Stallet idag!

Idag slutar jag jobbet vid 4, ska hem till min pojkvän och hämta lite grejer och sedan åker jag till Enköping, där mamma möter upp mig och kör mig till stallet!

Ska ta en efterlängtad tur i repgrimma och barbacka tänkte jag! Dock ser vädret väldigt ostabilt ut just nu, iallafall här, och jag vet inte hur det blir ikväll, men regnar det eller så, så kommer jag helt enkelt ha sadel på, för att själv hålla mig så torr som möjligt ;)

 
 
 
Bjuder här på en del bilder från när jag red vääääldigt mycket i repgrimma! Duktiga Unni! :) Så idag blir det också repgrimma som gäller! :)
 

Jobbar = mindre tid i stallet!

 Nu så har jag börjat jobba, vilket går riktigt bra faktiskt! Trivs! Dock innebär det mindre tid till Unni, Ska försöka ta mig ut så mycket som möjligt, ska försöka få min bror och mamma att köra mig när jag väl kommer hem, bor mest hos min pojkvän då han bor ca 15 min gångväg från jobbet! 

Ewe tar Unni så mycket som möjligt nu när jag är borta, men annars vill jag bara att hon ska stå! Hon kan gott och väl få ta det lugnt i hagen, när jag kommer nu ska jag mest rida barbacka och repgrimma tänkte jag, bara mysa runt i skogen och lulla lite. Ser fram imot det väldigt mycket! Saknar henne som attan nu! 

Fortfarande är allt lite ostabilt och saker håller på att fixas och trixas. Men mer om det behövs inte skrivas ut här :)
 
 
 
Jobbet påverkar även bloggningen! Har idag jobbat och sedan shoppat med en kompis i stan, blir lite omotiverad till bloggningen när jag inte är i stallet, vilket jag antar att ni förstår eftersom Unni är själva huvudpersonen i bloggen! Hoppas dock ni alla har en fantastisk sommar och njuter av de sista veckorna på lovet :*

Besökte gammal vän

Idag så mådde jag inte alls bra som ni kanske märkte på inlägget under detta. Men hörde av mig till min gammla vän Isabelle som jag även hade Unni hos förut, henne har jag verkligen berättat allt som händer hela tiden för känns det som, och cyklade därför dit och pratade lite med henne och hälsade på de nya ponnysarna hon fått sedan sist, super fina! 

Jag hade med mig kamera och fotade henne och ponnyn Sindy, dock så var det jätte dåligt ljus och märkte efter när jag kom hem att jag hade haft fel inställningar så alla bilder... förutom 2 var suddiga... Men jag bjuder på dom två bilderna helt enkelt.
 
 
 
Måste själv säga att jag tycker att denna ponny är en utav de finaste jag sett! Otroligt vacker och snäll! Dock med en dålig bakgrund fick jag reda på, ingenting som jag märkte av när jag var där den korta stunden, super lugn och fin i stallet, kan ju bara betyda att hon trivs super hemma hos Isabelle!

Var super roligt att träffa Isabelle igen iallafall och hoppas att jag kan komma tillbaka snart igen och fota, denna gång med rätt inställningar dock ;)
 

Besviken och ledsen...

Here we are now, everything is about to change. We face tomorrow as we say goodbye to yesterday. A chapter ending but the stories only just begun, a page is turning for everyone.
So I’m moving on, letting go, holding on to tomorrow. I’ve always got the memories while I’m finding out who I’m gonna be. We might be apart but I hope you always know, you’ll be with me wherever i go...
 
 
Idag under mötet blev det att jag faktiskt öppnade upp mig lite för mycket, dock funderar jag på om jag inte borde kastat ut mig allt när jag ändå hade börjat. Jag har en hel del i mig som jag inte alls mår bra över, dock så angår det ju inte er på bloggen om vad det handlar om. Men eventuellt kanske ni får veta någon gång framöver. 
 
Nu är det dock en del svåra beslut som ska fattas, och om det inte går som jag önskar nu, kommer det bli något som kommer avslutas helt, vilket jag är otroligt rädd och ledsen för. Jag hoppas dock att allt ska lösa sig för mig och Unni nu... fml....
 

Möte om Unni idag...

Idag ska jag, mamma och pappa ses på en fika och prata om Unni och lite vad som kommer hända nu denna tid som kommer. Kommer inte skriva ut något här fören det är säkert! Men håll ögonen öppna! Jag släpper bomben ikväll så ni får veta! Jag hoppas verkligen att allt kan gå som det ska så jag och Unni kan få det mycket bättre!

Akut vila för Unni!

Nu senaste tiden jag har ridit har Unni känts lite konstig från munnen till bogen i höger sida. Dock vet vi inte om hon kanske sträckt sig, gått omkull i hagen elr så, eller om det faktiskt är något fel i munnen!

Jag ska låta Unni vila nu! Och vila innebär promenader i grimma, skritta ut i repgrimma, stretcha mycket osv. Inga bett kommer vara tillåtna under resten utav veckan, jag ska prova sitta upp i sadeln med träns på söndag/måndag. Och får då se hur hon känns!
 
