varmt snart! Jag ska snart bege mig ut och sätta på hästarna täcken och ta ut dom, men just nu så hör jag dom tugga på sitt hö. Så jag ska allt vänta tills dom har ätit upp. Jag funderar starkt på att gå in och fixa något varmt att dricka och något varmt att äta, jag fryser verkligen som en dåre. Men aja, jag blir varm sen tillslut ändå vet jag!:)

VÄLDIGT gammal bild på sadelkammaren.


Helt fantastiskt eller något?


HAHAHA! Bus och fail ridning idag!!

Idag så red jag, Unni, Sandra och Sacke till ridhuset. Det var tomt vilket jag tyckte var riktigt bra eftersom jag skulle hoppa. Jag ställde upp ett kryss som var på kanske en meter bara, sen en kombination med sockerbits hinder.
Ett var rakt med ett litet 'staket' under som jag ställde dit för att det skulle se maffigare ut så hon skulle tänka på att hoppa lite bättre och större över det, och hindret innan var ett vanligt väldigt litet kryss.
Vi busade endast idag, jag krävde ingenting förutom att hon skulle gå i en lugn och samlad galopp när vi hoppade.

Men där tog buset slut, nu ska vi börja med allt fail. På vägen hem så stannade hästarna och betedde sig jätte konstigt, det var mörkt och då såg vi en stor älg. Trodde vi iallafall. Mitt på vägen. Så vi vände och frågade några i ett stall om vi fick rida över deras vall för att gå runt, det fick vi så vi gick över den, men när vi kommer en bit imot diket som vi ska över sen så ser vi den så kallade älgen. Dock förstod vi snart att det var ett träd. Men både vi och hästarna var ju jätte rädda. Så vi började sjunga... Jätte falskt och jätte högt, dels för att skrämma älgar och för att lugna oss. Och det funkade, plötsligt var både vi och hästarna lugna.
Men gissa vad som händer sen, när vi är jätte nära stallet, då står älgen där istället, alltså hade det aldrig varit någon älg som vi såg. HAHA!


Taggar för provridning!

Jaha, då sitter jag och väntar på att Cessi och hennes mamma ska plocka upp mig. Vi ska nämligen iväg till Bålsta för att Cessi ska provrida häst. Självklart så ställer jag upp och följer med ;) jag kommer blogga från mobil idag, så det blir antagligen dålig uppdatering också tyvär :s


Nu är det dags att gå och sova... Stallhelg imorgon!

Nu ska jag gå och sova. Ska upp snart igen. Jag har stallhelg och sen efter det på morgonen ska jag bli upphämtad av Cessi, vi ska iväg till Bålsta och där ska hon provrida en häst. Jag ska ta med mig Leffe (kameran) och försöka fota. Men jag tror att dom ska rida i ett ridhus och Leffe är inte så high i ridhus. Men jag ska försöka ta lite fina bilder och lägga upp här så ni får se vad jag har kollat på ;)

Drar ett streck över dagens ridpass...

Idag drar jag ett streck över dagens ridpass... Unni och jag kom inte överens alls. Det jobbiga var ju att denna fina dam Unni Räita har testat mig hela ridpasset, något hon inte gjort på ungefär ett år... Om inte mer. Så blev riktigt besviken. Vi blev arga på varandr och bråkade halsa ridpasset, det sjuka var att det känndes som om hon försökte kolla om jag blev rädd, något jag absolut inte blev! Men i slutet av ridpasset så gick det ganska bra trots allt. Imorgon ska vi nog ta en uteritt eller hoppa. Försöka glömma bort det som hände idag och göra något helt annat och bara ha riktigt kul!

Min åsikt om sporrar!

Jag tänkte dela med mig väldigt kort om vad jag tycker om sporrar. Och säg gärna även vad ni tycker om sporrar när ni läst om det jag tycker. Det jag tycker är ju trots allt bara min uppfattning, kanske har ni några andra tankar som är helt fantastiska?


Jag tycker det är hemskt med vissa folk som har sporrar för att "sporra" fram sin häst. Visst att man kanske får en piggare och mer alert häst till en början, men tänk efter, vad har hästen för val? Om den nu inte skulle gå fram när ryttaren ber om det får den ju två sporrar i sidorna. Tänk efter själv? Vad hade du gjort? 


Deremot är jag helt med när det gäller de mer höga klasserna i dressyr. För då vet man ju att sporrar inte är där för att få en häst att gå snabbare utan är där för att hjälpa häst och ryttare. Helt enkelt ska ryttaren kunna ge hästen ännu mindre hjälper som den kan lyssna på. Så där förstår jag helt klart. Det är något som faktist är bättre för hästarna också. Men att vissa ryttare har sporrar för att hästen ska gå snabbare tycker jag är riktigt j*vla sjukt! Och det mindre roliga är ju att jag har några stycken i min närhet som gör just det här. Sätter på sig sporrar för att just hästen är 'lat'.


Det är svårt att tro det ibland, men att ha sporrar gör att hästen blir piggare till en början, men använder man sporrar för att hästen just ska gå fram kan jag tala om att man verkligen gör ett misstag. Tillslut blir hästen stum vid området där skänkeln ligger. Och tror ni mig inte? Tänk bara på vanliga ridskolehästar. En del av hästarna som blir ridna utan sporrar då men många gånger om dagen får känna skänklar om sig hela dagen, ni alla som har ridit på en ridskola vet ju hur tröga vissa hästar är, och det är inte för att dom är lata, utanför att dom är stumma.


