F*N I HELA H*LVE*T*T!!!!

Kan ju tala om att efter dagens grymma ridpass så satt Unnis ena baksko helt löst, halva sitter inte ens fast i hoven. Och allt det är mitt fel kan jag ju flika in. Hennes skor har suttit så bra och hon har bra fötter så tänkte att -det håller en vecka till! Jag är bombsäker!- Mm... Så sjukt bombsäker att jag inte varit tillräckligt uppmärksam. Hoppas på att hon kommer tappa den nu med hjälp utav leran i hagen. Hovslagare rings nu på måndag och målet är ju att få hit honom så snabbt som möjligt såklart. Unni ska skos om och Hebbe ska verkas. Hebbe är det dock inte samma panik med ;)

Men eftersom jag har ridlektion på måndag nu så kommer jag inte kunna rida Unni, så antagligen kommer Hebbe få göra sin premiär lektion! Ska dock prata med min syster först och kolla så inte hon planerat att rida honom på måndag! 
Skulle iallafall vara super roligt om jag rider honom på lektionen, första någonsin med honom ;)


Lånad bild från google

W-O-W....

 


Visst, jag har alltid varit imponerad utav Totilas, men efter att ha kollat på den här videon som är ihop klippt med flera stycken på honom, så blir jag helt mållös, helt sjukt fantastisk häst!

Unni 30/06-12

Jag är så lycklig! Unni var finast i hela världen idag kan jag bara tala om!

Fokus på:
  • Min sits
  • Höger galoppen
Vi började som vanligt med att skritta ut en liten sträcka, gör det alltid innan passet. När jag gjort det anser jag att Unni kunnat skritta fram ärligt och är redo för att sedan travas fram när jag kommer tillbaka till banan. 
Idag satt jag hela tiden och tänkte på vart jag hade mina armågar, händer, axlar och sedan det jag märkte var viktigast, blicken! Då jag hade axlar-händer i bra position så gick Unni bra, jag var nöjd! Men då jag sedan kom på mig med min ovana att se ner i mankammen så kollade jag upp och sträckte mer på mig och plötsligt så sköts jag upp en decimeter i luften! Eller, det känndes som det iallafall! Haha! Unni bärde upp sig så sjukt fint och det slutade med att jag inte ens vågade titta ner! Haha!
Vi arbetade så i alla gångarter, hon var som finast i galoppen till en början, rund och fin. Höll i princip bara i tyglarna och mötte upp lite med skänkeln och hon gick som om vi hade uppvisning för kungen!

Men sedan, så kännde jag att nej! Nu är det dags! Så jag böt varv i volten jag arbetade i för tillfället och gjorde sedan en väldigt tydligt galoppskänkel och vips, utan problem gick hon i höger galopp! Hon var lite stark idag, vilket jag inte brydde mig om eftersom det var lite geggigt och ville att hon skulle ha lite extra koll på marken under sig och inte behöva tänka på alla mina hjälper. Så jag tog det bara lugnt och tänkte på min sits och vips igen så gick hon nästan lika bra som i andra varvet! Dock lite snabbare, men stolt som en tupp blev jag!
Då jag saktat av gjorde jag en till fattning på rakt spår, duktig Unni som hajade precis och tog den. Saktade därför av efter en hel del berömm och började trava av henne. Dock började jag med att testa korta in henne ännu lite vilket gick super, sedan längde jag på henne bara och hon fick gå i en lägre och längre form och sträcka lite på sig.
I skritten så skrittade jag henne i samma låga form tills jag sedan hoppade av henne och valde att skritta av henne från marken. Känndes som det bästa sättet till att verkligen få henne att slappna av ordentligt och sträcka lite på sig. 




Att det gick så bra som det gjorde idag är helt min tränares förtjänst! Enda sedan jag började träna för henne så har alla pusselbitar sakta men säkert börjat sättas på plats igen! Unni börjar bli starkare i hennes svåra sidan, jag har blivit bättre i kroppen då jag rider och vi båda två har fått bättre självförtroende!
Vi vet att vi är bra nu! 
Som ni alla förstår nu, jag har världens bästa tränare ;)

Outfit!


Bokat in ny träning!

Nu har jag pratat med tränaren och det blir på måndag klockan 18.30/19.00. Kom på i samma stund som jag skrev det där att jag inte har en aning om vilken tid det egentligen blir... Haha! Ska prata med henne igen och kolla märker jag! Haha!
Men runt den tiden iallafall! Ser fram imot det och hoppas på att det kommer gå bra, behöver verkligen ett lyckat pass nu känner jag. Visst att gårdagens pass gick super men skulle gärna vilja göra något som jag inte brukar göra liksom, något så vi börjar lära oss nya saker. Men det kanske är lite tidigt att försöka lära oss lite nya och svårare saker, jag vet inte hur min tränare tänker, men det visar sig så småning om! 
Ska hur som helst bli skönt att rida för tränare! :)


Dagens planer!

Jag vet fortfarande inte riktigt om jag ska rida pållarna idag, eller om jag ska ut och jogga... Har noll motivation... Ska iallafall mysa och fodra hästarna, klippa gräsmatta och senare ikväll ut på gatufestivalen med mina vänner.
Men får som ni förstår nu se hur dagen blir, det blir inte så bra uppdatering tyvär, det har inte varit det på några dagar heller... Vilket känns lite tungt. Men ska försöka komma igång snart!


Unni och Herbert 28/06-12

Unni:
Idag startade jag med att rida Unni, skrittade först ut henne runt byn och sedan blev det ett pass i hagen.
Fokuset låg på:
  • Mig själv.
  • Svåra galoppen

Och det var faktiskt det enda, fast det är ganska mycket trots allt. Jag började med att trava henne, satt ner och fokuserade mer på min sits, och kan säga att den var helt freaking awesome! Haha! Ända sättet jag kan uttrycka den på! 
Vi fortsatte i galoppen, Unni var super! Jag gjorde ett galopp ombyte över bommarna och vi galopperade i andra, hon hade lite jobbigare i den galoppen idag än vad hon brukar ha, vilket ledde till att jag ville hjälpa henne mer och ge henne mer stöd, vilket gjorde att jag blev stel från axlar till hand om man säger så och det blev pannkaka! Fick helt enkelt rycka upp mig och släppa allt, bara slappna av och låta henne komma, möta henne med skänkel och hand. Vilket jag gjorde och hon gick super! Lugnt och fint igen!

I slutet av passet så tänkte jag att jag skulle exprimentera lite med min sits, jag är ju som många vet lite missnöjd över den trots allt, så jag började höja händerna mer, hålla koll på axlar och armbågar, sluta kolla ner i mankammen ( vilket jag alltid gör! Dålig ovana!) Och vips! Så gick Unni i en form jag inte kan förklara! Kortade upp henne lite till och hon gick som om allting var en dans på rosor!
Så nu har jag löst mitt egna mysterium, jag vet vad jag gör fel och jag ska sträva efter att göra rätt! :D

Hebbe:

Jag gjorde samma sak som med Unni och skrittade ut Hebbe före själva passet, vilket jag fruktat länge, han är liksom ung och ovan. Rider aldrit ut en sväng efter själva passet, but sometime you have to face it, right? Så vi skrittade ut runt byn. 
Hebbes perspektiv: Vi började gå längst en enorm mörk skog som vi skulle runda, då jag plötsligt hörde morrande och kraffsande. Min idiotiska ryttare tyckte ändå vi skulle fortsätta runt så jag gjorde det idiotiska att lita på henne. När vi gick runt den enorma skogen ( Höga buskar) så var det en enorm drake där som sprutade eldflammor ( En gräsklippare). Jag var ju dock så sjukt modig att jag fortsatte, men då kom det två stycken gigantiska björnar som sprang gapades rakt imot mig ( Två hundar). Jag blev livrädd och flög åt alla håll och kanter. När vi kom förbi där så fortsatte vi gå och jag blev super rädd när det var stora bollar med ormar på sidan utav vägen (Rullar med kablar) . Jag vägrade gå frammåt, kastade mig runt lite tills ryttaren på ryggen blev lite irreterad och hoppade av mig, tog tyglarna och tvingade mig fram att hälsa på ormarna, och sedan gå förbi dom ett antal gånger igen. Men det visade sig att ormarna var jätte snälla trots allt! När vi nästan var hemma så var det ett stort tåg brevid vägen på en parkering (lastbil). Jag var så cool att jag inte brydde mig, jag ville ju styla lite för ryttaren ovanpå mig och jag blev plötsligt överrubblad med klappar och beröm. 
Det var en farlig tur men, jag är en modig, elegant, krigshäst, jag tvekar inte för något!

