Långritt 30/06-13

Idag skrittade jag ut Unni i 2½ timme. Vi red för det mesta på grus och gräs underlag. Detta var helt klart något hon behövde! Hon fick verkligen sträcka ut sig ordentligt i skritten. Vid några tillfällen så lät jag henne galoppera i lugn galopp på långa tyglar. 
Super duktig var hon! Finns inte så mycket att säga om våra uteritter dock då det aldrig händer något speciellt, Unni går fram överallt och bryr sig inte om något alls, ända grejen är att hon är så pigg så att man ibland kan känna sig som en liten hjälp lös vante på ryggen ;)
 
Förövrigt har Unni ennu en gång blivit brunstig... helskotta! -.- Dock vet jag inte ens om hon slutade bli brunstig sedan sist... 
 
 
Spolade efter passet Unnis ben och kylde ner dom, upptäckte två sår på Unnis bakben konstigt nog, dock var dom inte helt nya och väldigt små, så ingenfara! 
 
Bilden är från när snön började smälta, så ingen ny bild ;)
 

Foder under sommaren!

Det ända foder Unni äter just nu är pellets, vitlök och havre! 
 
Vanligtvis äter Unni betfor, kraft, mineraler, müsli och ibland havre. Men eftersom min pappas sambos häst äter pellets under sommaren och jag inte vill betala för så mycket foder nu så hon blev omvan med pellets. 
 
På unnis foderstat står nu:
 
  • 1 L Pellets
  • 2 dl havre
  • 1½ msk vitlöks pulver
  • Vatten
 

Jag som är nojig över att Unni skulle dricka dåligt ( endast nojiga hönsmamma tankar) så blötlägger jag maten, ingen större mängd vatten egentligen men jag vill få i henne all vatten hon kan få! Haha! Dock så är det även lättare att få i henne vitlökspulvret när det är blötlagd mat :)
 
 
Vad äter din häst över sommaren? Gör du ändring på fodret då hästarna går ute hela nätterna? 

Dokumentera allt!

Nu så har jag köpt en ny anteckinings bok, den ska jag dokumentera varje ridpass och om något skulle hända, detta gäller även min medryttare Ewe, alltså så kommer vi ha riktig koll!

Jag menar då att vi ska skriva exakt vad vi gjorde under passet vi rider, om hon känns stel eller liknande någonstans, om vi fokuserat på att träna någon speciell kroppsdel lite mer, om hon äter nytt foder, kanske om hon har sår, känns lite hängig eller bara super pigg! 
På så sätt så kommer vi lättare veta i framtiden om någonting händer eller liknande så kan vi bara kolla tillbaka och läsa i boken!
 
 
Är ni noga med att anteckna om era hästar? 
 
Innan så har jag gjort liknande, det är trots allt lite som en säkerhet för sig själv enligt mig! 
Dock så har jag innan slarvat en del pga att jag haft bråttom eller så, dock är det inte en ursäkt för denna bok den här gången! Nu får man helt enkelt sätta av tid för att ha tid att skriva i boken! 
 
Dock finner jag alltid tid, efter varje träningspass så duschas Unni från svett och sedan vill jag ha henne torr igen innan hon får gå ut, och då får hon ofta äta lite också. Och då har jag ju minst 15 min på mig att ta undan saker och skriva innan hon är torr igen. Så redan har jag en plan om hur jag ska hinna! :)
 

Unni 29/06-13

Idag stod klättring på schemat! Vi skrittade föst ut en sväng för uppvärmning, där ingick även trav och lite galopp då vi flydde från massor av konstiga flugor eller liknande som attackerade ut igenom en buske. 
Vi höll oss i skritt, det är ju trots allt det som ger mest. Vi klättrade upp och ner ungefär 7 gånger. Det är trots allt en rejäl backe! Så när jag misstänkte mjölksyra för Unni så slutade vi. Vi skrittade upp för en mindre brant backe och in i skogen och kom sedan på en ridväg som leder hem. 