Jag tycker helt enkelt att man ska undvika sporrar! Tävlar man höga klasser i dressyr har jag all förståelse, men annars så nej, jag tycker att det är något som förstör hästen. Sporrar gör det jobbigare i framtiden.



Vad glad jag blir Astrid!:D

Jag fick precis en kommentar av Astrid som jag även hade Ullbrostallet.blogg.se med.
Dock så lades den bloggen ner, det är många som vet det eftersom många hoppade från den bloggen
till den här bloggen. Och nu hur som helst så fick jag en kommentar av henne nyss, jag kan inte
lägga upp det dock eftersom hennes mobil nummer var med i det. Hon skrev till mig att hon verkligen skulle vijla starta upp en ny blogg med mig, vilket jag skulle tycka var riktigt roligt!  Jag ska höra av mig till henne om det snarast. Men för alla ni som följer Unni och mig på den här bloggen kan ta det lugnt, jag kommer fortsätta att blogga på den här bloggen också. Men kan tänka mig att ha en blogg på sidan av den här med Astrid och hennes duktiga häst Leo också!

Varför Ullbrostallet.blogg.se la ner? - Nu kan jag berätta varför jag beslutade mig för att lägga ner Ullbrostallet. Cessi slutade att rida Bambi, och de andra tjejerna bloggade inte tillräckligt mycket, så tillslut var det bara inlägg från mig om Unni, så alla läste ändå bara om mig och Unni. Därför bestämmde jag mig för att sluta på bloggen och flytta över hit, många av er som läste Ullbrostallet har flyttat efter hit för att fortsätta läsa om oss vilket värmer!

Men tillbaka till det förra. Jag vill absolut starta en blogg med Astrid igen. Men ska höra av mig till henne så att vi kan bestämma mer om det här, ska vi starta en blogg vill vi ha en läsvärd med mycket information såklart! :)

Jag ger er några bilder på Astrid och Leo här. Hoppas det är okej för dej Astrid ;)



Med lite tur nu så blir det nog en blandning av oss ;)


Imorgon ska Cessi följa med och fota! :D

Imorgon så ska Cessi följa med mig hem efter skolan och fota mig och Unni! :D Jag vill verkligen ha så fina bilder som möjligt! Jag funderar starkt på att rida bakom huset och våran lilla skog på "våran" stora vall som finns där.
Men jag vet inte riktigt hur underlaget är där. Men hur som helst kanske jag bara kan skritta runt lite där i slutet av ridpasset bara för att få lite fina bilder ;) Aja, vi får se hur det blir. Jag tycker bara att bilderna i paddocken är så otroligt tråkiga. Dom flesta bilderna är ju där ifrån.
Vad tycker du är snyggast? I paddock eller utanför paddocken?


Eller utanför paddocken?


Muskelinflammation...?

Jag har börjat få så sjukt ont i armen och benet i vänster sidan. Jag har så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen riktigt. Jag satt i soffan och såg på en film på TV. Och sen skulle jag gå och duscha. Och gissa vad som händer. När jag reser mig upp från soffan och ska gå och duscha så kunde jag knappt gå. Jag hade så otroligt ont i benet så jag mega haltade. Jag tror att det är en vanlig muskelinflammation. Med lite tur iallafall! För jag vill inte att det ska bli värre. Jag vill bara att det här ska gå över så fort som möjligt nu. För jag har inte tid att ha såhär ont :S

Outfit!


Bara för att det är så sant!

Fick lov att lägga upp den här bilden, just för att det är så otroligt sann!
Och samtidigt är det ju riktigt hemskt om man tänker efter :$

Så här tänker jag angående ansvaret med att ha häst!

Alla vet ju att det är ett enormt ansvar att ha en egen häst! Det har man ju hört ända sen första gången man sa att man ville ha en häst, och det var ju trots allt för de flesta ganska ofta, runt den tiden då man gick på ridskola brukar det ju vara. Men visst att man kan höra från hur många som helst vilket stort ansvar det är att ha häst, men man får aldrig veta det på riktigt fören man väl har en häst att ta hand om varje dag!


Det är ju så att om man har en häst så ska den tas hand om varje dag! Det spelar ingen roll om du är sjuk, om det regnar ute, är snö storm eller är rena öknen i hettan. Hästen sköter sig inte själv bara för att det är dåligt väder eller för att du är sjuk, är man så sjuk att man inte kan ta hand om hästen är det ens egna ansvar att få någon annan att ta hand om sin häst, för som sagt så mockar inte hästen åt sig själv, tar in sig själv eller fixar sin egen mat.


Något som jag ofta blir så otroligt arg på är folk som kan tänka att " Aja, jag ska ju ut med vännerna ikväll så jag får lov att slarva i stallet idag". Det är något av det hemskaste som finns! Jag kan bli så arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Ännu värre om man struntar i hästen bara för att man ska ut med vännerna. Då kanske man ska tänka till innan man skaffar sig en häst, vad som är viktigast, att ha hand om hästen eller att gå ut och hänga på stan med vännerna.