När vi väl var i hagen igen så började jag trava honom och sedan galoppera honom, inga konstigheter, fortsatte att tänka på min sits och Hebbe var sjukt fin tack vare det! Det känndes verkligen så bra! Efter det så började jag sitta ner lite i traven, han är inte van med sådant arbete så han är lite skeptisk till det, fattar liksom inte riktigt varför. Men jag gjorde det under korta perioder då och då, hans trav är verkligen som ponny steg! Haha! Så sjukt mysigt! 

 
Jag är supernöjd över ridpassen idag! Kännde verkligen hur vi pushade oss frammåt ordentligt och jag är redo för nya starka tag imorgon! (Eventuellt, dom kanske får en vilodag ;) )

Unni 27/06-12

Idag började jag rida ut Unni, det började med att hon vägrade att vilja ställa och böja, hon hade öronen spetsade frammåt och total ignorerade mig, jag blev ju självklart irreterad på henne och försökte få uppmärksamhet vilket gjorde henne irreterad och det blev gräl. Jag stannade då, släppte tyglarna och tog ett djupt andetag för att kunna bli ordentligt mjuk i händerna igen eftersom jag blir väldigt hård och spänd när jag blir irreterad. När jag hade mjuk hand igen så fortsatte vi iväg, då jag skulle trava var hon helt okontaktbar. As arg blev jag faktiskt! Hoppade dock av, kollade igenom henne om något var fel, travade henne från marken för att se också, men ingenting. 

Jag hoppade upp igen och tog ner henne i form, vi red samma väg där jag joggade imorse och sedan vände vi hem, väl hemma tog jag in henne i hagen och red där istället. Hon blev då som en helt annan häst, hon lyssnade och verkligen försökte. Fattar inte vad som bar åt henne när vi var ute? Antagligen överlycklig eller något xD
Körde henne iallafall i båda galopperna och travade henne mycket, tänkte mest på min egna sits faktiskt och shit vad bra det känndes efter ett tag!
Nu känns det som om vi är på banan igen så ska ta kontakt med min tränare och se om hon har tid någon dag! :)




Börjat en bra start på dagen!

Har startat på ett väldigt bra sätt idag! Var nämligen ute och joggade såfort jag kommit ur sängen. Super skönt! Ska nu fortsätta dagen med att sola, om nu solen tänkt komma fram, och även rida bus hästarna! :) 
Hoppas på att hagen har bra mark nu! Om inte så blir det uteritt med båda pållarna, kanske även dom ska få sig samma joggingtur som jag fick ;) Tror att dom skulle tycka att det var ganska jobbigt faktiskt. Får se helt enkelt! :)


Hämtat hö!

Eftersom betet här hemma håller på att bli alldeles för dåligt så har vi hämtat hem hö nu till Unni och Hebbe, som får tre givor av mig om dagen, inte alls mycket men bara så att jag vet att dom klarar sig, dom går ju trots allt och tuggar hela dagarna också, men dom behöver lite mer än det trots allt. 
V.28 flyttar vi hem till min pappa och där finns det hur mycket gräs som helst! Så då får även hagen här hemma några veckor på sig att växa upp sig igen tills vi kommer hem! Det blir helt enkelt perfekt skulle jag tro! :)




Skritt tur

Idag skrittade jag ut Unni bara, är som vanligt alldeles för hönsmammig för att vilja låta henne gå mer nu när hon har ett sår på benet. Dock kan jag tala om att hon inte är svullen eller varm och såret har under en så kort tid blivit hur bra som helst,är inte ens öppetlängre. Så det är ingen fara, men ville helt enkelt ta en skonsam ridning idag så det blev att ut och skritta bara. 
Unni gillade det, vi klampade runt i skogen och sedan tillbaka hem. Kommer inte rida Hebbe idag iallafall, vill inte rida ut honom själv känner jag och det är geggigt i hagen. Men han lider inte ;)


Woopsie :S

Förlåt för den långa pausen jag haft, dock så fick jag genast ny energi när jag kollade på statistiken på bloggen och ser att de flesta inte slutat läsa utan kollar in bloggen ändå! Super roligt verkligen!

Det har inte hänt så mycket iallafall, Unni blev bra i benet igen, hon har varit super fin och jätte duktig i höger galoppen och tagit fden lättare. Men igår när vi hoppade så har hon på något sätt lyckats fått ett sår på vänster bak precis över kronranden... Attans! Men det är ingen fara iallafall, hon haltar inte och har inte varit svullen. 

Hebbe har varit duktig som vanligt, han rids några gånger i veckan och helt enkelt bara är just nu. Haha! Under igång sättning kan man ju säga ;)

Idag ska båda hästarna vila, både eftersom det spöregnar här och för att jag ska iväg till Stockholm och shoppa nu ;) Så dom får stå idag helt enkelt och eventuellt imorgon, får se. Kanske rider ut något, vill inte anstränga Unni så mycket heller nu när hon har fått såret, men hon ska inte stå helt heller, tror inte det kommer bli bättre av det om vi säger så :S


Vi kämpar vidare ;)

Herbert 21/06-12


(Ljuset var ganska dåligt på många bilder, tog de där ljuset var som bäst. Dock ser det ut som jag nästan bara red i ett varv, vilket jag dock absolut inte gjorde! Haha!)

Idag red jag och Hebbe i hagen. Ida var även med och fotade oss lite som sagt, tack Ida! ^^
Jag krävde inte mycket utav Hebbe utan vi red mest unghäst ridning. Dock så tränade vi lite volter och några få snett igenom, då vi även ökade traven. Han var super duktig! Första gången fattade han galopp i mitten, bröt av och gjorde om det, då fattade han galopp i hörnet när vi skulle ut på spåret igen, helt klart mitt fel dock eftersom jag inte hann samla honom ordentligt innan. Tredje gången så gjorde vi båda det korrekt och då slutade vi.
Vi tränade även lite galopp ombyten, han var super duper duktig! Han böt galopp då jag bad om det hela tiden!
Är jätte nöjd över honom! Nu har han gått två dagar så kommer inte rida honom imorgon, tänkte försöka få med mig min syster och honom ut med mig och Unni på en uteritt faktiskt! :)


Så glad för att få nya bilder!!!

Idag ska som sagt Ida fota mig och hästarna då vi rider! Vilket ska bli så enormt kul verkligen!! :D
Hon verkar ha fotat ett bra tag och därför så tror jag nog att det hon är duktig på det också! Har ju blivit fotad av min andra kompis Ewe nu ett tag, som antagligen också läser detta inlägget nu. Kan bara säga att hon leker fotograf mer eller mindre då hon fotar! Haha! Resultatet blir relativt bra iallafall! :D Oftast några fina bilder jag tycker om! Haha!
Men ska som sagt bli super roligt att få ha någon annan som fotar en också! Antagligen kommer två bildbomber upp senare under dagen! ^^


Gammal bild på mig och Hebbe ;)


Dagens planer!