Unni var super duktig idag! Dock så blev kroppen tröttare än huvudet så hon var väldigt pigg på ett jobbigt sätt efter. Haha! Men duktig som få var hon verkligen! 
 
 
Idag red vi på rakt bett, utan nosgrimma och med pannbandet över på bilden! Knoppade även hennes lugg, otroligt vacker var hon :) Haha!

Dags för stallet! :)

Nu är det dags att vakna och gå upp för att åka till stallet. Klättring står på schemat så det blir ganska jobbigt för Unni idag. Dock ska vi ta det lugnt då hon vilade igår.
Har funderat på om jag ska rida med rakt bett idag, har inte ridit med det på en längre tid nu, det tränset är även så härligt då det är utan nosgrimma och annat krams ;) Haha.

Mer uppdatering om passet får ni senare 
 
 
Bjuder på en gammal hederlig öron bild på Unni ;)

Ewes dag

Idag tog Eve Unni istället för mig, jag har istället färgat håret osv. Vet ännu inte hur det gick men får antagligen en uppdatering om det senare.
Dressyr var på schemat idag och ska kolla hur det gick. Unni är ju en väldigt svårriden dam med mycket egna ideér. Haha! Tur att hon är söt ;) 

Imorgon har hon vila och det blir återigen dålig uppdatering pga. att jag ska ut och åka båt och vatten skidor med mina brorsor och min pojkvän :) Men sedan på lördag börjar allt rulla på som vanligt igen! :)
 
 

Ingen dator!

Varför bloggen legat nere utan uppdatering är för att jag hade så mycket shopping kassar plus väska när jag åkte hem från min pojkvän så därför lämnade jag min dator där så får han ta med den imorgon helt enkelt. Skriver nu vis mobilen.

Idag var Unni och jag i ridhuset och hoppade. Super duktig var hon verkligen! Trav hoppade mest och hade mycket trav pauser med volter osv efter hindret och före för att ha henne lugn och fin hela tiden!

Senaste dagarna har jag annars bara varit i stallet och tagit det lugn hemma! Träffade bästa vännen och en ny tjej i stallet. Super trevligt!:)


Unnis schema v.26

 
Denna vecka ser ut som de flesta andra, har alltid väldigt liknande scheman, ska dock utöka 7 dagars scheman till 9 dagars scheman tror jag för att kunna få ihop veckans dagar bättre gällande träningen av Unni.
 
Denna vecka är som sagt som alla andra, dock är skillnaden här att det ska vara väldigt mycket trav! Alltså räknar jag bort en del från galopp arbetet till att trava mera. Jag tycker att hon känns lite ur ballans när jag rider så alltså ska hon travas mest en tid och se hur hon reagerar på det. Trav hoppningen är något jag tror kommer ge väldigt mycket! 
Och även dressyr passen. Då hade jag mest tänkt att öva övergångar och tempoväxlingar där traven hela tiden ska vara basen. 

Känns som att detta kommer funka väldigt bra och ska därför verkligen ge det en chans!
 

Flugtäcke, ja eller nej?

 
Är flugtäcke enligt er ett Ja eller ett Nej när sommaren och flugorna kommer? 
 

För Unni är det egentligen ett ja, hon blir väldigt lätt uppäten utav flugor, spelar ingen roll hur mycket flugsprayer eller krämer hon får, hon är helt uppäten när hon kommer in. Jag har funderar länge på att köpa ett flugtäcke till henne, men på något sätt så blir det bara så fel när jag tänker. Jag vill ju att hon ska känna sig fri och slippa vara 'instängd' i ett täcke.
 
Ännu har inte det kommit så mycket bromsar här, men när dom kommer så har jag inget annat val än att köpa ett flugtäcke, för Unni är i princip deras vandrande matbord. 
 
 
Just nu går Unni endast med flughuva, dock så vet jag inte hur, men hon lyckas få av sig den och pricka ett öra med fel öra på huvan så den sitter helt snett. Annars är denna helt toppen! 
 
Har ni något försag på ett bra flugtäcke så tipsa mig gärna!
 