Ska jag vara helt ärlig om mig själv nu så kan jag känna ibland att jag har så otroligt roligt när jag är i stan med alla mina vänner så jag skulle gärna vilja skaffa en medryttare till Unni så jag kan vara mer medmina vänner, men jag ändrade miglika fort när jag kom till stallet. Alla har ju trots allt en period av sitt häst intresse och vill näst intill sluta med hästar, jag säger inte att alla har det, men dom flesta har det. Men just nu är den perioden borta från mig och jag skulle aldrig komma på tanken att sälja Unni eller skaffa medryttare till henne!


Jag tycker att ni som tänker köpa häst eller något annat ska tänka efter först, vad som nu ni tycker är viktigaste. Att ha en bästa vän i stallet, som aldrig sviker en och aldrig skulle såra en, som finns där i skur och ur. Som bär dig igenom snö stormar och igenom hettande sol och gör allt för dig och älskar dig för den du är, eller att gå ut och hänga med vänner på stan. 
Det jag alltid tänker på är att Unni skulle aldrig svika mig, hon finns alltid där. Men mina vänner kan svika mig imorgon för något som kanske inte ens skulle vara sant? Så hur som helst, tänk till innan ni köper häst!

Imorgon så ska jag få ta hand om Elsa också!

Markus frågade mig i stallet idag om jag skulle kunna ta Elsa imorgon, att mocka, fodra, vattna och borsta. Och det skulle jag ju självklart inte tacka nej till, jag tar mer än gärna hand om mina favorit hästar i stallet. Vill egentligen inte säga vilka hästar som ärmina favoriter eftersom det är folk i stallet som läser min blogg, men mina favorit hästar är Unni, Sacke och Elsa. Jag antar att dom andra inte ens bryr sig i och för sig, det är inte meningen att jag ska tycka om deras höstar liksom, huvudsaken är att ägaren till hästen älskar den! Men hur som helst så tycker jag att det ska bli jätte roligt att få ta hand om henne, tycker att hon är en riktigt mysig och snäll unghäst!


Unni Räita - En oslipad diamant!

Idag när jag red visade Unni vilken otrolig diamant hon verkligen är. Hon är så j*vla fin! Så fin att jag inte vet vart jag ska ta vägen... Och jag är seriöst! Hon är verkligen så otroligt fin! Det ända jag behöver göra med min fina diamant nu är att slipa till den och putsa den mer. När vi red idag så red vi i paddocken. Tyvär kan jag inte få igång paddock lampan så jag försöker sätta på så mycket ute lampor en bit bort ifrån paddocken som möjligt. Tänder vi paddocklampan så dör all ström på halva gården just nu, det blir så när det är fuktigt i marken. Men hur som helst så såg vi ju lite vad vi gjorde där ute i paddocken iallafall. Vi höll oss mest i skritt och trav, jätte lite galopp togs in också. Hon gick hela tiden i en jätte fin form och jag behövde bara koncentrera mig på mig själv, riktigt skönt! Ett tag satt jag och bara log faktist, haha. Min fina häst. Men hur som helst så var hon underbar idag och jag hoppas det håller i sig :)
(Gamla bilder)

Perfect sit!

Om det är något som jag verkligen skulle vilja ha och verkligen behöver så är det en perfect sit.
Jag skulle behöva någon/något som alltid påminner mig om att rätta till sitsen, och att bli ständigt påmind av en perfect sit skulle ju vara helt fantastiskt!


Bågen är tillverkad i TPE-plast (PETelastomer) som gör att bågen är mjuk, flexibel och hållbar samtidigt som den ger en tydlig ram men ändå skapar gott om utrymme för rörlighet och inverkan på hästryggen.
Ridbågen fästes bakom ryggen och "krokas" sedan i runt överarmarna. På så sätt intar du en korrektare sits i sadeln genom rakare rygg, stadiga och mjuka händer och med armbågar som kommer att ligga intill överkroppen. Ridbågen Perfect Sit är ett optimalt komplement till din träning, oavsett vilket mål du har med din ridning.
Ridbågen Perfect Sit är ett effektivt komplement i din träning. En kombination av stark vilja och bra tränare kan ta dig långt, så varför inte unna dig själv en belöning på vägen som dessutom hjälper dig framåt i din strävan?


Jag har hittat en hemsida där man kan köpa en perfect sit för 499 kr. Kanske skulle man försöka att ta sig lite pengar och tid till att beställa hem en. Det är ju helt klart värt det!

Har faktist redan börjat leta sommarhäst!

Nästa sommar kommer jag ennu en gång att ta med Unni till mamma har jag bestämt. Och den här gången skulle jag otroligt gärna vilja ha en stor häst med mig. Och den skulle jag gärna vilja dela med min kompis Ewe. Jag hoppas verkligen på det! Skulle vara så otroligt roligt sånnafall!
Jag skulle vilja ta imot antingen en snäll häst vi bara kan lalla runt på eller en häst som vi får rida till. Jag är riktigt sugen på att få rida till en häst, men får se vad det blir för en häst.
Jag hoppas så otroligt mycket att det blir en stor häst! För jag vill ju gärna rida hästen.
Förra året hade jag ju King, den lilla vanvårdade ponnyn. Men han blev ju riktigt fin.
Men jag letar sten hårt efter en häst som jag kan låna över sommaren.
Vet du en häst som ska lånas ut eller en ägare som inte har tid med sin häst nu i sommar? Berätta gärna det för mig sånnafall! :)



En mörk ritt och träffade på Helge ( Älgen )