Idag ska jag och Ida mötas vid halv tio. Vi ska rida idag igen och hon ska fota mig idag också, super snällt!
Ska rida Hebbe först tänkte jag och sedan Unni. Hebbe ska ridas på bana men funderar verkligen på om inte Unni skulle behöva en uteritt. Men får se. Skulle vilja rida ut henne imorgon eftersom det kommer vara lite mindre tid då :S Ska iallafall försöka vara klar till 12.30-13.30 idag. Vill inte lägga mer tid hos hästarna sedan utan vill att dom ska gå och äta lite resten utav dagen istället, bara ta det lugnt, och även för min del också, vill inte behöva tänka på när jag måste gå ut och rida liksom :)

Gårdagens pass med Unni behöver jag inte skriva så mycket om, det gick inte så bra. Tror att jag bad henne om lite för mycket, hon har trots allt stått lite nu ett tag. Väldigt pigg, inte riktigt ärlig i bjudningen då jag bad henne i hjälper m.m. Men sånna pass blir det också. Mitt fel att det blev så dock. Hoppas på bättre idag! :)


Besök!

Idag har vi fått besök här i stallet av en tjej som bor i grannarnas hus, även hon intresserad av hästar. Super snäll och trevlig! Hon ska snart komma hit igen, kan ju flika in att hon varit super snäll och hjälp oss fixa med linor till hagen, super tacksam för det! Hon ska nu komma tillbaka när jag ska rida Unni och sedan då jag ridit klart ska jag slänge upp henne och hon ska få känna på Unni lite också, hon kommer även hit imorgon för att testa rida Unni! Kommer dock leda henne då hon är lite för liten för att kunna rå om henne, och ja, Unni är väl som hon är... Super pigg. Haha! Men det kommer gå super, Unni är ju trots allt värdelns snällaste häst! :D 

Det är verkligen super kul att ha lite sällskap iallafall! Hoppas hon kommer fortsätta komma hit när hon är i 'byn'!


Herbert 20/06-12

Idag red jag Hebbe på morgonen. Började fixa och dona med honom och sedan när han var lindad och klar gick vi ner i hagen. Vi värmde upp genom att öva lite på volter, ställas lite innåt, serpentiner m.m. Det satt inte helt haha! Men han är duktig!
Sedan travade jag och galopperade honom lite grann, super duktig! Inge bus alls idag! Han tog galoppen på en gång, det var första fattningen i höger varv som han kom in i fel men bröt av och gjorde det igen och han tog den utan problem, mitt fel helt enkelt. La vikten lite åt vänster vilket jag kännde direkt.

När vi hade tränat klart så skrittade vi ut en bit också, han var jätte lugn och hur trött som helst! Haaha! Super duktig var han dock då vi mötte en stor traktor med släp, han brydde sig inte alls utan bara gick på. Duktig Hebbe! Känner mig riktigt trygg på honom faktiskt! Räknar alltid med lite bus men blir aldrig något! Haha!


Detta händer just nu!



Just nu pågår detta... Vi stängslar om hela hagen! Ganska roligt faktiskt eftersom hästarna är med och kollar och 'hjälper till'. Dom hjälpte tillexempel till med att äta bort alla löv som kom från trädkvistarna då vi använde oss av motorsågen. Dom var inte rädda alls, motsatsen. Dom stod nästan exakt brevid när motorsågen var igång, lite kaxigt ;)

Haha!



Haha! Hittade den här nyss, underbart ju! hahaha!

Attans!

Hade tänkt att jag skulle hinna rida idag, vilket jag inte hann med, annans! Ville skritta och trava Unni, gör det imorgon istället helt enkelt. Tror att jag kan vara extra lugn imorgon då eftersom hon då kommer ha vilat ytterligare en dag och då kan jag vara super säker på att hon är okej i benet eftersom hon verkade bra igår.
Tänkte att jag skulle rida ut henne iallafall, om inte det är bra underlag i hagen. Då skulle jag kunna rida lite där och känna igenom henne lite ett tag så jag inte tycker att hon känns konstig att rida.

Funderar på att om jag ska rida på 'banan' imorgon så ska jag antagligen försöka få in lite vägar från dressyrprogrammet i huvudet. Behöver ju inte ta det i rätt gångarter utan bara träna vägarna nu när jag tar det lite lugnare med henne :)

Gud vad sjukt pinsamt...

Jag gick precis ut för att en granne plingade på dörren och sa att hästarna hade rymt.... Så sjukt pinsamt!
Hittade Hebbe ätandes på en grannes tomt. Vi öppnade upp hagen precis på sidan där han stod eftersom dom rymt där tidigare men vi har gjort en ny lösning där. Så vi knöt upp allt och jag ledde in honom där igen. Unni var redan i hagen, duktiga älsklingen!

Gick dock till henne och tog henne lite i luggen, eller mer la handen mellan öronen och bad henne att gå och följa mig. Vilket hon gjorde. Stoppade in henne och Hebbe i huset, där får dom stå över natten så ska jag gå ut imorgon bitti för att laga hagen igen. Ska börja att fixa med hagen så att den blir bättre helt enkelt. Tycker det är obehagligt att veta att dom kan rymma eftersom det finns lastbilar en bit bort. Och även bilar. Det kan hände en riktig olycka där både hästar och människor kan vara inblandade. Så ska göra hagen inbrotts säker helt enkelt!


Det är tur att du är söt Hebbe.... :)

Nya Blogg.se

Nu har även min dator uppdaterat så jag numera har nya blogg.se. Jag tyckte först när jag kom in på det att det var helt värdelöst... Men sedan efter att ha kollat runt lite så tyckte jag att det var riktigt bra faktiskt! Är nöjd och tycker helt klart att hela blogg.se känns mycket fräschare! 

Någon mer än jag som har fått nya blogg.se nu? Vad tycker ni? Bra eller dåligt? 



Bild lånad från google på nya blogg.se då det inte gick att printscreena med min dator :P

Smart Micha... Smart....

Jag var ju inte den skarpaste kniven i lådan idag kan jag ju tala om. Skulle köpt massor av saker runt om ridbyxor men istället kunde jag inte låta bli utan köpte upp mina pengar på ett par whitaker ridbyxor istället... Fick iallafall ut några hundra från kortet konstigt nog, det funkade inte igår nämligen. Men ska iväg och köpa ett par nya skor snart. Haha!


Unni var bra i benet!

Kan nu pusta ut ordentligt. Jag skrittade ut Unni med repgrimman och barbacka i ungefär en halvtimme igår. Hon var super duktig, hon kom ihåg alla små hjälper och signaler som vi tränat på innan! super kul!

När vi kom tillbaka stod supersnälla eve i stallet och lindade ihop några lindor, super snällt!
Hon kollade då Unni travade, ingenting såg konstigt ut. Sedan böt vi fast hon fick leda henne i skritt. Såg inget alls. Hon gick på på böjt spår också m.m. Hon verkade helt ren. Ska ut och rida henne idag är det tänkt också fast då trava lite också och känna efter även där.

Då vi var klara med unni åkte vi iväg till 'förra' stallet. Tog där ifrån med mig alla mina saker. Ska tvättas och även användas över sommaren. Bilen var dock mer än proppfull! Haha!


Hiss eller diss?


Jag vill verkligen hissa pannband med pärlor på! Och även ännu mer + när det är lite sväng på dom!
Då jag ska köpa nytt träns till Unni, med bredare nosgrimma, ska jag även försöka hitta ett pärlbannband till det.
Så sjuuuukt snyggt!

Vad tycker ni om pärlpannband? :)


Outfit!


Gästbloggning

Hejsan :D Eve här
vanligtvis så bloggar jag på Ejjacobsson.bloggplatsen.se
Men nu fick jag äran att göra ett inlägg på denna fantastiska blogg.
snart ska jag sno med mig micha till stan och hon ska få hjälpa mig med några ärenden.
Sedan ska hon med mig till stallet .
Vi ska nog avsluta kvällen med att lägga oss en stund i min jacuzi med en
liten nötskål breve :)
Fortsätt läsa och stötta henne pusssssar

Borta nu någon dag!

Nu ska jag iväg med Ewe, ska med henne hem, kolla när hon rider och sedan sova hos henne. På tisdag så åker vi sedan imot Hööks för att shoppa lite! 
Har gjort lite tidsinställda till er, och kommer även uppdatera via mobilen då jag ridit Unni så får ni hör hur hon var att rida, om hon känndes bra eller inte i benet helt enkelt.