Shopping för hela slanten!

Idag blir det shopping för hela slanten(mammas slant :S)! Jag och mamma ska ut på stan och shoppa och luncha lite :) Sedan blir det att åka hem till min pojkvän igen, sedan på tisdag ska jag hem till Unni igen.
 
 
 
 Kan även berätta att jag shoppat upp alla mina egna pengar så kommer inte kunna ta några träningar med Unni fören jag får min lön. Men det är lugnt, vi tränar så länge på egen hand helt enkelt :)

Bästa vännen i stallet

Jag har den otroliga turen att ha min bästa vän i samma stall. Unni är min ögonsten och därför är jag noga med att endast jag sköter henne. Men tack vare våran vänskap som funnit i nästan hela livet så litar jag så mycket på henne att hon faktiskt blivit Unnis medryttare. 
 
Kan även säga att utan Ewe så skulle jag inte må ett dugg bra i stallet, just nu är det hon och Unni som får hoppet att sitta kvar. Ska snart flytta som det ser ut nu, tur det! Och Ewe kommer jag att ta med mig såklart! 
 
Det är en sådan enorm bonus att få extra tid med henne även i stallet och inte bara utanför stallet. Att ta en uteritt med henne eller bara ett pass i paddocken samtidigt gör en bara så glad. Vet inte vart jag skulle ta vägen om inte hon fanns vid min sida.
 
 
Här är en gammal bild på oss båda tillsammans, Hon är då den i röda tröjan bakom mig och Unni :)
 
Henne hittar ni även här: http://ejjacobsson.bloggplatsen.se/
 

Eve tar Unni idag + imorgon!

Återigen är jag hos min pojkvän i Uppsala, så Eve tar Unni idag och imorgon. Tur att hon finns som hjälp! :)
Anledningen till att Eve tar henne imorgon också är för att jag ska iväg till jobbet här i Uppsala för att skriva på lite papper. Sedan efter det ska jag och min mamma ha lite ensamtid, vi ska shoppa och fika lite.
(pga bildbrist på denna dator får ni ennu en gång en bild från i vintras då min pojkvän fotade)
 
Så därför blir det lugnt för Unni några dagar till. Eve rider inte Unni så hårt, helt enkelt för att Unni är en väldigt svår häst att rida. Men det är dock perfekt att ha henne som rider också eftersom Unni hålls igång ordentligt!
 

Hööks piké sortiment

Finns inte! Var nyss inne på Hööks hemsida för att se om det finns några fina pikeér som jag kunde åka iväg och kolla på. Men till min förvåning så hittade jag typ 3 pikeér, en var helt utan min smak, en annan kostade över 500 kr och den sista var till herr... Riktigt dåligt enligt mig! Nu är det trots allt sommar och då vill iallafall jag rida i piké. 
 
Något som det dock fanns gott om var tjocktröjor, dock är dethelt fel tid att köpa en tröja med långärmat och tjockt tyg.. Det är trots allt sommar just nu.
 
Om ni vet någonstans (butik eller hemsida) som säljer fina piké tröjor så tipsa gärna!
 
 
 
Vad tycker du för övrigt om hööks sortiment? Handlar du ofta på hööks eller inte alls? 

Stallet snart!

Snart ska jag vidare till stallet, dum som jar är glömde jag återigen kameran. Men det är strunt samma just nu.
Innan jag åker till stallet ska jag vänta ett tag eftersom min låtsassyster som jag även kan berätta är otroligt duktig innom akademisk ridkonst, kommer förbi här. Hon passerar helt enkelt bara våran stad då hon egentligen bor i Göteborg. Så ska hälsa på henne och hennes familj, sedan är jag redo för att åka ;)
 
Idag står hoppning på schemat. Hade tänkt att rida bort till ridhuset för att ställa upp ordentligt med hinder men får se. Vill inte rida dit själv men Ewe tror jag inte kkan följa med pga. hennes medryttarhäst inte har skor och har 'slipat' upp hovarna själv så han går ebdast på strålarna... :(
 
Jag kan hoppa hemma men det är inte alls samma sak, kan inte gå ihop tillräckligt mycket hinder. Så det visar sig vad jag gör helt enkelt ;)
 
 
En bild från stora dörren på kortsidan in i stallet 
 
 
 

Ridresa till Azorerna?