Efter att jag hade rakat klart Unni idag så red jag ut med Unni.
Vi hade ganska så kul iallafall, outfitten var dock inte den finaste.
Vi hade våra bruna teddy skydd, blått scharbrak täkt av mitt bruna ländtäcke
och mitt nya remont träns. Och självklart en massa reflexer också!
När vi red iväg hemifrån så kom vi ju väldigt snabbt till kurvan där
älgen Helge brukar springa ut på vägen när man åker bil förbi.
Men när vi red förbi så var det ingen Helge där minsann.
Vi fortsatte iväg, vi travade och skrittade bara idag. Vi red
Nina rundan som gick riktigt snabbt att rida, antagligen för
att jag och Unni var så sjukt glada, jag satt ju och pratade
som aldrig förr, som vanligt dock. Jag pratar alltid! Det går inte att
få stopp på mitt babblande. Och Unni är antagligen den som drabbas
hårdast av mitt pratande. Men vi har det riktigt kul så det är ju ingen
fara för oss iallafall ;) Men nu kommer vi till den mer intressanta delen
på min och Unnis ridtur! När vi skulle hem igen så kom vi till
Helges kurva. Och jag babblade ju på som vanligt och började
att säga till Unni att vi skulle hålla ögonen öppna efter Helge.
Och när vi kommer 11 meter ifrån kurvan kanske så började
jag säga " Aha... Ingen Helge så långt ögat når iallafa....." mer
hann jag inte fören jag såg två ögon som blänkte längre bort.
I samma sekund tvärstannade Unni och Helge flög ut på vägen
och över ett dike och stod sen på andra sidan vägen och kollade på
oss. Vi skyndade oss förbi och hem. Sen när vi väl kom hem så gick vi in
i paddocken och skrittade endast men gick igenom höger och vänster sidan
i börjningar och ställningar. Hon var riktigt fin! <3
Dagens ridning var lyckad, vi hade riktigt kul och hade väldigt mysigt!

Goda nyheter!

Min älskade pappa följde med mig ut till stallet idag
för att hjälpa mig att kolla på klippmaskinen.
Vi öppnade upp lite grejer och fixade och donade.
Och gissa vad? Jo, den började funka igen! :D Tror ni att
jag blev glad eller? Jag blev överlycklig!
Så nu är Unni helt rakad och fin! Med lite tur hinner
jag fota Unni imorgon, men jag slutar så sent
och det blir mörkt så tidigt. Men hur som helst
så ska jag få antingen Sandra eller Cessi att fota mig
och Unni på fredag! :)

Dagens: Vill ha!


Naaaeeej... Det är inte sant...

Gissa vad som händer?! Jag rakade Unni halft idag, hon blev riktigt fin på ena sidan.
Men gissa vad som händer när jag har gjort halva andra sidan? Jo,
hela rak apparaten slutar fungera! :@
Så nu är hon rakad, men inte helt. Jag ska försöka hitta en
rak apparat som jag kan låna. Skulle behöva det! :S

Ändrade planer för kvällen kanske?

Ikväll kanske det blir ändrade planer.
Jag skulle nämligen vilja raka henne. Jag är ju lite
sjuk så jag borde inte rida henne, och då mest för min egen del
så jag tar det lugnt och försöka krya på mig lite.
Och på lördag skulle jag vilja åka och kolla på när en av
mina bästisar ska åka och provrida en häst. För jag vill verkligen
se det! Men tror att det får bli redan ikväll som jag rakar henne!
Är så himla sugen på att raka henne också!:)


Ridlektionen idag!

Idag på ridlektionen så tränade vi mycket på tempoväxlingar.
Unni var på topp, dock inte jag. Jag är ju trots allt ganska
så sjuk. Ett tag hade jag så ont i halsen att jag inte kunde prata ordentligt.
Knappt alls faktist. Mådde riktigt kasst, och var riktigt hängig på
ridlektionen också. Men ändå gick det ganska bra!
Hon var väldigt sammarbets villig trots att jag var så dålig
själv idag. Men är glad att jag har en så snäll häst.
I slutet av passet så tränade vi lite öppna på den öppna sidan på
en volt. Unni var väldigt fin, hon är ganska duktig på att flytta
sig åt sidorna. Så det var riktigt roligt!

Jag har tänkt att fråga Emma om jag kanske skulle kunna få ta
en privatlektion i helgen. Jag skulle vilja få ut det bästa
som kan komma att kunna gå att få ut av Unni nu. Så
det skulle passa otroligt bra på fredag eller lördag kväll för
mig. Men jag ska fråga henne, skulle vara otroligt bra iallafall!:)


Vintern har börjat komma!

Man ska inte tro på överskriften... Jag har inte kännt av vintern alls egentligen, men snart kommer den nog!:D Så nu bjuder jag på några vinter bilder! :)









Måste putsa!

Idag måste jag putsa tvåav mina träns.Jag ska putsa
mitt nya och mitt bruna hoppträns. Och sen kanske jag ska
försöka hinna putsa mina sadlar också. Men antar att jag
inte kommer hinna det. :S Men aja, lite skajag hinna putsa iallafall!

Pust... Det blev lektion!:)

Tur som satan så blev det ju en lektion ikväll.
Jag är super taggad! Trots att jag råkar vara ganska så sjuk:S
Har tappat rösten några gånger under dagen, hostar hela tiden
och är väldigt nästäppt. Är jätte trött också. Men jag är en sådan
så om jag inte orkar rida så orkar jag inte gå i skolan. Men jag rider
och går i skolan.HahaxD Men jag mår ju bra annars liksom ;)
Hur som helst så hoppas jag att det kommer gå bra på lektionen!
Över väger just nu om vilket träns jag ska ha... Mycket svårt val! xD 


Påväg till skolan, hoppas på ridlektion ikväll!