Gammal oredigerat bild från när vi red mycket i repgrimma! ^^

Ut och skritta nu!

Nu ska jag ut och börja göra iordning Unni. Vi ska bara ut och skritta i ungefär 20 minuter och funderar på om jag skulle rida barbacka faktiskt. 
Då jag skrittat henne så kommer även Ewe hit och ska kolla om hon tycker det ser ut som om ser oren ut, ska även trava några meter så hon får kolla där. Hoppas på att det inte är något utan att hon är helt clean i kroppen nu.
Ska dock ut nu för att kunna stå och borsta och mya extra länge innan! Ska även byta bett så hon håller sig lugn och lyssnar på mig när jag ber om att vi bara ska skritta.
Ska slippa lite hovskägg också nu när det börjat växa ut igen. ;)


Hööks på tisdag?

Så som det ser ut just nu så kommer jag och Eve åka till Hööks på tisdag. Gick in på deras hemsida och klickade hem det jag skulle köpa i kundvagnen för att få ett pris på det.
Allting skulle kosta runt 1.300... Ska skala av något! Helt klart! Har inte råd med allt det där i min ekonomi just nu, jag har inget sommarjobb så vill inte att alla pengar ska flyga iväg nu över sommaren när den knappt har börjat... Haha!

Ska iallafall köpa det här:



Det där är klappat och klart att jag ska köpa! Inte helt säker på om det blir exakt dom grejerna men ska iallafall köpa flugtäcke, ridbyxor och schabrak! Behöver ett till vitt schabrak! Har bara ett vitt dressyr schabrak, resten är allround, behövs flera! Haha!

Häll regnar...

Kan ju berätta att det häll regnar här! Jag vaknade till och med utav det.
Ska nu byta om och springa ut till hästarna och ställa in dom i huset och samtidigt mocka där. Tror att det blir skönt för dom så att dom kan vila och slappna av lite. Tror knappast att dom har kunnat slappna av i det här vädret inatt! :S Tur att jag inte tog av Unni regntäcket igår kväll som jag tänkte göra, för då hade hon varit dyblöt nu!

Ska sedan dra mig till 'stallet' och börja göra iordning där inne, putsa och sedan flytta om lite så att man kan få plats bättre och även få det snyggare! 


Bjuder på en oredigerad bild från när Ewe fotade mig :) Det var lite finare väder då kan man ju säga! :)

Bloggsiffrorna!

Det är väldigt roligt att jag varit här i 4 dagar ungefär och statistiken är högre idag än vad det varit på förra bloggen. Sjukt roligt! Känns riktigt roligt att vara tillbaka nu och jag hoppas att ni fortsätter läsa bloggen! 
Det ända jag skulle vilja be om är väl sånnafall om ni skulle vilja kommentera lite mera? Haha!
Lite roligare att blogga när man får lite respons på det också!
Ha det bra önskar mig och pållarna! :D



Kul dag imorgon...

Imorgon ska det tydligen regna hela dagen... Kul dag... Ska prata med min syster och kolla om hon ska rida Hebbe, annars kanske jag kan göra det. Om det nu inte spöregnar hela dagen. Ska iallafall ta in Unni och putsa lite på henne. Haha! Klippa lite hovskägg, lite man eventuellt och lite i öronen.

Ska även passa på att putsa Unnis sadlar, träns och grimma. Även mina ridstövlar ska putsas. Lindor ska lindas ihop m.m. Deras hus ska även mockas!

Det blir helt enkelt en knåpa och fix dag. Ska bli skönt att få allting fixat och iordning gjort! Men hoppas ändå att det inte regnar hela dagen. Alltid roligast att putsa utomhus enligt mig!


Outfit!


Åhh neeej....

Det blev ingen riktig lektion idag... Min tränare kom hit men vi fick avbryta ganska tidigt eftersom hon inte gick helt rent på höger fram. Det var väl inte något jätte allvarligt antar jag, det var så lite så jag märkte det inte fören min tränare nämnde det, det var först då jag verkligen kännde efter.
Hon har antagligen sträckt sig eller något i den stilen. Hon ska stå imorgon och i övermorgon blir det att dra ut och skritta henne bara.
Mitt hjärtebus får helt enkelt ta det lugnt några dagar, det gör inte så mycket heller känns det som. :) 
Blir mycket mys och fix istället nu de kommande dagarna! 


Egna bommar!

Eftersom vi inte har några bommar här så målade vi helt enkelt egna bommar idag! Tog några gamla hag pinnar och målade dom. Tror nog att det kommer funka rätt bra! Tycker det är jätte skönt eftersom jag brukar ta bommar till hjälp för att göra galoppombyten till Unnis svåra galopp då jag bara vill träna upp den sidan, och trots att något händer om hon bryter av vet jag att jag lätt kan få fram den igen och hjälpa henne till det.

Det är inte världens finaste bommar kanske...Men dom duger! :D



Där på bilden är tre utav de små söta bommarna. En är även rosa och en annan är halvt rosa eftersom det inte räckte till mer. Haha!

Ridlektion!

Har idag ridlektion klockan 10.30/10.40.
Vet inte riktigt vad vi ska göra med än att värma upp utan tyglar... Min tränare ska lognera oss. Kan bli mycket intressant! Haha! Men ska försöka träna min sits så bra det går! xD
Hoppas på ennu en rolig och lyckad träning! 

Hebbe kommer iallafall bli riden utav min syster idag så behöver inte bry mig om att rida eller fixa med honom. Så ska spendera dagen till lektionen, sedan putsa mitt träns, sadel, grimma och ridstövlar. Reste tar jag någon annan dag. Haha! Annars så blir det att sola resten utav dagen om nu inte regnet kommer hit, har nämligen hört rykten om det...


Unni 15/06-12

Efter att Unni fått vila två dagar så satt jag uppe i sadeln idag. Äntligen känndes det bra när jag red idag! Var ju två dagar i rad innan hon fick vila som jag verkligen försökte men ändå bara gled runt och åkte med typ. Hemskt! Idag tränade jag mest på galoppen. Vi tog ner en pinne som vi la i hagen som jag hoppade över lite i en åtta, gjorde även galopp ombyten över den. Unni orkar mycket mer på höger sida nu, det är en sak som är säker! Inte jätte mycket mer, men ändå så jag känner det. En sak är ju tillexempel att hon är samlad trots hennes jobbiga galopp, som hon tidigare aldrig var, hon rusade istället iväg för att hon inte orkade.
Och jag är övertygad om att det är lektionerna som lätt in oss på rätt väg igen. Tacka Gud för att jag hittade tränaren jag har nu! Det bästa som hänt mig och Unni, helt klart! 

Vi gjorde inte så mycket annat, min kompis stod och tjatade lite på min sits, självklart mina armbågar, att jag ska luta mig bakåt och händerna... Det som jag hela tiden glömmer bort! Och håller jag koll på en sak så glömmer jag en annan... Jag är väl helt enkelt ett hopplöst fall! Haha.
Unni var jätte fin iallafall, hon gick på vanliga tredelade idag, super skönt! Det hon går bäst på helt klart!



Två bilder från idag. ^^

Bilder från fotograferingen!










Planerar inför fotografering!

Just nu ligger jag och solar med min kompis och planerar inför en liten fotografering vi ska fixa snart! 
Både Unni och Hebbe ska med ut och få vara lite fina! Haha! Unni ska som vanligt få ha vita lindor. Hebbe är det fortfarande oklart vilket färg han ska få ha. Han har ju vita ben så det känns som att kasta vatten i skön... Det märks liksom inte...
Tror dock att han kommer få ha ett par mörkblåa eller röda lindor. Vi ska även eventuellt knoppa dom också. Dock har vi inte riktigt bestämmt oss om det blir så eller inte. 

Hoppas iallafall på att det blir några bra bilder. Dock tror jag det. Det är inte så svåra bilder som ska tas. 