 

Grönan + dåliga nyheter..

Idag blir det kass uppdatering för jag, min pojkvän, syster och pappa sitter nu i bilen påväg till grönan. Hinner jag uppdatera något mer idag blir det när jag kommer hem ikväll!

Har även några väldigt dåliga nyheter att berätta om unni i nästa inlägg som kommer!


Schema v.30

 

Hoppning!

Ikväll tänkte jag att det skulle bli hoppning faktiskt! Dock inga övningar för Unnis del på det sättet hon ska bara hoppa, det är nämligen min rädsla jag ska träna idag och ska hoppa en oxer! Det var just ett sådant hinder vi gick omkull över förut så ska bara hoppa, hoppa, hoppa, hoppa idag, och höja upp det lite efter som. 

Min pojkvän kommer ikväll också så tänkte ta med mig honom som hinder fixare, och ska även se till att han fotar lite då! :) 
 
 
Ska dock bli väldigt intressant ikväll och tror att det går bra! För jag är nog trots allt väldigt envis, och vill jag verkligen något, då blir det banne mig så! 
Så med andra ord, så blir det nog inte så jätte svårt att hoppa det där ikväll! Dock är jag inte så säker på om det kommer bli så högt! Hahaha, men man måste börja någonstans! :)
 

Dagens Outfit 21/07-13

 
Dagens jogging outfit!
 

Träns - Rundsytt svart, okänt märke (+graman)
Sadel - Allround svart, Globus
Schabrak - Allround vitt, Protector
Lindor - Bruna, Showmaster
Bakskydd - Bruna, JH 
Boots - Svarta, okänt märke
 
 

Busfrö!

När jag skulle hämta Unni från hagen idag så var hon inte alls sugen på att komma in och sprang faktiskt iväg ifrån mig, något som inte hänt på hur länge som helst, brukade hända först när jag fick henne eftersom hon testade mig, dock vet jag inte vad som flög i henne idag, dock springer hon bara runt mig i en liten volt tills de andra hästarna också fick lite spring i benen och dom travade vidare till en annan del av hagen... Så fick gå efter...
 
 
 
 
Tog dom här bilderna när jag tog mig runt massor av träd och kvistar för att hämta Unni som då, efter en ordentlig promenad vände sig emot mig och ville komma in! Kan inte göra annat än att skratta åt denna underbara häst!

Unni 21/07-1

Konstigt nog hann jaf rida en sväng idag, kom hem vid 8/halv 9 och gick direkt ut i stallet, satt i sadeln vid halv 10 och var tillbaka lite innan halv 11.

Valde idag att jogga henne i ca 40 min, dock var ca 20 min ren jogging! Hon känndes riktigt fin verkligen! Hade graman för att jag ville ha henne hela tiden låg och inge slarv med huvudet i det blå för det är så roligt. Vi red även förbi ett litet föl idag, och Unni som verkligen blir helt kär stannade och vägrade gå och bara stod och kollade på lilla söta fölungen. Hahaha, så otroligt gullig hon är! 

Unni skötte sig super bra, och vi körde en hel del tempoväxlingar, och jisses vad maffig hon känns när hon väl ökar och travar på ordentligt! Känslan går inte ens att beskriva, lite som att man är kung över världen kanske! ;)
När vi sedan skrittade hem så kände jag direkt hur det gett resultat! Unni verkligen trampade under sig och gick verkligen igenom hela kroppen! Har kännt länge att något saknas i ridningen och nu vet jag helt enkelt! Joggning ska läggas till 1 dag i veckan numera! Kommer bli super!
 
 

Födelsedags firande!

Idag kommer jag inte heller åka till Unni, mamma fyller år idag nämligen, så ikväll ska det firas! :)
Imorgon åker jag till Unni och tänkte bli kvar där några dagar vad det ser ut som just nu, och det för att jag snart börjar jobba och vill kunna spendera mycket tid i stallet innan, när jag väl jobbar vet jag ju inte riktigt när eller hur jag hinner ut!
 
 
Önskar er alla en trevlig dag då bloggningen från min sida inte kommer tas i första hand idag! 

Fräscht med nya bilder!

Senaste dagarna har jag endast använt mig utav nya bilder! Vilket känns så otroligt fräscht eller vad tycker ni? 

Ska nu kämpa lite för att komma med nya bilder såfort jag är i stallet och även försöka få någon att fota mig när jag rider så ofta som möjligt!
 
 
Något intressant jag märkt är att såfort massor av nya fräscha bilder kommer upp så kommer mycket mer läsare än vanligt, och det är ju givetvis roligt och man blir mer inspirerad till att verkligen blogga! 
 
Vad tycker ni om att det är så mycket nya bilder uppe hela tiden? En stor hiss va? ;)
 
 

Behov av nytt!