Åh herregud! Mamma har sedan långt tillbaka lovat mig en resa, och har nu hittat en sida full med ridresor runt om i världen. Har siktat in mig på Azorerna och mamma är helt på hittills! Jag är så otroligt glad och spänd över det! 
 
På dessa resor som jag kollat på rider man i ca 7 dagar och då ca 8 timmar per dag. Man rider i naturen, uppe bland bergen, nere i dalar, vatten osv. Kan ni tänka er miljön i Azorerna tillexempel, att bara rida runt och hitta platsen att sova på och sedan nästa morgon fortsätta iväg. Heeelt makalöst! Jag har kollat in så otroligt många land nu och har verkligen fastnat för dom som är lite mer western inriktade hästar, det är ju roligt att prova på något nytt helt enkelt! 

Drömmen var att få åka iväg till Australien, men det är så långt bort tyvärr, men ska fortsätta kolla, just nu är dock som sagt Azorerna högst upp på listan!
 
 
Här kommer en lånad bild från hemsidan jag kollade på.
 
 
 
Blir så sugen på att bara åka iväg när jag ser dom här bilderna. Men trots att det kommer bjudas på ett otroligt äventyr i ett annat land till häst så kommer jag sakna mina två älsklingar här hemma i Sverige, då menar jag givetvis min fantastiska pojkvän och min vackra häst.. Önskar att jag kunde ta med dom båda två och få uppleva allting med dom <3

Glad Midsommar!

Idag är det midsommar och Unni ska få sin vilo dag! Hennes midsommar gåva blir helt enkelt en mysig vilodag att strosa runt i hagen med de andra hästarna utan någon somhelst träning!
 
Själv så ska jag och min familj åka till min mormor och träffa min släkt lite. Ärligt så vet jag inte om själva det kommer bli så kul, men eftersom min underbara pojkvän följer med så kommer det säkert bli en hel del roligare! 
 
Kvällen kommer dock bli väldigt lugn, Imorgon blir det ridning och att ligga framför poolen och sola som gäller.
 
Jag önskar er alla en super mysig midsommar!
 

Unnis brunst!

Som jag skrivit lite tidigare, så har Unni blivit kollad av en veterinär. Vi åkte dit och gjorde ultraljud på hennes livmoder då hon blir så otroligt brunstig, en tidigare veterinär misstänkte systor. Vilket för övrigt gjorde att jag hade ständigt ont i magen i några veckor! Dock så sa veterinären direkt att det inte var några systor eller annan risk för cancer i henne, utan endast att hon hade väldigt lätt för att bli väldigt brunstig! 

Vi har fått förslaget att lägga in en kula i lovmodern på henne, något som jag pratat om länge nu, och detta gör att hästarna tror att dom är dräktiga och inte brunstar. Helt ofarligt och bara snällt mot en häst som blir så brunstig. Så enligt veterinären är det rätt sak att göra. Just nu ska vi kolla upp lite pengar osv, jag hoppas att det inte är super dyrt utan på en rimlig nivå, man är ju inte gjord utav pengar trots allt.
 
Min älskade lilla sötnos <3
 
 

Välförtjänt vila!

Idag får Unni en välförtjänt vila och hon ska få gå och strosa i hagen hela dagen. De senaste dagarna har hon gått kanon, det var dock efter vilan i onsdags som hon blev så himla pigg och stark. Tror dock att det kan ligga mycket i att hon fick sova inne också. All energi låg som en tickande bomb!

Men nu ska Unni iallafall få fira midsommar i hagen med de andra hästarna. 
 
 

Unni 20/06-12

 
Idag red jag ett pass i paddocken. Dock hade Unni en otroligt stark vilja till att inte arbeta idag! Haha, bus häst! Vi red först ut en sväng, sedan in på ridbanan där vi gjorde samma bomövning som igår, där det alltså går ut på att få en mjuk och följsam häst. Inte ens där gick det så bra. 