Håll ögonen öppna för bilderna! ;)

Länkbyte med lifebyviickiie.blogg.se


http://lifebyviickiie.blogg.se/

Dåligt samvete...

Har lite dåligt samvete då jag bara varit ute och klappat på hästarna och vet inte om jag kommer orka rida. 
Känner mig inte sugen alls. Och Unni som stod igår måste ju egentligen gå idag... Hebbe blir förhoppningsvis riden av min syster idag, men det visar sig. 

Jag kommer antagligen dra in till stan ikväll och vara med vänner. Och om inte ska jag prata med en annan kompis och kolla om jag kanske kan sova där. Men det beror på lite. Ska tänka lite på hästarna först. 
Med mer tur och mer energi så kommer jag rida Unni idag, hon behöver arbetas om man säger så! 


Bjuder på gammal bild på Unni ;)

Dagens: Vill ha!



Detta är vad jag skulle vilja spendera lite pengar på till Unni. Redan nu har det börjat komma en massa knott och då är det ju bara att tänka sig vad det kommer snart. Och Unni som är otroligt utsatt för just flugorna, bromsar, myggor och andra bitande elaka insekter. Och jag har alltid ett rent helskotta med att skydda henne från dom. I sommras kunde jag ta in henne 2-3 gånger om dagen för att spraya in henne med flugspray.

Så i år vill jag ha ett riktigt flugtäcke och bättre flughuva. Är lite emot flugtäcken dock eftersom sålänge det inte blåser så kommer hon att vara väldigt varm mitt på dagarna. Men ska se vad jag kan göra. 
Lutar mot ett täcke iallafall, då behöver jag inte använda så mycket flugspray över huvudtaget vilket är bra eftersom det är så mycket gift i det. 

Ska iväg någon dag och kolla runt efter ett så tunnt flugtäcke som möjligt men som ändå skyddar bra. Vill även ha hals på det! Hon ska få vara helt fri från flugor och bromsar om hon nu ska få ett täcke. Inget halvdant liksom! Haha!


Ska dra mig ut i solen....

Jag har inte gått upp ännu men ser ju solen utanför mitt fönster. Ska därför dra mig upp nu och ut i solen för att sola. Dock ska jag springa iväg till hästarna först, se till så dom har vatten och mår bra.
Tror att båda redan är 'check' när jag kommer dit. Men man vet ju aldrig.

Ska iallafall slappa nu på morgonen, äta frukost och sola. Vill få upp lite bränna nu! Haha!


Dagens planer!

Idag ska jag rida Unni. Hoppas på att hagen är okej att rida i, om inte så hittar jag något annat ställe att rida på. Tror att min syster ska rida Hebbe idag så han behöver jag inte bry mig om så mycket. Ska bara ge honom mat samtidigt som Unni och även klappa massor på honom.

Utöver det ska jag även ennu en dag ut och gå. Har gått/joggat varjde dag nu sedan sommarlovet startade. Ska hålla i det också tänkte jag då jag känner att jag på något sätt mår bättre av det. Så jag får ännu mer motion nu utöver att ta hand om hästarna.

Ska idag även klyva ved... Suck och stön vad tråkigt! Men vad gör man inte för att familjen ska vara nöjd? Det är hur mycket ved som helst, men har tröttnat på att lägga upp allt i lådorna så klyver endast nu. Det är ju ändå tanken som räknas, eller visst var det så? haha :)

Ikväll tänkte jag att jag skulle åka in till stan, vara med lite kompisar, gå på bio och även träffa nya vänner. Dock vet jag inte hur det blir med det ennu. Min senaste buss hem går nämligen 21.20. Så blir det när man bor ute i ingenstans. Ska försöka hitta sovplats tänkte jag. Men får se. I värsta fall får jag stanna hemma, inget mer med det.


Herbert 13/06-12

Idag tog jag ut Hebbe för longering, borstade honom och lindade honom. Satte sedan på honom tränset utan problem. I vintras röck han väldigt mycket när man skulle tränsa men idag så tog han bettet själv. Mycket duktig pojke! Haha!
Han var även super duktig då jag lindade. Han är så otroligt löjlig med hans bakben, då man tillexempel sätter på honom skydd flygen hans bakben runt och han vill inte att man tar i dom, men idag var han super duktig helt enkelt, han stod helt stilla hela tiden.

När vi hade skrittat fram honom från marken, valde att inte ha något longeringssett på honom eftersom han stått väldigt långe och mest bara ska röra på sig lite. Till en början var det ju väldigt krångligt det här med att gå runt mig, dock skötte han det bra efter ett tag. Vi var i hagen och tänkte att det säkert kunde gå bra om vi tog det lugnt. Hebbe tänkte inte likadant om vi säger så! Då han började trava var han super duktig, lugn och snäll. Men plötsligt fick han värsta busrycket och flög iväg i galopp, sparkade bakut, hoppade ochb härjade. Jag höll dock i longeringslinan och använde rösten för att han skulle stanna, efter några varvs härjande lyssnade han. 
Det blev lite så till och från under hela passet. Men han är ju bara en liten busig bebis så vad ska man göra liksom? Haha! Dock var jag hela tiden livrädd eftersom han titt som tätt gled runt och var livrädd att han skulle ramla och göra illa sig. Men han blev ju lugn relativt snabbt igen. Men det skedde ju i omgångar med hans lilla bus utbrott.
I slutet var han super duktig i traven. Valde d att avsluta och lät honom bara skritta runt lite, sedan var det ut ur hagen igen som gällde. Och då blev det en dusch som väntade. Han tyckte inte alls om det men han fick godis och berömm då han stod stilla. Kan ni gissa om han stod blixtstilla sedan eller? Världens största godisråtta förstår signalen när han får godis, då blir det nästan överdrivet stilla! Haha!

Han blev jätte ren och fin och sedan gick vi ut på en promenad för att han skulle torka, inte skulle han få gå in i hagen blöt och rulla sig?! Big no no! 

När vi väl var tillbaka så gjorde jag och Hebbe upp en deal, att om han inte rullar sig tills imorgon får han 10 morötter. Känner dock ingen press att få fram 10 morötter eftersom jag är övertygad om att han har rullat sig! Haha;)


Stiliga Hebbe ;)

Vad tycker ni?

Nu är headern insatt och klar. Vad tycker ni om den? 
Själv är jag hur nöjd som helst!



Tur att du är söt Hebbe!



Hebbe äter allt han ser... Allt från fingrar, till tröjor, till grimmor, till staket?! 
Självklart säger jag ifrån så han förstår att han inte får. Men han har ju minne som en guldfisk och fortsätter! Haha!
Det är tur att han är söt säger jag bara! Haha!
På bilden ovan gick jag över staketet för att ta en bild på honom då jag borstade på honom, han tog självklart tillfället att ta en stor smaskig tugga utav staketet samtidigt som han ger mig en liten oskyldig blick. Haha!

Orolig för lektionen...

Just nu är jag lite orolig över lektionen. Jag tror nämligen inte att den kommar kunna bli av, hagen är nämligen inte i så bra skick... :S Och jag som ska longera Hebbe också. Får se vart jag rider och longerar om det nu inte torkar upp som tusan under dagen.
men som sagt, får se hur det blir, ska checka marken runt klockan 5 tänkte jag, har det inte torkat bra då så är det ju ingen chans... Men får som sagt se, ska höra av mig till tränaren senare iallafall och säga hur det ser ut.
Är det dåligt underlag kanske jag kan försöka boka ny tid och dag redan idag om hon vet när hon har mer tid. 
Dock så sjukt tråkigt om jag skulle missa den här lektionen idag, har sett fram imot den så sjukt länge! :S


Ny header påväg!