Är det något jag är i väldigt behov av är det nya ridhandskar och nya ridbyxor! Mina handskar är det hål i varje fingertopp typ så mina fingrar trillar ut från både höger och vänster, mina JW ridbyxor som är dom ända jag har kvar har nu även dom gått sönder, en söm har lossnat nedanför gylfen så det är ett långt hål där, vilket inte är det finaste som ni kanske förstår! Ska dock sy ihop det men det vore ju skönt med hela och fina saker!
 
(Kläderna på bilderna är inte något bestämt köp, bara något jag snubblade förbi och tyckte var fint!)
 
 
Ska ta ett snack med min pappa faktiskt och se om han skulle vilja betala nytt åt mig, för nu är det ju trots allt saker jag verkligen behöver och inte saker jag vill köpa bara för att jag tycker det är snyggt!

Ridpass i bilder 19/07-12

 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarvila

Unni får ju lite utav sin ordentliga sommarvila nu, dock eftersom jag vill hålla henne igång inför kommande första tävlingarna med henne så har jag valt att hon får vila några dagar, sedan gå några och sedan vila några till!

Nu har hon då vilat i fyra dagar, sedan ridits två och nu ska hon få vila två, sedan blir det två dagar rida och sen en dag vila, sen ska hon ha fått semestrat klart, och schemat ska upp igen och allt ska rulla som vanligt! 

 
Jag är själv inte alls mycket för att ge hästarna lov en längre period, för känner inte att hästarna vinner något på det, och många säger att "Ja, men man ska ju låta hästarna få vara hästar någon gång också!" Dock så känner jag att när Unni ändå går ute dygnet om hela sommrarna och när det är som varmast ute kommer hon in osv, och om hon ändå går ute 3 månader helt om året så ser jag inget fel med att rida dom dagarna också.
 
Ska man då istället efter den långa vilan behöva kämpa igång hästarna igen för dom är helt utan kondition och muskler och har en mage som dinglar till marken? Absolut inte, där sätter jag stop! För det är endast ohälsosamt för hästarna, skulle du må bra om det var i ditt fall? Skulle inte tro det. Så därför håller jag igång Unni, och det är ju då främst för hennes skull som jag gör just det!
 
Skulle även tycka att det vore väldigt osäkert att bara släppa iväg hästen på ett bete och åka dit någon gång ibland, och just för att jag vill spraya in Unni varje dag om det är massor av flugor och bromsar! Och även kolla igenom henne från sår och fästingar!
 
Vad tycker du om längre semestervila? Berätta gärna hur du gör min din/a hästar under sommaren! 
 
 

Tå värmare!

Detta måste vara det mest smarta jag sett på länge! Är det bara jag som fryser tårna av mig när man rider på vintern? Spelar ingen roll vilka skor, hur mycket strumpor eller vilka strumpor jag har eller om jag har sånnadär värme paddar i stövlarna , utan fryser så mycket att det bara svider och ilar i hela främre delen utav foten!

Detta är något jag helt klart ska lägga pengar på och prova tills i vinter! Och super bra att det är reflex också! Kan inte bli bättre än såhär skulle jag tro! 
 
 
 
Har ni någonsin sett eller använt en sådan här innan? :) Funkar det bra? Tänker just eftersom det är teddyludd i och reflex runt om så borde det vara vindtätt och kunna stå imot en del kyla?

Detta klipp kan du iallafall köpa på Hööks för endast 99 kr! 


Finns det någon där ute som kan rekomendera detta eller har egna tankar kring det, kanske andra tips på hur man kan hålla fötterna varma? Kommentera gärna då och hjälp mig att få behålla mina fötter över vintern!  
 

Pyssel med manen!

Är det något som jag tycket är väldigt roligt så är det att pyssla med man, svans och lugg! Innan nästan varje pass brukar jag göra en knopp i luggen, en fläta i svansen eller leka med lite knoppar eller flätor i manen, dock så betyder inte det att jag rider med det, uta kan bara göra det och sedan ta ut det igen! Haha!
 
 
Denna fläta gjorde jag igår i stallet innan jag red, dock så tog jag ut den sen direkt som ni ser på ridbilderna nedan! Hahaha, många skulle väl tycka att det är onödigt att lägga så mycket tid på något som ändå inte ska göras för något speciellt. Dock så tycker jag att det är positivt att hålla på med sådant och ta mycket tid på sig i stallet, just för att hästarna blir lugna, tycker det är mysigt osv. 

Flätan uppe på bilden är en inbakad fläta i hela manen, älskar sådant och tycker att det är en hel del finare än vanliga knoppar till och med om man skulle ut och tävla! Ännu är Unnis man lite för kort, men ska spara ut den några få centimeter till så kommer jag nog kunna rida med den utan att den släpper också! :) Ska bli intressant! Dock så kliar det i fingrarna på mig när Unnis man är för lång och klipper mer än gärna av den en bit, men ska försöka göra den fin nu trots att den kommer bli lite längre! Unni har så tjock och fin man så det är nog därför jag tycker hon ser så konstig ut i lång man, den liksom går ut en bit. Så ska nog tunna ut den lite och se om det blir bättre då, är inte ens rädd för att tunna ut eller klippa Unni för mycket eftersom hennes man växer som ogräs rent utsagt! Dock är det underbart! 
 