Jag red då vidare in till paddocken och jobbade mest på volt. Och herregud vad stark hon var! Trots att jag valde det lite skarpare bettet idag så satt jag som en liten vante uppe på ryggen och kunde inte be henne om så mycket än att påminna henne om att iallafall försöka vara lite samlad.

Eftersom jag kännde att jag inte skulle få ut så mycket utav passet eftersom det känndes som att hon inte var med på noterna så gjorde vi inte mer än så. 

Att hon är väldigt pigg och stark är förståerligt, inatt var hästarna tillexempel inne för att vila, så inte konstigt att Unni helt plötsligt fick en hel del energi att göra av med! Hon äter även lite havre nu, något som verkligen inte är ett måste för henne! Och sedan får man ju inte tänka bort att hon är under igångsättning. Så jag tycker hon var duktig trots en hel del missar! Man kan inte alltid lysa starkast trots allt.
 

Drar vidare till Uppsala!

Nu är det dags att lämna stallet tills på lördag, ska tills dess spendera tiden med min fantastiskt underbara pojkvän i Uppsala. 
Det kommer upp en del tidsinställda inlägg under morgondagen och för kvällen, önskar er alla en glad midsommar! 
 
 
 

Bildbomb 20/07-13

 

 
 
 
 
 

Fotografering!

Igår frågade jag en kompis till mig om hon ville följa med mig till stallet och fota, och det hade hon möjlighet till! Super roligt verkligen! Tänkte först ta lite bilder ute i naturen, och sedan lite på banan då jag måste rida henne lite ordentligt också med tanke på att hon vilar imorgon också.

Nu ska jag börja tänka lite på vilken outfit jag ska ha ;) Så håll ögonen öppna för det ramlar in en bildbomb lite senare idag. 
 
 
 
 
Så länge då jag knappt har några bilder på min nya dator så bjuder jag på en bild som min pojkvän tog på mig och Unni från i vintras. 
Lägg även märke till hur mörk i färgen hon är på vintern och ljus på sommaren! 
 

Jobbar på med bloggen!

Just nu har jag bara bloggat i tre dagar, men det känns bra att vara tillbaka! 
De kommande dagarna så kommer jag inte ha tillgång till datorn och bloggen, jag ska spendera tid med min pojkvän och familj tills midsommar och på midsommar. Så Jag håller på att fixa en hel del tidsinställda inlägg

Annat som också jobbas på just nu är bloggens utseende, nya bilder osv. Allt för att ni ska få en så bra och tervlig läsmöjlighet här som möjligt! 

Finns något som ni önskar läsa om på bloggen så ge mig gärna tips! 
 
Unni bjuder på en knas bild, underbara häst! :)

Sommarjobb = Mindre hästar

 
I år har jag fått två sommarjobb, det ena är på ett café här i Enköping, kommer servera osv. Där kommer jag antagligen jobba några dagar i veckan tills vecka 31-32. Då tar nämligen nästa jobb fart i Uppsala. Då jobbar jag schema måndag till fredag. 
 
Under denna tiden är jag rädd att Unni kommer behöva vila lite extra, för jag har mycket annat som också finns omkring, tillexempel min pojkvän som jag verkligen vill spendera så mycket tid som möjligt med, och även mina vänner och familj. 

Jag har därför bestämt att Unnis sommarvila inte ska bli veckor i sträck, utan istället några dagar i veckan, och sedan ska jag rida så mycket som möjligt för att hålla igång henne så mycket jag kan, och sedan så har jag ju min bästa vän Ewe http://ejjacobsson.bloggplatsen.se/ som rider Unni när hon kan. Och om vi åtminstone kan få ihop 4 dagar i veckan hon blir riden så blir det bra ändå. Dock kommer passen inte bli lika intensiva, allt ska bara handla om att försöka hålla henne i kondition och hålla henne mjuk och lösgjord.
 