Nu kan ju jag passa på att berätta att det är en ny header på G här!
Just för att jag kommer vilja starta upp den här bloggen mer och känns roligare för mig framförallt om det blir fräsch! 
Kan berätta orsaken till varför jag tänker blogga här också och det är för att jag lättare ska kunna se hur min och hästarnas utveckling går och även lättare kunna bläddra tillbaka och se efter i alla datum ifall något hände som kan bidra med något nu framöver, kanske en skada t.ex.?
Därför vill jag ha en ensam blogg också. Den är då alltså mest för min egen del men även för de som kommer hitta hit och vilja läsa om mig och följa mig här. Annars finns ju min och mina bloggvänners blogg också ^^


Herbert 12/06-12

Idag så tog jag ut Hebbe från hagen. Ställde honom vid uppbindningsplatsen. Han gnäggade och taktade mot den och var lite orolig. Jag försökte dock lugna honom hela tiden. Var lugn, glad men bestämd! Något jag är övertygad om att det är super viktigt att vara just imot en unghäst!
Jag började borsta honom och han blev riktigt fin och blev även superlugn och njöt verkligen av det. Hans man står dock åt alla håll och kanter. Bestämde mig därför för att göra en 'ardennerfläta' i hans man. Började göra den och det blev jätte fint, men han har ju inte så jätte lång man, så plötsligt då han sträckte lite på halsen gick den upp i mitten. Då blev jag endast irreterad och drog upp den igen! Haha! 
Borstade iordning den och den låg sedan väldigt bra på honom konstigt nog! Haha!

När jag fått på honom skydden, kan tala om att jag tror min syster tappat bort ett av hans skydd?! Haha! Jag hittade det nämligen inte. Så han fick sina bruna framskydd men Unnis vita bakskydd! Hehe... Dock så har han vita ben så det syndes inte så mycket att det var olika färger som tur var!
När jag började gå ut ifrån tomten så trippade han först lite men lugnade ner sig jätte fort, innan vi kom förbi våra logar där min låtsas pappa stod med motorsågen och häll på med veden. Hebbe kollade bara dit någon sekund och sedan brydde han sig inte mer. Förvånad blev jag såklart men jag var otroligt lugn så tror att jag smittade av mig på honom.
Sedan började vi gå vidare, vi gick bara ett varv runt byn, dock i lugn takt. Jag ville att han hela tiden skulle hålla sig helt lugn, vilket han verkligen gjorde. Han sträckte ut sig, gick mer eller mindre med nosen i backen och luktade lite, kollade inte på något och var jätte lugn!
Jag började även då träna på att när jag stannar ska han stanna. Han gjorde det ganska bra för att vara första gången! Han är så sjukt rolig dock, han är en godisråtta utan dess like! Så fort jag stannade och han stannade så berömmde jag honom och klappade honom på¨halsen. I den stunden dök han ner mot min ficka på tröjan där jag hade lite morotspellets. Han fick inget när han gjorde så men han försökte allt. Haha!

Promenaden gick super bra! Imorgon tänkte jag att jag skulle longera honom i hagen, om det går vill säga! Det är hur halt som helst i hagen just nu eftersom det regnar. Hoppas på att det slutar inatt så det kan torka upp under imorgon. Har nämligen ridlektion på Unni klockan 19.00... :S


Unni 12/06-12

Jag tog in Unni idag direkt då jag var klar med Hebbe. Såg samtidigt stora regnmoln komma imot oss, brydde mig inte om det dock eftersom jag bestämt innan att jag skulle till ridhuset och hoppa lite.
Jag skyndade mig att fixa iordning henne faktiskt eftersom klockan var så mycket.

Då vi väl kom till ridhuset byggde jag upp en sockerbit med bommar på båda sidorna, den stod liksom på en stor volt så på andra sidan ställde jag upp ett räcke på ungefär 85 cm. Värmde upp henne i trav. Hade väst på mig idag och blev stel som en pinne! Haha! Red henne inte bra till en början då heller eftersom jag var så ovan med den. Då vi väl började hoppa var jag väldigt noga med att vara mjuk och lös i handen då hon hoppade, jag ville att hon skulle komma upp mer med bakbenen vilket hon verkligen gjorde! Hon var jätte duktig!
DÅ vi hoppat lite på volt började jag med galopp ombyten över sockerbits hindret, hon var super duktig, när vi hoppar och använder oss av galopperna så är det ingen fråga hon saken, hon fixar byten själv bara jag visar vart vi ska.

Efter lite träning på det så fortsatte jag dock i hennes jobbiga varv, och tränade verkligen henne jätte mycket i den galoppen, mer än jag någonsin gjort, både på rakt spår och på volt. Vill försöka få upp lite mer muskler nu varje pass så när jag väl fått fram galoppen så använder jag den ett lite längre tag hela tiden än vad jag brukar. Hon orkar även bara mer och mer också så det känns bra!

Då vi väl arbetat ett tag i galoppen var hon helt slut, men saktade då av till trav och fortsatte arbeta henne i trav i samma varv vilket hon också tyckte var super jobbigt. Men hon klarade det bra! När jag väl böt varv så började hon slänga runt med benen mer och sköt ut bogen mer eller mindre såjag visste inte vad jag skulle göra. Kortade därför ytter lite mer och låste den lite så hon inte skulle göra det. Det hjälpte lite grann men inte så jätte mycket. Dock så antar jag att hon var helt slut så arbetade henne inte lika länge i det varvet utan det fick duga som det var. 

Är nöjd över henne på detta passet! Dock så känndes jag verkligen inte nöjd där, dock så känndes det när jag väl skrittade hem från ridhuset! Så det var inte så illa! Hon kämpade på otroligt bra i högergaloppen, stolt matte!

Då vi väl kom hem spöregnade det. Jag drog av henne med svamp då så svettet skulle försvinna och sedan slängde jag på henne ett regntäcke eftersom jag inte vill att hon ska bli kall. Så nu går hon med regntäcke ute i regnet, som dock inte finns just nu. Haha! Dock får hon ha på sig det under natten så drar jag av det imorgon då jag vaknar. Hon ska inte bli kall och stel inatt bara för att hon blir kall för snabbt, no no no! Haha!


Promenad med Hebbe idag!

Idag ska jag ta in Hebbe och borsta på honom, även gå ut på en liten promenad med honom.
Han är helt tokig då man är ute med honom, inte konstigt dock då han inte är van vid det. Ska börja gå ut och gå med honom några korta svängar nu några dagar för att utsätta honom för allt där ute, sedan ska vi ta lite nya vägar. För att han ska kunna bli lugnare och tryggare med nya saker så måste vi även utsätta honom för det. Ska dock ta med lite godis i fickan till honom, han är en stor godisråtta om man säger så! Jag antar att han kommer hålla mer fokus på det och tillslut inse att det inte är så farligt heller. Haha!


Första dagen på sommarlovet!

Jaha... Kul första dag på sommarlovet. Det regnar så det piskar ner här!
Ska snart ut och ta in hästarna i huset tänkte jag. Passar på nu när det är dåligt väder så de får komma in och lugna ner sig och sova lite.

Och tur att mina planer inte blir helt åt skogen, jag skulle ut och gå/jogga idag också, och som tur är har vi ett hemmagym så det blir alltså att gå och jogga på bandet istället. Men det blir ju bra det också. 
Får se om det blir någon promenad med Hebbe, det beror på när det slutar regna. Ska dock iväg med Unni till ridhuset. Funderar på att hoppa lite, det var väldigt länge sedan kan jag tala om! :S


Lite små hopp skadar ju inte ;) Någon studs skulle nog vara bra! ^^

Min tränare asså... Haha! ^^

Som rubriken lyder så blir jag som vanligt förvånad över vad min tränare säger att vi ska göra härnäst. Men även väldigt glad och tacksam! Hade aldrig kommit i närheten av den tanken som hon precis smygit in i mitt huvud. Hon har nämligen tagit fram ett LA:4 program till mig nu, det ska vi träna på under en tid nu och då hon tycker att vi är redo ska vi ut och tävla. Jag som precis börjat fundera på om en L:D kanske skulle funka för mig och Unni. Hahaha! Kan bli riktigt intressant och kan inget annat än tacka min tränare tuser gånger om eftersom jag vet att jag kan vara lite osäker nu, men jag tror nog att hon har rätt, det kommer funka och vi har mer kapacitet än vad jag själv inser! 
Kan ju dock säga att jag är lite nervös ändå, bara tanken på att Unni aldrig blivit tävlad innan m.m skrämmer mig lite, tänk om hon blir helt uppstressad väl där? 
Dock är hon otroligt lugn i de flesta lägen så det borde inte vara någon som helst problem!