 

Stackars Laban...

Igår kom Laban hit, det är då familjen största glädjespridare enligt mig! Älskar den hunden så otroligt mycket! Och han har varit med mig hela tiden, vi har lekt runt lite på tomten nu på morgonen, såg då att det behövde bytas vatten till hästarna, så jag började pyssla med det och såg Laban sträcka sig för att lukta på ett handtag som låg på marken, och helt plötsligt bara skrek han, han fick helt enkelt en stöt på nosen. 
Han blev super rädd och sprang in så fick locka tillbaka honom och visa att det inte alls är farligt att vara runt hagen, men han har iallafall lärt sig att inte gå in i hagen nu :P Han kommer antagligen inte ens vara nära tråden igen, men samtidigt så kan det vara bra, olyckor kan hända när hundar kommer in i hagen!
 
 
 

Ridpass i bilder 18/07-13

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya bilder ikväll!

Jag har ju fått min pojkvän att lova att han ska vara med mig i stallet idag, han ska då även fota när jag och Unni rider, så kommer bjuda er på en del bilder ikväll förhoppningsvis! Han har aldrig fotat mig när jag rider innan så hoppas på det bästa! Skulle verkligen vilja ha några fina bilder! 

 Detta är en bild han tidigare fotat på mig och Unni, så förhoppningsvis kan jag nog få några bra bilder! :
 

Ska idag rida med graman, och roligt nog har jag inte gjort det sedan just denna bilden togs! Haha! Och som ni ser var det ett tag eftersom det var snö och kallt ute! Dock är det ju finare väder nu så det blir nog fina klara bilder! Vet ännu inte vilken outfit det blir, funderar på ennu en gång rosa! Just för att det är så otroligt gulligt! Och jag skulle gärna vilja ha bilder på Unni när jag har det! 

Leif är hemma

Nu är Leffe hemma igen! Och Leffe är ingen mindre än min underbara kamera! :D Så en glad Micha idag! ;) Ska ta med honom till stallet redan ikväll! Och är det bra väder tänker jag be min pojkvän att fota lite när jag longerar, så får han visa vad han går för med kameran också ;) Haha! 
 
Har dock inte bestämt om jag ska använda longerings settet eller om jag ska dra på sadel och ha en snodd bara. Longerings settet är såklart bäst men det är inte mitt, och vet inte riktigt om jag vill fråga om jag får låna det... Hur Men jaja, alla sätt är bra utom dom dåliga så vi får se helt enkelt hur det kommer bli! ;)
 
 
Hoppas förövrigt på att kvällen håller sig solig och fin! 

Packa om och vidare!

Nu är jag hemma igen, måste säga att det på något sätt känns väldigt skönt, men det beror nog på att jag fått träffa mami igen <3 Nu ska jag duscha och fixa lite, packa bland annat, sedan bär det av till stallet sent ikväll! Runt 10. Men det är ända tiden jag kan komma dit! haha! 

Min pojkvän ska med dit, ska longera och sedan ut på en promenad med henne. Dock vet jag inte om min kille följer med ut då eller om han stannar kvar i huset, men ska försöka få med min stallpojke ut ;) 

 
 

Ta hjälp utav graman!

Eftersom Unni varit lite lätt trotsig senaste tiden, så tänkte jag nu longera henne en dag och sedan rida med graman den andra dagen. Just för att hjälpa henne och få igenom henne ordentligt! Jag använder i princip aldrig hjälp tyglar, men ibland kan det vara något som verkligen hjälper också! Jag är strikt emot att man rider med graman varje pass osv, det visar enligt mig bara att man inte kan rida sin häst utan tillräckligt bra. Och då kanske man ska ta en tankeställare! 
 
(Bjuder er dock på en gammal gramanfri bild)

Men som sagt, nu tänkte jag verkligen ta mig hjälp utav gramanen ett pass och sedan känna efter om jag tycker att det känns bättre dagen efter!
 
 

Beroende!

Något som jag är otroligt beroende av, och går inte en dag utan att jag tänker på, är Unnis utrustning som blir till outfits! Just på denna dator har jag inte alls många bilder på sådant tyvärr.. Men har lite bilder jag har haft tidigare på bloggen fast i dålig storlek, ska dock visa så gott jag kan! 

Just varför jag blivit så tokfast beroende utav detta vet jag inte, men eftersom jag ändå alltid använder lindor och skydd så tänkte jag att jag lika gärna kan göra något fint utav det!
 
 
 
 
Nyaste i garderoben! Beige outfit. Letar efter ett schabrak i samma färg till dressyr sadeln då jag endast har hopp + allround schabrak i denna färgen!
(mobilbild)
 
 
 
 Lime grön outfit från BR, hade dock inte pikén med mig så lånade en vit utav en kompis!
Denna outfit används dock otroligt sällan konstigt nog..
 