Just nu är jag påväg till skolan... Första dagen efter lovet.. humpf -.-'
Man kan ju säga att jag inte är på ett av mina bättre humör. Men jag
överlever nog, det ska trots allt bli riktigt kul att träffa massa vänner.
Men jag har ju tyvär några lärare efter mig för jag måste lämna in lite
grejer. Men det får jag väl göra snabbt idag ;)

Ikväll ska det vara lektion... Hoppas jag. Vi har inte haft lektion
på tre veckor, första gången fick jag ställa in och dom andra
två gångerna har Emma ställt in :S Men jag får hoppas på att lektionen
blir av ikväll. Jag och Unni skulle behöva den! Vi tar ju självklart
alla lektioner vi kan gå på ;)


Vila i frid Hickstead!

STJÄRNHÄSTEN DOG PÅ BANAN

Den fruktansvärda händelsen inträffade på världscuptävlingen i Verona.
Hästen kollapsade direkt efter målgång.

 

– Alla mår jättedåligt över det som har hänt, säger svenske ryttaren Rolf-Göran Bengtsson till Sportbladet.

Strax efter att världsettan Eric Lamaze, 43, och hans häst Hickstead hade tagit sig i mål föll hästen ihop.

En chockad Lamaze fördes bort från arenan och hästen transporterades bort i en djurambulans.

Det spekuleras i att dödsorsaken är en hjärtattack, men det är inte klarlagt.

”Eric Lamazes fantastiska häst, Hickstedt bara föll ihop mitt på banan. Så fruktansvärt”, skriver svenska ryttaren Lisen Bratt Fredricson på sin Twitter.

''Inget svårt beslut''

 

Lamaze och Hickstead var nummer 22 av 39 tävlande. Svenske ryttaren Rolf-Göran Bengtsson hade inte hunnit gå in i tävlingen, som avbröts.

– Först var det jätteförvirring, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Ryttarna tog efter dödsbeskedet ett gemensamt beslut att avbryta tävlingen.

– Det var inget svårt beslut, alla var med på det. Vi ville visa Eric Lamaze den respekten.

Många på arenan grät när det hölls en tyst minut för att hedra Hickstead, som blev 15 år gammal.

– Alla mår jättedåligt över det som har hänt, säger Bengtsson.

Mycket talar för att resultaten från tävlingen stryks, men det är ännu inte bestämt.


Nästa helg blir Unni rakad!

Nästa helg kommer jag att raka Unni, jag köpte nämligen
rakapparaten och täcket. Så nu i helgen ska jag raka henne.
Hennes vinterpäls har börjat att komma.
Jag har stallhelg nästa helg, så jag kommer ha massor
men tid!
Jag testade att sätta igång rakapparaten och den lät
väldigt högt. Men jag ska sätta in bomull i hennes öron
så att hon inte hör så mycket. Vill inte att ljudet ska
irretera henne.

Ridning med nytt träns i mörkret!

Jag red i mörkret i paddocken idag, tur var så¨funkade paddock lampan,
men mörkt var det ändå. Jag red med mitt nya träns :) Det är ett remont träns.
Jätte fint! Jag krävde inte så mkt av henne idag, ville bara kännas hur hon var
att rida med nya tränset, det var riktigt bra måste jag säga!:)
Unni verkade lugn och hon verkade trivas i det.

Hööks nästa!

Här är en liten lista med grejer som jag skulle vilja köpa med mig hem!
Jag kommer inte kunna köpa allt, men en del av det hoppas jag!
Är riktigt sugen på klippmaskin och täcket. För köper jag klippmaskinen måste
jag köpa täcket. Och täcket gillar jag för den delen också.
Grimman nycker jag är jätte fin! Jag skulle även verkligen vilja ha ett träns till!
Det är dom två på bilderna jag väljer imellan.
Dom rosa reflexbootsen är ju helt enkelt väldigt bra att ha!
Och magis brush settet vill jag gärna testa hemma på Unni också.
Jag har hört att det är riktigt bra!:)

Kollade lite smått på klipp maskiner! (Och täcke)

Den här klippmaskinen såg jag nyss på hööks hemsida. Jag ska ju dit imorgon.
Och det underbara med den här är att det är ett års garanti, man får med olja, två
skärsätt och en skruvmejsel till den. Den är stor och har en rejäl motor. Men vänta nu!
Här kommer underbara! Den kostar bara 1.799:-
Den andra jag har kollat på kostar 3.500:- typ. Så nu blev jag ju riktigt glad!
Så den ska jag nog köpa med mig hem imorgon! Då kan jag köpa ett fodrat
regntäcke med hals också.
Det andra jag ska försöka köpa med mig hem också är ett magic brush sett.
Det skulle jag gilla! Unni också tror jag nog.
Men hur som helst är jag riktigt taggad inför att få åka till hööks imorgon!

Det här täcket kollade jag även lite smått på. Det är lite fodrat med smarta
spännen runt om på hela täcket. Och då även med hals som jag
verkligen behöver! Det kostar 699:-. Och dom pengarna har jag ju.
Så kanske får det blir det här täcket också? Men det visar sig imorgon!