1.  AX  Inridning i arbetsgalopp      X     Halt - Hälsning       XC  Arbetstrav2.  C       Höger varv      CMR  Arbetstrav      RK     Mellantrav      KA     Arbetstrav3.  A    Vänd rätt upp      AL  Arbetstrav      LS  Skänkelvikning undan höger skänkel4.  SHCM  Arbetstrav      MG       Halvcirkel med 10 m diameter till höger      GH       Halvcirkel med 10 m diameter till vänster
5.  HS  Arbetstrav      SF  Mellantrav      FA  Arbetstrav6.  A     Vänd rätt upp      AL   Arbetstrav      LR  Skänkelvikning undan vänster skänkel7.  RMCH  Arbetstrav8.  HS  Mellanskritt       S   Vänd till vänster       SI  Mellanskritt9.  Mellan I och R  Vändning på bakdelen till vänster10.  Mellan I och S  Vändning på bakdelen till höger11.  IRB  Mellanskritt12.  BLK  Ökad skritt        KA  Mellanskritt13.  A      Vänster arbetsgalopp        AFP  Arbetsgalopp14.  PBRM  Mellangalopp        MCH   Arbetsgalopp15.  H  Samlad galopp - volt med 10 m diameter16.  HSIRBP  Samlad galopp inkl. förvänd galopp17.  PFA  Arbetstrav        A       Höger arbetsgalopp        AK    Arbetsgalopp18.  KH     Ökad galopp        HCM  Arbetsgalopp19.  M  Samlad galopp - volt med 10 m diameter20.  MRISEV  Samlad galopp inkl. förvänd galopp21.  VKA  Arbetstrav        A       Vänd rätt upp        AL     Arbetstrav22.  L  Halt - Ryggning ca 4 steg - framridning             i vänster arbetsgalopp23.  LXIG  Arbetsgalopp24.  G  Halt - Hälsning

Hiss eller diss?

Hööks har alldeles nyrligen fått in ett par nya ridbyxor, färgerna är lite speciella, dom är rosa och gröna.
Tycker att det är lite roligt, snacka om att man verkligen kan sticka ut om man har ett par! Haha ^^



Så vad tycker ni om ridbyxorna? Jag skulle lätt kunna tänka mig att köpa ett par! Dock vet jag inte om jag ka göra det, haha! Har nämligen lovat mig själv senaste halvåret att jag ska köpa ett par i beige nästa gång.
Men i framtiden kanske jag även köper hem någon av dom här paren? Jag gillar verkligen färgerna faktiskt!

Jag tycker att det är en solklar hiss, och inte bara ridbyxorna utan även att Hööks har börjat köpa in mer färger till sitt sortiment! Så även en Hiss till Hööks! :)

Vad tycker ni? Hiss eller diss? ^^


Unni 11/06-12

Usch och fy vad dåligt jag red idag! Det är det ända jag kan säga! Unni var dock helt okej men jag red och hjälpte henne så sjukt illa idag! Satt även som en hösäck och mina händer flög omkring kändes det och det känndes som om tummen inte pekade upp utan ner, så ni kan ju förstå vilken besvikelse det blev på sig själv... Dock så var hon så otroligt duktig när det gällde galoppen. Hon tog den på andra försöket.
Hon var även relativt lugn och söker sig lite neråt faktiskt. Man märker att hon fått mycket mer muskler i den sidan och verkligen börjat klara det mer nu!
Är otroligt glad över passet eftersom min häst trots allt visat att hon vill, kan och försöker, trots att jag gör bort mig helt totalt och typ sitter och åker häst samtidigt som jag på något sätt försökte... 
Jaja, ska släppa det där nu och bara rida på som ingenting. Haha! 
Känns som vi precis börjat backa tillbaka... Men kan ju tala om att de små steg vi tillfälligt backade tillbaka i vår utveckling idag var ju bara till för att ta sats inför imorgon! Haha! 






Bjuder på lite bilder ifrån passet som Ewe tog <3

Unni 09/06-12

Jag kom för några minuter sedan in efter ett underbart pass med Unni!
Jag hade hennes remont träns med rakt bett idag, har inte ridit på det på hur länge som helst. Valde också att ta på allround sadeln för att kunna komma åt henne lite bättre då jag redan till en början visste att jag ville kämpa med galoppen idag!

Jag skrittade först ut henne en bit, hon känndes allt annat än rolig då hon var super pigg, ignorerade mig nästan och ville mest bara gå på. När jag väl började samla in henne för att forma henne var hon lite motsträvig men gav sig efter ett tag och gick i en bättre form.

Väl i hagen började jag trava henne, hon känndes lite obalanserad på något sätt men började sedan arbeta henne på volt, fattade galopp och hon fortsatte vara lite små vinglig. Efter ett tag började jag tänka på mig själv. Och kommer som vanligt på mig med att sitta på Unni som om jag tror att hon ska springa iväg ifrån mig. Jag satte mig tillrätta i sadeln så Unni är 'framför' mig verkligen, jag ska verkligen känna det.
Helt plötsligt var hon hur fin som helst! 
Nu på senaste tiden glömmer jag bort mig och försöker få henne att inte springa ifrån mig, vilket hon inte ens gör?! Haha. Men såfort jag hittar tillbaka går hon som smort!

Sedan skulle vi till svåra galoppen. Jag följde fyrkanten och då den lilla nerförsbacken kom så släppte jag henne lite och la vikten innåt och vinklade hela henne lite innåt så hon tog då direkt hennes höger galopp. Hon var hur lugn som helst, en underbar känsla då hon alltid springer ifrån mig där eftersom hon tycker det blir så jobbigt!
Men hon gick jätte bra, dock snubblade hon till och bröt av, vilket resulterade att hon försökte rädda allting med vänster galoppen. Jag bröt av igen och gjorde på liknande sätt, hon tog den igen men fick ta hjälp av en snäv liten volt.
Efter den skulle vi göra lite förvänd galopp, hon höll den en halv serpentin men sedan klarade hon den inte. Hon fick dock bara berömm för det.

Sedan skulle jag ta den igen. Jag har aldrig lyckats fått fram den tre gånger under samma pass, brukar vara omöjligt... Mycket riktigt, hon tog den inte alls. Men drog då in henne i en liten volt och gjorde fattningen och hon gjorde en jätte fin och mjuk fattning. Blev hur glad som helst! Arbetade henne på volt ett tag i en lugn, samlad galopp och hon bärde upp sig jätte bra verkligen! Jag satt bara och log!

Sedan bröt  jag av efter en massa berömm och en hel nöjd och trött Unni. Travade av henne i en låg form och skrittade sedan av henne ganska länge!

En avspolning väntade sedan för min varma och svettiga häst. Sedan fick hon gå ut i hagen igen! 
Super duper duktiga Unni! :D


Snart dags att dra tillbaka till stallet!

Snart ska jag cykla iväg till stallet och ta in alla hästar och kvälls fodra. Ennu en gång känns det så otroligt tråkigt och onödigt att åka dit eftersom Unni och Hebbe är hemma. Men vad gör man inte liksom?
Imorgon är trots allt sista dagen på stallhelgen. Skönt faktiskt. Som sagt känns det så onödigt att åka dit.

Nu är det dock inte lika mycket hästar. Jag mockar bara tre boxar i stora stallet, resten sköter sig själva. Annars så fodrar jag alla hästarna, gör i ordning allt foder, sopar hela stallet, mockar, släpper ut alla och släpper in alla hästarna.
Jag gör alltid allting klart på morgonen så när jag kommer på kvällen i detta fall så behöver jag bara lägga mat i krubborna och ta in dom.


Ny dressyr träning bokad!