 
 
Här är då en röd outfit, Unni passar alltid så otroligt bra i just rött! Jag brukar dock variera med både schabrak och pike då jag inte tycker att det är så fint på sommrarna när Unni är lite ljusare att vara helt röd, på hösten/vintern när hon är väldigt mörk passar det dock kanon!
 
 
 
Detta är lite mer utav våran standard hopp outfit! Dock hade jag bara en bild sedan i vintras då inte hoppning var inblandad ;) Ett par vita damasker (kan även vara bruna skydd), agria schabrak och en tröja som matchar till skydd/damasker eller schabrak!
 
 
 
 
Detta är dock min favorit outfit, vitt är så otroligt fint på Unni! Dock var det kallt när bilden togs men har en vit pike under. Det som nu ska läggas till är ett par vita boots! Och inte för att det är snyggt ( det är det, men inte den anledningen), utan för att Unni behöver det! Har nu köpt hem ett par svarta men ska köpa i fler färger!
 
 
 
(Bild på när jag rider min systers unghäst Hebbe för länge sedan) Detta är då egentligen Unnis saker som jag hade på Hebbe när jag red! Allt går vanligtvis i ljusblå, dock hade jag en annan piké den dagen! Detta är en utav mina absoluta favorit outfits!
 
 
 
 
(Även här en äldre bild på mig och Hebbe)
Här fokuserade jag inte alls för att få en riktigt fin outfit utan skulle bara snabbt rida, men det sitter ändå i bakhuvudet så matchade ridbyxor med kanten på schabraket och västen med skydden.
 
 
 
 
(Samma dag som bilden över) 
Detta är dock en outfit jag rider i än idag, snabbt, smidigt, stilrent och skitsnyggt! Dock har jag inte samma kläder på mig utan Unni ;)
 
(Även denna en gammal bild jag hittade sedan förut på bloggen)
Marinblå outfit! Dock har jag tappat bort lindorna + huvan?! Hahaha! Men det är ju bara att köpa nya, ingenting att hänga läpp över! Hoppas dock att jag kommer hitta huvorna, hade jätte många i olika färger!
 
 
 
Jag sitter även på en mörkgrön outfit som jag dock bara använt 2-3 gånger, och det för att jag inte gillar schabrakets passform, lite för litet för min allroundsadel!
 
 
 
 
Hade du någon/ra favorit outfits? Kommentera gärna och berätta vilken och varför! :) 
 
 

Nytt pannband?

Jag har funderat ett tag nu på att spendera pengar på ett nytt pannband, och vill inte ha samma gamla vanliga utan jag vill byta stilen till något lite 'mer'
 
Detta är då ett pannband jag har kollat mycket på, dock tycker jag på något sätt att det känns för tunt, önskar att istället för att det är 2 kristaller bredvid varandra så skulle jag vilja ha 3 stycken. Alltså så att det blir lite bredare! 
 
 
Annars finns ju dock detta, vilket jag tycker är väldigt fint när jag tänker på hur det skulle sitta på Unni, lite maffigare liksom. Dock vet jag inte riktigt om jag skulle trivas med det så länge, jag vill ju ha något som jag kan rida med varje dag, vare sig jag ska rida träning, ut i skogen en regnig dag eller bara longera lite. Och då känns det som att det är att kasta pengar i skön för detta pannbandet!
 
 
 
Vilket utav dom hade du valt? Eller hade du kanske valt ett helt annat pannband? Tipsa gärna!

TJÄNA PENGAR PÅ DIN BLOGG!

 
 
Har lagt upp detta innan, men måste verkligen tipsa om denna fantastiska hemsida som hjälper dig att tjäna pengar på din blogg! Jag har redan tjänat ett x-antal pengar, och det gjorde jag utan ansträning, fick snarare en chock när jag loggade in och såg att jag tjänar den mängden pengar utan att ens göra något!  
 
Allt är gratis och 100% säkert! Anslut dig nu och var igång och tjäna pengar på 1 minut! 

Saknar min ögonsten!

Nu har jag varit ifrån Unni en längre tid! Har inte träffat henne sedan i torsdags! Vilket känns mindre bra! Dock vet jag att hon har det bra i hagen och vilar friskt. Jag är fortfarande hos min pojkvän och jag stannar här tills imorgon kväll, då vi båda åker till min pappas gård där stallet finns. Vi är nog där runt halv 10 om allt blir som planerat, och tänkte trots det ändå longera Unni, jag tycker det blir bäst så eftersom jag ska rida henne dagen efter och vill att hon ska ha rört på sig lite då innan i arbete! 

Tänkte även efter det gå ut med henne en längre bit, bara ta en prommenad helt enkelt, tänkte då lura med min pojkvän också ;) Det är ca. 4 - 5 km men hur skönt är det då inte att komma in och lägga sig i soffan och kolla på en film och slappa efter det liksom? Och då kommer jag inte ha dåligt samvete över att ha gjort för lite med Unni heller ;)

 
 
 

Magkatarr!