Några få bilder från ridningen idag!

Lina fotade mig lite idag när jag red. Det är inte så mycket bra bilder, men
några bilder kunde jag ju självklart skrapa ihop!:)

Nu börjar dagen dra sig imot sitt slut...

Idag har jag fått en massa fina saker,
t.ex. ungefär runt 4.500 kr. Vilket betyder att jag kan köpa en trimmer
så jag kan klippa Unni! :D:D:D
Men samtidigt så har jag tänkt på det där :S Jag behöver ju ett nytt
täcke då också m.m. Men jag ska till hööks imrn, så jag får helt enkelt
hoppas på att pengarna räcker till allting. För sånna fall blir Unni
rakad nästa helg för då har jag stallhelg. Och det betyder ju att jag
har så otroligt mycket tid!
Men jag tycker att det ska bli kul att se hur det blir iallafall.

Här är en bild från förra året när Unni blev rakad.
Dock ska hon inte ha något hjärta på rumpan den här gången ;)

Jag ska fota Unni sen!

Nu ska jag åka iväg och handla med Cathrine. Men när
jag kommer hem igen så ska jag fota Unni. Hon ska ha på
sig sin nya ljusblåa grimma bara för att ni ska få se hur
den sitter på henne, och självklart för att den är ny ;)
Jag vet inte ens själv hur det kommer sitta på henne,
men det ska bli riktigt kul att få fota henne. Med lite tur
kanske jag kan få med mig Cathrine och Bambi ut sen så
kan jag fota Bambi också! :)

Grattis till mej antar jag ;)

Jag vaknade av att pappa och Cathrine kom in i mitt rum och sjöng
för mig nu på morgonen. Roligt som det var så hade dom frukost med
sig också. En talrik med en tonfiskburk på. Haha! Jag lever nästan i
princip på tonfisk. Men jag antar att det var Cathrines idé. Hon är ju
trots allt lite busig ibland ;)
Jag fick lite paket att öppna nu på morgonen och kan tala om att två
av dom var saker jag kan ha till Unni. Och det är en grimma och sen
ett fint pannband. Här är bilder på det, bilderna är från hööks hemsida.
Jag är riktigt glad för att jag fick det här. Jag behöver en ny grimma,
Unni är vrål snygg i blått och blått råkar vara min förvorit färg. Så det
kan ju inte bli bättre? Och jag ska köpa ett till träns. (Kan inte låta bli)
Och alla vet ju att när man köper ett träns är det ofta ett ganska fult
pannband som redan sitter på, men nu så har ju jag redan ett pannband
som jag kan sätte på. Så det känns ju bra! :D Hur som helst så kan nog
dagen bara bli bättre! Jag ska ut och rida Unni vid klockan 2 och träffa
Sandra samtidigt då.  Men det är bara det jag tror att jag ska göra. Jag
kanske rider iväg tidigare, jag ska rida ut eller i paddocken. Men jag är
riktigt sugen på att gå ut och träffa min prinsessa!:)

Nu har jag bestämt mig för hur jag gör imorgon!

Nu imorgon så fyller jag år, men ska inte firas så mycket imorgon utan på lördag.
Men jag ska upp tidigt och ta ut alla hästar och sen rida Unni i paddocken eller gå in och städa mitt rum.
Om jag inte rider direkt så ska jag städa först och sen rida klockan två när Sandra kommer
till stallet. Men jag ska bara rida i paddocken så det spelar nog inte någon större roll.
Men skulle vilja att någon fotar imorgon när jag rider... Kanske skulle kunna få Sandra att fota mej och Unni
och jag fotar henne och Sacke?
Aja, det kan ju bli hur som helst. Men sen senare på kvällen ska jag ut på stan och äta med Lina på Amazing Thai. Och eventuellt lite fler personer. Sen åker jag och Lina hem och bara myser och kollar på film m.m.
Ska bli en liten chill dag. Och ska bli roligt att spendera den med mina två favorit "micklon"

Titta på det här, gulligare får man leta efter! :D


Kan du rädda ett liv...?:'S


Typ: C -  Inriktning: Övrigt -  Kön: Valack -  Födelseår: 1997
Namn: Isak
Häst med hjärta av guld letar ett kärleksfullt hem för livet.

Maxad C-ponny valack 14år. Isak är en trevlig kille som är snäll i all hantering, 100% trafiksäker, kan gå med alla hästar. Social kille som inte bara vill gå i hagen. Passar för longering,tömkörning och löshoppning eller handhäst. Denna häst har en gammal skada som inte går att fixa. Därför är han INTE ridbar och kommer heller aldrig bli. Söker ett hem där han ALDRIG mer rids. Endast som sällskapshäst. Ger honom en sista chans i livet! Vill inte ta bort denna häst då han ligger mig varmt om hjärtat och är värd en sista chans. Ring för mer info.

Hämtas 5e november, annars tar jag bort honom.


Endast seriösa svar tack, är du intresserad så ring! Inga mailkompisar tack!
Pris 100 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=548550

Åh herregud... Förlåt Unni...