På köplistan!

 
Remontträns Eris Gold Medal, Rundsytt - 589:-
 
 

Eftersom min förra remontgrimma försvann på något konstigt vänster så ska jag köpa nytt, men då såg jag detta helt otroligt fina rundsydda remont träns. Jag tror att jag ska kosta på mig att köpa det. Just nu rider jag endast på achenträns, men jag är så noga med att justera trycket från dag till dag med bett och därför även med trycket från nosgrimman. Kanske är jag lite nojjig så, men jag bryr mig åtminstone väldigt mycket om hur min häst känner i munnen osv eftersom bettet inte är något naturligt för dom från första början. Men såfort lönen från sommarjobbet rullar in så kommer detta tränset att hänga hemma i sadelkammaren.
 
 
 
Lindor Showmaster, Gröna eller blåa129:-
Dressyrschabrak Challenger Goldmedal, Grönt eller blått - 269:-
 

Jag skulle vilja bättre på mitt förråd med lindor och schabrak, jag har en hel del redan, men man kan ju aldrig ha för mycket. Jag älskar dom här färgerna eftersom det ser så himla sommrigt ut så kommer jag inte kunna låta bli utan jag kommer köpa detta. Efter att min lön rullar in så ska jag allt åka iväg och köpa detta till min prinssessa hemma i stallet.

Inställd ridning!

Idag så ställde jag in ridningen, helt ärligt så kunde jag bara inte vakna till ordentligt så Unni fick vila. Jag skulle ta en buss vid halv 10 sen så jag ställde klockan på halv nio. Jag fixade mig, packade och gick sedan ut med lite knäckebröd till Unni och sa hejdå i hagen. 

Imorgon blir det istället ett ridpass. På schemat står det öppnor, slutor, skrittpiruetter och skänkelvikningar. Så det är vad vi kommer att jobba på. Ska dock starta hela passet med att få henne ordentligt lösgjord som igår igen, sedan så ska vi börja träna lite ordentligt. Unni är inte alls lätt att jobba med om hon inte är loss från början, så det är oftast det som fokuset ligger på ibörjan! 
 
 
Under vilan Unni hade i ca 3 månader så kan jag säga att hon i princip tappade allt! När jag kom tillbaka fick jag börja om från noll, och pga att andra ridit henne som inte alls verkar ha förstått henne så var hon extra svår. Men efter en vecka ungefär så känndes det som förut igen, vi passar trots allt varandra väldigt bra.
 
Nu när vi tränar på öppnor/slutor, skänkelvikningar och skrittpiruetter så fokuserar jag mest på att hon ska gå väldigt samlat i en låg och avslappnad form. För Unni blir lätt lite uppstressad när man ger hjälper för snabbt, hon är dock så otroligt klok, så med några extra försök så förstår hon genast vad man är ute efter och ber om.  
 
Imorgon på passet ska jag ge henne mycket tid att förstå, bara arbeta på dessa sidvärta rörelse moment i skritt och sedan när hon är som bäst bara sluta och jobba lite på volten i de andra gångarterna en kortare stund, mest bara så hon får arbeta lite igenom hela kroppen! Det kommer bli kanon!
 
 

Ny header!

 
Nu ska denna fina header bytas ut till en ny, och det pga. att jag trots allt inte rider Hebbe längre. Nu blir det en ny header som är till för endast Unni och mig. Kommer säkert bli kanon!
 
 
Håll utkik, snart kommer den.
 
 

Ingen kamera!

 
 
Just nu kan jag inte erbjuda några nya färska bilder pga. att den ligger hemma hos min pojkvän, på fredag så åker vi hem och då tänkte jag ta med den, då om jag har tur kanske han vill hålla mig lite sällskap i stallet och ta lite bilder när jag hoppar henne på lördagen. 

Oftsat just nu så har jag min kamera hos honom, och eftersom vi bor 50 minuter ifrån varandra med bil kan jag inte bara gå dit och hämta den ;) Ska börja ha den lite mer hemma så jag kan ta lite mer bilder.