Nu är det högst troligt till varför jag mått så dåligt är magkatarr, och jag vet varför jag fick det också, mitt liv är väl inte en dans på rosor just nu, och detta pga där jag har Unni faktiskt, så för att jag själv ska må bra så hoppas jag verkligen på att kunna göra något av det! 
Äter ingen medecin ännu, fast ärligt så har jag en burk med piller men när jag åkte till min pojkvän nu så glömde jag den, så struntar i det! Känns dock mindre och mindre för vaje dag, har dock fortfarande inte en sådan jätte aptit :/ 

Detta är också varför Unni får ett lite längre lov än planerat! E är inte heller hemma just nu så då finns ingen som jag vill ge Unni till heller, så då får hon ta det lugnt! Tror även att jag kan behöva en paus, det är inte längre kul att åka runt så mycket, åker hit och dit som om jag vore däcken på en bil som inte har något val utan måste rulla bara! Men ska inte gnälla dock! Jag har det super bra! En häst, pojkvän, världens bästa mamma osv, dock bara att allt är så otroligt långt från varandra... Därför tar resorna mycket tid, det är det dock värt! Vore dock skönt om jag kunde få något att komma närmare till varandra!

 
Den kommande tiden ska jag börja bry mig mer om mig själv, och då inte att jag ska bli självisk eller så ;) Utan helt enkelt vara mer mån om att jag har det bra, att jag trivs, mår bra osv. För just nu kan jag helt ärligt erkänna att allt inte ligger rätt till, dock vill jag inte ta det på bloggen, vill inte peka ut någon, och om jag ska berätta så är jag alldeles för orädd och fylld med hat så det blir svårt att inte peka ut någon! Hemskt jag vet! 

Tack vare detta kommer jag också inte blogga lika flitigt, kommer komma upp några få inlägg om dagen såklart, men då mest om tankar, åsikter, utrustning m.m. Och detta just för att jag inte har så mycket inspiration utan Unni! Men hoppas att ni stannar kvar under dagarna trots det! :)
 
 
 

*Fryser*

Åh herre min skapare vad kallt och ruggit det är! :O Dock är det antagligen underbart för hästarna, inte lika mycket insekter och ingen sol som fullkomligt steker på dom!
Unni har vilat sedan i fredags, och ska vila minst fram till imorgon, sedan funderar jag faktiskt på att åka hem och rida henne som vanligt, eller också rida i 3-4 dagar sedan får hon vila lite till!

Jag får dock inte alls dåligt samvete utav vilan då det känndes som hon behövde lite sommar, och när vädret är sådär perfekt för henne så vill jag ju gärna ännu mer bara ge henne lov! :) Dock finns det ju nada gräs i dom där hagarna -.- Arg som ett bi är jag för det också kan jag tala om! Men jaja, hon går runt och äter små plock hela dagarna, men till 4 hästar kommer det knappast räcka, ska försöka ta hem henne till mamma där vi har våran hage som inte ens är rörd utav människa eller häst! Unni kommer tro att hon kommit till himmlen! ;)
 
 
 
 
Dock så vet jag inte om det kommer funka ännu, måste sånnafall flytta över min systers häst från ett annat stall också, han går på vila just nu men tack vare att han snart ska sättas igång så känns det inte så bra, det handlar om typ 1-2 veckor bara då! Dock så känner jag verkligen att det är värt det, för det blir ingen enorm omställning för hästarna utan dom har varit hos mamma varje sommar innan, och dom ska bara gå och äta och lata sig! 
 
Dock blir det väl en del ridning eftersom jag saknar alla gamla ridvägar! Otroligt fina och mysiga ridvägar däromkring! Och måste säga att jag börjat tröttna rejält där hon står nu, det funkar inte heller någe vidare bra där, och plus på det har jag varit där hela mitt liv och ridit på samma ställen och samma ridvägar, ni kanske förstår att det tröttar ut en aning ...

Längre man?

Nu har jag börjat fundera på en grej, jag är verkligen en sådan som inte föredrar lång man! Inte alls något jag tycker är så fint, och då menar jag på min häst, inte på alla andra hästar. Jag är lite pedant och vill att hon ska se perfekt ut, och därför vill jag ha hennes man perfekt från min synvinkel. Och då just för att jag inte är något för lång man får jag problemet då jag verkligen vill kunna göra en inbakad fläta i hela manen! Jag tycker att det är så otroligt fint!
 
(lånad bild från google)
 
Dock så har jag redan provat några gånger men det är ner mot manken som den inte längre håller ordentligt när jag rider när hon böjer nacken... Dock skulle den göra det om manen var längre!
Konstigt nog tycker jag att denna frisyr på hästar är finare än knoppar trots att den är mer simpel! Dock så tycker jag att det ska vara en del hår i flätan så att den blir lite större och maffigare och kan framhäva hälsen!
 
Tänker dock låta Unnis man växa nu ett tag, det är ju trots allt bara sommar och vi gör ingenting, bara chillar på hemmaplan, så då kan jag lika gärna prova! 