Jag fick seriöst panik idag när tandläkaren kom och kännde på Unnis tänder.
Hon hade sylvassa tänder... Tandläkaren bad mig till och med stoppa in
handen själv i hennes mun och känna på hennes tänder, vilket jag gjorde,
både under och översidan. Jag mådde riktigt dåligt när jag kännde det.
Men hon blev raspad och var väldigt duktig ändå. Och såfort tandläkaren
tog ut raspen från hennes mun la hon hennes huvud i min famn, som om
hon bad mig att få det att sluta. Men när det var klart så fick jag känna på
hennes tänder igen och det känndes riktigt bra. Då kramades jag och Unni
ännu mer igen.
Innan frågade hon mig om jag hade några problem med Unni i ridningen.
Och nej svarade jag, jag har ju inte haft några problem, Unni går alltid
som en klocka och har en fin form. Men då sa tandläkaren en sak som
verkligen tog mig på hjärtat. " Om du inte har några problem när du rider
den här hästen och den alltid går i en fin form så har din häst
Sveriges största hjärta!" Det värsta är att det verkligen är så.
Unni gör alltid sitt bösta, och trots att hon har haft så otroligt ont i
munnen nu när jag har ridit henne så har hon stått ut ändå.
Och när tandläkaren åkte stod jag och mös med Unni, och jag kan
tala om att jag var riktigt ledsen! Att min häst har haft så ont
när jag har ridit henne kan jag knappt förlåta mig själv för.
Det här får ALDRIG hända igen! Min häst förtjänar absolut inte
det som hon har varit med om. Och det gör ingen annan häst
heller!


När tandläkaren hade åkt och jag och Unni hade myst så red
jag henne. Det sista tandläkaren sa till min var att jag var riktigt
dum om jag inte skulle känna någon skillnad på henne nu, för
nu skulle hon inte alls ha ont.
Och mycket riktigt! Hon var helt underbar, jag tog inte ens i henne
men ändå så gick hon i en jätte fin form. Den största skillnaden
jag kännde var i skritten och galoppen. Hon var så otroligt posetiv
när vi arbetade och hade en stor luftig och jätte samlad galopp, hon
gick sjukt fint men ändå gjorde jag inget. Och i skritten har hon alltid
väldigt ökad skritt, men idag gick hon lugnt och fint.
Jag tror att hon alltid har försökt komma undan från det som har gjort
ont innuti henne, men nu så är allt det över och det ska aldrig bli så
igen! Unni är det finaste jag har och hon ska aldrig få ha ont igen!




Jag är med och tävlar om....!


Jag är med och tävlar om ett shockmöhle schabrak hos http://topdressage.blogg.se

100 inlägg!

Översikt för

Snabblänkar

Sammanfattning

  • 100 inlägg
  • Medlemsnivå: Bas
  • Blog-ID: 3027034
Oj oj oj, jag har inte bloggat så värst länge, och nu redan
så har jag gjort 100 inlägg.
Kanske ganska oviktigt för er att veta, men jag tycker att det är lite roligt :P
Om jag bloggar på bättre med bättre uppdatering kanske det snart är 200 inlägg.

Brun & Vit Outfit


Laban & Elton!

Här är Laban och Elton.
Laban är den stora hunden och bor oftast här hos oss. Han är en Engelsk Springerspaniel.
Han är antagligen världens bästa hund!:)
Elton är den lilla valpen. Han är en cocker spaniel, han är runt 11-12 veckor gammal.
Han brukar jag vara hundvakt till.
Båda hundarna är min systers.

En liten kort visit i stallet kanske?

Jag tycker att ni ska få se hur jag och Unni 'bor' i stallet. Så här är några bilder, jag ska ta några bättre bilder någon dag! Det kan jag lova!
Här ser man hela stallet - Där jag står och tar bilden finns en stor vägg precis framför som man kan öppna upp helt, man ser den på båda sidorna. Sen på höger siga finns det 5 boxar på rad. På vänster sida finns det en foder kammare och en sadel kammare. Den breda delen mitt i stallet finns det plats för två hästar man kan ställa upp.
Över halva stallet är det ett höloft som man också ser. Det jag älskar med stallet är att Det är så högt i tak, man kan öppna en väg och stalldörren, vilket gör att det är väldigt frisk luft i stallet hela tiden. ( Vilket är jätte bra för mig med tanke på att jag är alergisk mot både hästar och hö)
Hö loftet - När man tar ner hö kan man ta bort 'staketet' på mitten väldigt enkelt och kasta ner höet. Sen sätta tillbaka dom.

Foderkammaren- Tyvär så missar man halva foderkammaren, hade fel objektiv så fick inte någon bild på andra sidan. Men på vänstra bilden finns det lite foder lådor och på bilden till höger är det mitt fram. Där ser man en stege som man klättrar på när man ska upp till foder kammaren och så ser man hästarnas foderstat.

Sadelkammaren - Tyvär så har jag bara gamla bilder på sadelkammaren, men så otroligt mycket har vi inte ändrat, men det är finare nu, vi har mattor, flyttat om sadelhängare m.m.

Häst tandläkare snart!

Idag kommer hästtandläkaren också, jag ska ta in hästarna runt klockan halv 12.
Så hon/han ska kolla Unnis och Bambis tänder. Och det känns riktigt bra
tycker jag, inte för att jag tycker att unni verkar ha för långa tänder eller
problem med dom. Men jag vill ändå att dom blir
till kollade såklart och lite raspade.
Lånad bild från google.

Äntligen kommer Lina!