Kan även avslöja att jag pratat med en del som kommer komma och fota oss dom närmaste veckorna. Ska bli kanon kul att få lite mer nya bilder :)

 
 

Tidsinställt!

Enligt schemat så ska Unni ridas med bomövningar idag. Dock så kan jag berätta att klockan står ställd på 05.55... På ett sommarlov... Och beroende på mitt humör nu på morgonen får vi se om det blir någon ridning eller inte, hon skulle faktiskt kunna förtjäna vila med tanke på hur fin hon var igår.
 
 
Eftersom Unni dock har så mycket energi så kan det vara bra att göra något, så om jag nu orkar upp så blir det eventuellt det som står på schemat, annars kanske en uteritt i repgrimma och barbacka, longering, klättra eller kanske hoppa lite. Som ni förstår vet knappt jag vad som kommer göras eller inte göras. 
Men jag ska göra det jag har lust med, för känner man sig tvungen så presterar man inte alls lika bra som om man vill och är motiverad till något.
 
 

Unni 18/06-13

Har idag haft en så otroligt mjuk och följsam häst att arbeta med! Unni var verkligen kanon och gjorde allt jag bad henne om! 
 
Jag brjade med att skritta ut i ca 10 min på långa tyglar, tillbaka på ridbanan så hade jag lagt upp en bomövning, det är tre bommar en rak, och sedan två som går som en pyramid fast tvärt om, alltså utåt istället för innåt. Där är målet att göra omställningar. Gjorde det på halvlånga tyglar men ville ha henne kontaktad med bettet. Hon skötte sig så otroligt bra!

Vi gick då vidare till paddocken där jag red mest på volter, hela tiden med ganska långa tyglar så hon gick i en väldigt låg form, jag ville liksom jobba andra muskler helt enkelt. Helt fantastiskt duktig var hon! Efter att ha arbetat ordentligt i alla gångarter i båda varven så blev det återigen en skritt tur ut i skogen för att pusta lite.
 
 
 
Är otroligt nöjd över passet! Mest nöjd är jag dock med:
  • Lugn och fin trots längre och friare tygel än vanligt.
  • Mjuk och rund i båda sidorna.
  • Använde energin på rätt sätt!
  • Unni ville verkligen arbeta och tyckte det var väldigt roligt!
 
 

Målen med Unni 2013!

 
 
 
 
 
  • Hopping - Målet är hittills att stärka musklerna, främst bakdelen. Även att komma ut på lite pay&jump'er. Att tränings tävla lite helt enkelt.
  • Dressyr - Främsta målet är att sätta högergaloppen ordentligt, kunna fatta den på rakt spår främst. Sedan starta några lättare klasser. Men även att stärka hela höger sidan för att genomföra t.ex skänkelvikningar, öppnor/slutor lättare. Skrittpiruetter är även något som vi ska sätta bättre och vi ska jobba lite på galoppombyten.
 
Annars har vi inte alls mycket mål, utan fokuset ligger främst på att bara ha roligt. Vi ska tillexempel åka och bada snart och även rida en hel del i bara repgrimma och halsring igen. 
 
 
 
 
 

Nytt Stall!

Så som det ser ut nu så är det lite oklart om flytten blir av. Ska flytta Unni från gården där vi står nu till ett stort stall där min syster finns. Tanken är att jag ska prova att stå i det stallet och se om det funkar för oss, då vill jag gärna stå kvar där. Jag ska inte gömma under mattan att jag har väldigt svårt att trivas hemma på gården, där jag förövrigt knappt bor utan åker till endast för att Unni står där. 

Problemet ligger i att jag inte kan betala stallhyran själv, utan måste ha hjälp av min mamma och pappa, dom verkar inte vara så intresserade dock eftersom vi har stall, men skillnaden är att dit jag vill flytta är det kanske 10 minuters skritt väg till ridskola där ridhus, tränare, paddock, terräng bana + massvis med mina vänner finns. Det finns även hur mycket fina ridvägar som helst, ridbana med massvis utav hinder på gården och massor av fina hagar.
 