Vad tycker ni om inbakade flätor i manen? Snyggt eller inte?

Dags för Unnis sommarlov!

 
 
 
Nu eftersom jag inte mår riktigt bra, har antagligen fått magkatarr, så har jag bestämt att Unni ska få lov! Dock inte längre än en vecka. Funderar på att ge henne 4-5 dagar att gå och lata sig i hagen och bara äta lite. Ska då själv vila hemma också då jag behöver ta det lite lugnt ett tag...

Peewee bett!

Nya bettet som ska köpas är ett Peeweebett! Detta bettet tog min tränare med sig till träningen och jag fick prova rida med det, jag tycker om det otroligt mycket just eftersom det är så snällt och tar sådan otroligt liten plats i munnen!
 
Storsäljare i USA och Australien. Skonsamt för hästens mun. Ett anatomiskt bett som tar minimalt med plats och ligger stilla i hästens mun. Bettet ger dig som ryttare maximal kontroll med minimal inverkan. Stl: 130/Standard - passar hästar som normalt använder stl: 10 - 12,5 cm. Stl: 140/Medium - passar hästar som normalt använder stl: 12,5 - 14,5 cm.
 
(Texten ovan är lånad från Hööks)
 
 
 

Header...

Denna header har varit på plats ca en - två veckor. Har dock verkligen tröttnat på den! Så har nu bestämt för att det ska bli en ny! Har dock ingen aning om hur den ska se ut men får helt enkelt sitta och knåpa på det ett tag.. Några speciella färger som ni tycker det borde gå i?
 
 
Bilder på nuvarande och dåvarande headern
 

Träning 11/07-12

Igår hade jag och U träning, där var även min medryttare Eve och S med. Fokuset låg på ballans och styrning, även lydighet. 

Övningar som att det låg 6 bommar mitt på ridbanan som vi travade över, några meter efter var det dags för halt, sedan trav igen. En annan var att rida med halva hästen över bommar, en där det låg två bommar, mellan rum, två bommar och imellan skulle man från trav göra halt och sedan trav igen. Detta gjordes även med en hand och den andra på huvudet eller midjan, då förstod man även hur otroligt lätt det faktiskt var!

Unni var super, fick även låna ett bett av henne, ett peewee bett. Super bra bett för Unni känndes det verkligen som! Ska verkligen köpa hem mig ett sådant! Dock ligger prislappen på ca 700 kr :/ Inget jag kan hosta upp nu iallafall... Ska kolla efter något begagnat eller vänta tills lönen rullar in.

Bilden är inte ifrån igår!
 
 
 

Cute in pink!

Igår under träningen hade vi en rosa outfit, tråkigt nog har jag ju inget rosa schabrak så hade då rosa lindor, vitt schabrak, rosa tröja.
Men efter att ha sett hur otroligt söt min pålle var så ska jag köpa en hel rosa outfit! Tråkigt nog kan jag inte ge er någon bild då min kamera är lämnad hos killen, ska ta med den hem nästa gång jag är där är det tänkt.

 
 
Hur otroligt gulligt är inte detta egentligen? Unni såg ut som ett riktigt fint litet ponnybus! ;)

Kandar?

Nu behöver jag lite hjälp! Har pratat med lite olika kunniga dressyr människor och har frågat lite om kandar, för vissa är det ett solklart ja, vissa ett nej och andra ett ja, fast inte rida med det mer än 2 dagar i veckan... Vet inte riktigt vad jag tycker, kandar är trots allt mycket pengar, ändå inget jag behöver i tävlingar då vi inte ens tävlar, och jag måste lära mig att rida med det. Men enligt alla jag pratat med, till och med dom som säger nej och fått dom att tveka är att Unni är en smitare, hon slipper gärna arbete, och då kan ett kandar hjälpa mig från att hon ska försöka smita iväg, då kan jag lättare ha henne på plats och på så sätt hjälpa både henne och mig själv!
 
(Bild lånad från google)
 
 

Jag vet inte själv riktigt vad jag vill som ni hör, jag är ju en sån som är villig att prova! Dock så min tränare jag jag alltid tränar för tycker jag ska prova andra bett bara, och har gett mig förslag på ett hon ska ta med till träningen som jag ska prova där antagligen. Och kan hålla med henne där! Jag skulle bara kunna köpa hem lite andra bett och prova med, om jag nu känner att Unni börjar bli odräglig kan jag ju alltid bara ta ett bett där jag vet att jag har bättre kontroll så hon inte kan smita helt enkelt! Det vore ju trots allt det lättaste!


Nu har jag dock en fråga till er! Rider ni eller har ni ridit med kandar? Är det något som ni rekomenderar och tycker om, för att...? 

Träning idag!