Idag kommer äntligen Lina till sttallet. Hon rider bara Zeke två gånger
i veckan så känns som hon aldrig är i stallet eftersom jag är där
varje dag. Men aja, hoppas jag hinner träffa henne, jag fyller
år imorgon så jag ska baka en massa saker tills på lördag när alla
kommer och ska fira mej :P Så jag hoppas jag kan hälsa på henne
en snabbis iallafall ;)

Red nyss Sacke!

Sandra skulle longera Sacke nyss, och gissa vad jag gjorde, jo, jag fick sitta på ;)
Så jag satt och använde lite skänklar och försökte sitta ner lite i hans trav.
Det är inte lätt! Ett trav steg känns seriöst som att hoppa med Unni typ.
Men det gick bra! Jag satt och hade koll på mit själv efter ett tag.
I början var jag väldigt stel men efter ett tag kunde jag sätta mig ner
och slappna av lite mer.
Men hur som helst så tycker jag om Sacke jätte mycket, och det var
jätte roligt att sitta på honom medan Sandra longerade.
Det var riktigt bra för min sits kan jag tala om!:)

Repris på veckans foton!


Just nu är det rea på jackor på Hööks!

Nu när det är 20% rabatt på alla jackor på hööks så ska jag nog åka dit och köpa någon
av dom här två jackorna, visst är dom fina?
Vilken av dom hade du valt?

Det blir antagligen vila för Unni idag...

Idag får Unni nog vila, jag är nämligen hundvakt till Elton och Laban, och jag har ingen
som jag kan lämna Elton till medan jag rider, om inte Ewe skulle komma då :P
Men jag tror inte hon skulle göra det. Men hur som helst så får det bli en massa pyssel
och mys med Unni ikväll, för då kan även valpbuset Elton vara med :)
Jag ska nog inte göra så mycket annat i stallet heller... Putsa mina ridstövlar bara,
sen är jag klar för dagen i stallet, efter mitt insläpp och fixat vatten m.m bara.
Antingen har man fullt upp med den här valpen eller ingenting...
Han är busig som få och i nästa sekunden sover han som en stock.
Tyvär hade jag inte någon bra bild på Elton :(

Gårdagens outfit.

Jag red ut igår som sagt och hade en väldigt enkel outfit på min ängel.


Träns - Vit och svart aachen träns. (gammalt, har haft det på tidigare hästar)
Sadel -  Globus allround.
Ländtäcke - Blått med tjocka rep dekorationer i guld, köpt på glada hästen i spiltan.
Schabrak - Vitt med texten "Michelle Inerud" På. Köpt på globen horse show.
Lindor - Blåa lindor köpta från hööks.
Boots - Svarta köpta på granngården.
Reflexer - köpte på hööks.
Padd- Gammal som jag använt på fler hästar innan.


Som ni ser så har jag ganska mycket billiga grejer, som lindor, schabrak och ländtäcken.
Och det är för att man kan köpa så otroligt mycket mer grejer och ändå matcha så det ser okej ut.

Jag fick ta utsläppet idag!

Idag fick jag ta utsläppet i stallet.
Riktigt mysigt faktist, jag älskar att komma ut till hästarna på morgonen, särskilt att träffa
Unni varje morogn ;) Efter att jag hade tagit ut alla hästarna så
mockade jag Unnis box och sopade stallgången.
Vi har verkligen jätte mycket krångel med vattnet i stallet!
När vi sätter på vattenslangen så kommer det inget vatten. Riktigt skumt faktist.
Men vi har fler olika ställen där vi kan ta vatten, så det löser sig såklart ändå.

Tränsen putsade och fina!

Mina träns är äntligen fina och glansiga igen. Jag har ärligt talat slarvat med att putsa dom på ett väldigt bra tag :S Men nu ska jag börja putsa oftare igen, jag ska eventuellt köpa ennu ett träns efter min födelsedag, och när jag har fler träns betyder det mer läder att hålla koll på och ta hand om. Så jag ska börja putsa allt oftare. Förut var jag riktigt noga med att putsa och fixa tränsen, har alltid varit noga med att ha mjukt läder!
Det är bättre att putsa ofta och lite än att putsa mycket och sällan.

Tillbaka från en mörk men mysig ridtur <3

Jag kom nyss in från en mörk och mysig uteritt med Unni. Faktist så var det riktigt varmt, hade bara en långärmad, fleece tröja och sen över det min väst. Och det blev helt seriöst varmt. Jag hade massa reflexer, dock
mötte jag ingen bil förutom Sandra. Jag hade hela tre pannlampor! Haha! Jag såg seriöst ut som en alien. Men jag såg bra iallafall. Hehe :)


Blå & Svart outfit!


Sitter inne i väntan på att Sandra ska komma ;)

Jaha, då sitter man i soffan och har precis bakat lite med Ewe inför min födelsedag.
Något jag tyckte var roligt, har inte träffat Ewe på så otroligt lång tid.
Nu så sitter jag i soffan och kikar lite på TV.
Jag fick ta insläppet idag eftersom Elle i stallet är sjuk. Så hästarna får gå in runt halv 6-6,
Ungefär vid den tiden så ska jag och Sandra träffas i stallet och börja fixa oss för att rida iväg till ridhuset.
Jag ska ta dressyr sadeln och försöka att rida så mycket markarbete som möjligt, jag och Unni behöver det!;)

Bjuder på lite gammla bilder på Unni och Sacke från i sommras.
Måste ta nya någon dag på dom två sötnosarna!:)