Jag ska ju nu jobba över sommaren och där får jag in pengar, ska sedan försöka skaffa helgjobb så jag kan betala också.Har ju även studiebidrag, Funderar på att om dom står för kallhyra så kan jag betala foder, hovslagare, spån osv. Det är trots allt mycket för mig... 

Nu vet ni mina tankar om flytten lite och vilka möjligheter det ger mig och Unni. Ska ta en diskution med mina förälldrar och hoppas på det bästa.
 
 
I nya stora stallet finns även Hebbe, ett kärt återseende för mig och Unni!

Ridsällskap!

Idag kommer min bästa vän och ska rida en annan häst i stallet. Jag hoppas på att vi kan rida tillsammans. Dock vet jag ju inte vad hon ska göra idag, men hur som helst så kommer vi att umgås i stallet. Kommer dock behöva vänta på henne ganska länge, tills dess så tänkte jag mocka upp hela Unnis box och låta den lufta lite, putsa massor utav Unnis utrustning och även fixa och trixa lite i stallet. Ska också ta mig tid att leta efter Unnis borttappade flughuva som hon rullat av sig någonstans i hagen... *Suck...*
 
Mer om ridpasset kommer senare, målet är att göra henne lösgjord, främst i bogarna är det tänk, hoppas på det bästa och får se om hon kanske har vilat sig i form lite. Ska dock inte kräva för mycket utav henne idag, vi tar en sak i taget nu i början utav veckan!
 
 
 

Fotograferingen imorgon inställd!

Imorgon hade jag fått äran att E skulle komma och fota mig och Unni, dock blev det en del problem från min sida vilket gjorde att det tyvärr får skjutas upp. E är dock så otroligt snäll och öppen för förslag så jag skulle bara säga någon dag de kommande dagarna så skulle hon se om hon kunde ta sig ut. Otroligt glad och tacksam för det! Har gett förslag på torsdag och nu eventuellt söndag. Så får se om vädret är med oss helt enkelt! Ska bli kanon kul verkligen! :)
 
 
Kanske blir det att knoppa Unni? Det var verkligen inte igår jag gjorde det trots allt ;)
 
 

Unni 17/06-13

Idag red vi ut en längre sväng efter att Unni fått vila några dagar efter veterinärbesöket. Hon gick idag med endast skydd, sadel och träns med rakt bett och utan nosgrimma, alltså inte ens inärhetn utav en snygg outfit, men faktiskt var det skönt att bara vara lite också och inte bry sig så mycket.
 
Vi red iväg en bit på hård mark, dock avbrott på gräs på små ängar längst vägen där det är lite ojämn mark, alltså perfekt träning för att Unni ska lyfta hovarna ordentligt! Vi skrittade kanske i 15 minuter tills vi kom till en grus väg med en del inslag utav gräs. Där sparade jag dom långa tyglarna och började trava henne, hon hade hela tiden ett stadigt kontakt med bettet. Efter någon minut så fattade jag galopp då det inte alls var lång bit kvar tills man behöver sakta av, och jag kunde inte låta bli att kolla om hon skulle behålla samma form och kontakt i galopp. Kan bara säga att jag fick rysningar! Vilken känsla att rida Unni idag! Hon var så lugn och jämn! Jag satt bara och log och höll knappt i tyglarna!

När vi bröt av kom vi till några gamla sommarhagar där linorna är nedplockade. Där är det fullt med diken att hoppa över men tack vare högt gräs blev det bara skritt som gällde, och mega hopp när Unni såg ett dike. Tack vare dåligt underlag sista biten, där man dock kan galoppera egentligen så tog vi det lugnt, Dock blev hon helt uppspelt när vi hade hoppat och därför tog vi en lång skritt runda hem där fokuset låg på att hon skulle ta tillbaka kontakten med bettet. Hon skötte det gallant och vi kom hem super nöjda både häst och ryttare!
 
 
 

Unni Schema v. 25

 

My Sweetheart<3