Jag har bokat in en ny dressyrträning nu. Den kommer vara på Onsdag kl. 19.00.
Jag hoppas på att det kommer var bra underlag i hagen då, inget mer regn då vill säga. Om det kommer fortsätta regna är det ju inte säkert att det kommer gå att ha lektionen... :/

Hur som helst är jag väldigt glad över att det snart är lektion dags. Det ger så himla mycket att någon ger en övningar, säger saker man ska tänka på och träna på!


Stallhelg!

Godmorgon alla!
Sitter just nu i sadel kammaren. Jag väntar på att alla hästarna ska tugga klart sin mat ;)
Den häst som får mest mat tar såklart väldigt lång tid på sig, haha :)
Sitter nu i sadel kammaren och gör verkligen ingenting.... Kul va? ;)

Känns lite konstigt att vara i det här stallet och fixa hästarna när inte ens egen häst är här liksom. Men det här funkar det med. Det är inte precis synd om mig. Haha!:)


Hiss eller diss?

Vad tycker ni om Eskadron´s nya 'plastiga' kollektion?
Jag måste säga att jag faktiskt tycker att den är relativt cool.
Skulle nog kunna tänka mig täcket helt klart! Ett schabrak vet jag dock inte, känns som att det väldigt lätt skulle bli varmt för hästarna, antagligen inte det bästa att ha en varm sommardag kanske?

Jag tycker iallafall att det är lite coolt och skulle helt klart kunna tänka mig täcket!

En hiss från min sida!




Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Tävling hos Nadjalundbergs.blogg.se


Jag är med och tävlar om ett Lamicell schabrak!
http://nadjalundbergs.blogg.se


Gud vad praktiskt!



Det här skulle jag lätt kunna göra om jag skulle iväg på tävling! Jag är verkligen hur dålig som helst på att komma ihåg banor av alla slag. Kan behöva gå igenom en vanlig liten ridövning tusen gånger i huvudet och för säkerhets kolla att det verkligen var där man ska göra det eller att det är där borta nästa hinder är som jag ska komma på. Aa, helt rubbat.

Tänk då att ha en karta vid hästens träns?! Super duper smart! Haha!
Dock är det väl inte världens bästa idé att verkligen använda sig av, den stör säkert hästen genom att fladdra m.m.
Men ändå, haha!

Skulle du också behöva en sån här? :)

Kittel och Scandic gör comeback!

Till helgen är Patrik Kittels tilltänkta OS-häst tillbaka på tävlingsbanan. Scandic fick avbryta tävlandet under våren på grund av en lättare skada. Nu är allt bra och Scandic gör säsongsdebut på de internationella tävlingarna i tyska Lingen. - Scandic känns fin, vi har varit iväg på träning och det ska bli skönt att komma igång, säger Patrik.

Inget häst inlägg!

MIN TANDSTÄLLNING ÄR BORTA?!?!?!

Haha, igår tog tandläkarna bort min tandställning, helt sjukt då jag gick dit och var säker så att dom skulle spänna den! Haha, chockad och nervös man blev allså!

Mina tänder är nu jätte fina iallafall och jag känner knappt igen mig själv när jag ser mig i spegeln och även ser mina tänder utan någon metall grej på. Haha!

Det här har egentligen ingenting att göra med bloggen, men efter typ två och ett halvt år med tandställning är det en otrolig befrielse! :D


15% rabatt på ridbyxor!



Just nu är det 15 kr rabatt på ridbyxor på Hööks! Något jag verkligen skulle behöva! Ska nog svänga förbi där och köpa hem ett par! :)

Ska du passa på att köpa ridbyxor nu när det är rabatt?


Rösta gärna på mig och Unni! :)

Jag skulle vara väldigt tacksam om ni underbara läsare skulle vilja gå in på http://powerponys.blogg.se/ och klicka på bild 2 i outfit tävlingen.
Fast självklart behöver ni inte rösta på mig och Unni utan på den av oss fem ni tycker har bäst outfit. Men vore ju tacksam om någon skulle vilja rösta på oss iallafall. Haha!

Tack på förhand!


Haha, underbart!


Haha, jag tycker det här var så otroligt roligt! Sådanna här trick ser man nästan aldrig! Visst stegra, ligga och buga, men typ att hästen sträcker ut tungan? Eller tar en flaska och 'dricker'.
Haha, det är ju helt underbart! :)

Fördelar med sommaren!

Jag älskar sommaren av en orsak, och det är just för Hebbe också! Hebbe som är en kung på att rulla sig blir inte lika skitig! Han är ju mer vit än brun och blir därför lätt helt brun ändå. Haha! 
Nu blir han mer lite gul beige av fläckarna han får och dom är mycket mer lätta att få bort! Nu är det ju dock så att min syster mest fixar med Hebbe, men jag som är en perfektionist när det gäller just renlighet av hästarna kan inte hoppa upp i sadeln om hästen är smutsig, och det är inte bara bra för att hästen blir rena utan jag tror nog att hästarna mår väldigt bra av att man pysslar och donar länge med dom. Det är stor skillnad att borsta på en häst i 40 minuter än 5 minuter liksom.



Kommer aldrig någonsin glömma den dagen då Hebbe såg ut såhär när jag kom och hämtade honom... Det var allt annat än roligt sedan kan jag tala om. Det var bara att borsta hela kvällen sedan. Skulle aldrig kunna låta någon av mina sötnosar komma in i boxen smutsiga och då även förväntas sova helt geggiga. Ånej! Dom ska blänka innan dom går och sover. Haha!
Löjlig kanske jag är men så får det vara! Haha.

Bestämt mig för att blogga här också!

För att läsare på Treryttares.blogg.se och självklart andra läsare som precis hittat hit, så kan jag berätta att jag kommer börja blogga här igen. Orsaken är att jag tycker att det är lite begränsat att blogga med fler personer. Dock är det super roligt så tro inte att jag ångrar att jag är med i bloggen! Är super nöjd över Treryttares och mina bloggvänner.

Men för er som vill komma in ännu mer i min och Unnis träning och Herberts utveckling ska ju självklart läsa den här också! Men kan inte lova att uppdateringen kommer vara jätte bra, men hoppas på att den kommer hållas uppdaterad relativt mycket. Vill ni ha mer uppdatering är det på Treryttares.blogg.se ni ska besöka också. 

Hoppas ni kommer uppskatta bloggen! :)




Herbert & Unni Räita

Tillfälliga infon om mina små sötnosar <3


Unni Räita är ett Svenskt halvblod, hon är 16 år och tränas i dressyr främst. Tränar just nu med henne för att senare börja tävla med henne. Unni har aldrig blivit tävlad så vi har mycket att träna för. Unni kom till mig för ungefär 2 år sedan. Vi kom inte alls bra överens till en början då jag fick hem henne på prov, men sista månaden föll jag för henne och hon fick stanna kvar hos mig!
Unni är en väldigt speciell häst, otroligt smart och har väldigt mycket kapacitet för allt jag tar oss för. Hon slutar aldrig förvåna mig!
I stammen har hon väldigt mycket fina hästar med sig, t.ex. Bellini, Utrillo, Ganesco, Unesco m.m. Som ni hör har hon en hel del fina hästar bak i stammen. 

Följ gjärna mig och Unni på våran resa från träning till tävlingsbanorna.






Herbert är en 3 årig valack. Jag har ingen aning om vilken stam det är på honom men tror att det är halvblod i honom som är som en grund om man säger så.
Hebbe är min systers foderhäst som jag dock hjälper till med ganska mycket. Trots att han bara är tre år är han väldigt lugn och jätte rolig att rida. 
Hoppas på att det blir en dressyrhäst av honom då jag är bombsäker att han skulle bli hur fin som helst med träning, och självklart med fler år på nacken!
Dock så får jag väl se hur det blir med det då min syster är hopp intresserad. Men som sagt, hoppas på att han ska bli mer utbildad i dressyren och bli tävlad där. 
Men man får se med tiden vad som händer med denna super snälla och charmiga hästen!