Idag har jag och E träning! Det blir ett riktigt hårdpass och markarbete, vilket behövs! Unni är nämligen inte alls i bra form, tror ärligt för att min medryttare är ny på henne och Unni är ju så fruktansvärt smart, så misstänker att hon bara lurar runt medryttaren lite dit hon vill, för igår när jag red henne så satt jag helt förvånad över hur mycket hon försökte lura runt mig, vilket hon inte lycka med men dock blir hon så stoig i beteendet då så det är galet -.- Men ska nog starta passet med en graman idag och sedan ta av den, just för att hon ska veta vart jag vill ha henne!
 
Jag ser super mycket emot träningen idag, den känns välbehövlig och det var trots allt ett tag sedan sist! Ska även bli super roligt att min medryttare ska vara med på en annan häst, ett pass med bästa vännen är perfekt! :)

 
Förövrigt kommer detta bli dagens outfit! Vet dock inte om jag ska ha en röd eller en vit píke, vad tycker ni?

Illamående!

Under den senaste tiden har jag känn mig städigt illamående, kan inte äta något och vill bara ligga och dö rent ut sagt! Igår morse fick jag be Ewe att ta Unni istället för mig, orkar ju egentligen inte rida tack vare detta men Unni verkadde ha varit lite bråkig mot Ewe igår så ska ta tag i saken själv idag och rida igenom henne lite, vi har trots allt träning imorgon!

 

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka efter min lilla blogg vila! Ska snart ut och rida en sväng, lite mer vanlig uppdatering kommer under kvällen! :)
 
 

Paus!

Eftersom jag har en hel del att tänka på och just nu känns det som ett beslut ska fattas? INte hästrelaterat dock. Men något som kan förändra mitt liv! Jag har därför bestämt för att bloggen ligger nere idag, eventuellt imorgon också.

Tjäna pengar på din blogg!

Måste återigen tipsa om denna sida, har redan kännat ett x antal pengar! Och jag rekomenderar er verkligen att prova! Ett klick, bli medlem och sedan är det igång! :)
 
 

HNS omslagshäst!

Jag anmälde precis Unni till att eventuellt kunna få vara omslagshäst för Hästnäringens Nationella Stiftelse  då som letar efter en svenskfödd häst som kan vara omslagsbild, och självklart Unni som är så vacker ska vara med! 
 
Jag skickade in dessa två bilder:
 

 
 
vad tycks? Unni är trots allt så otroligt vacker, så varför skulle inte detta kunna vara något för henne liksom? Hon är trots allt en riktig linslus! ;)

28 grader ute?!

Idag är det så otroligt fruktansvärt varmt! Man kan ju knappt vara ute utan att svettas! Gick tidigare ut för att byta vatten i hagen men Unni kom och jag spolade av henne och hon stod bara och njöt! Och fullt med bromsar var det dock också! Så jag åkte och handlade och sedan när jag kom hem igen så tog jag och Eve in hästarna, böt vatten åt alla och låter dom vila tills ikväll. Vi ska rida vid 8 och efter det tar vi ut dom igen! :)
 
 

Gårdagens outfit!

 
Unni: 
Träns - Rundsytt svart
Sadel - Bates caprilli dressyr, svart
Schabrak - BR, Lime
Teddyskydd för sadelgjord - Granngården
Lindor - BR, Lime
Boots - showmaster, svarta
 
Jag:

Hjälm - Okänd, Svart
Piké - Min kompis ;)
Ridbyxor - JW, marinblå
Ridstövlar - MH suprime high rider, Svart
 

Bilder från 06/07-13

 
 

Photoshoot!

Jag var nyss ute i en snabbis ( 10 min ) och fotade Unni, men pga värme och massor av bromsar så gick vi in direkt! Unni är dock den vackraste som finns och fick en hel del fina bilder, dock ville hon äta allt hon såg :P
 
 

Granngården idag!

Idag så ska jag akut till Granngården med Ewe, vi ska köpa det mest nödvändiga, Alltså ludd till sadelgjord! Och sedan, om pengarna räcker, så kanske jag hittar något annat kul också, jag skulle vilja köpa ett par vita boots också till henne, eller något annat roligt och nödvändigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Behöver boots också, jag misstänker nämligen att hon ibland går på sig själv, och vill ju inte att hon ska göra sig illa eller så, visst att det inte gör någon skada om hon trampar sig lite hit och dit just idag, men om hon gör det varje dag en längre tid så blir det ju helt enkelt kaos! Haha, så förebyggande syfte och för att vara på den säkra sidan! De vita bootsen är dock endast till för att ha på tränings banan, ska köpa ett par andra som kan användas vit uteritt och hoppning. Vet att E har ett par som användes lite på Unni förut, men har för mig att dom var lite stora, ska helt enkelt kolla upp det :)

Hämtat kameran!

 
Igår hämtade jag min kamera hos min syster! Ska idag fota Unni lite innan jag och E ska cykla in till stan! Ska även kolla om hon skulle vilja fota mig när jag rider, hon är dock värdelös på att fota! (hahaha) Så vet inte om jag kan bjuda på någon av dom bilderna :P Men vi får se helt enkelt! Mina bilder jag tar innan kommer jag iallafall att visa er! Tänkte ta ut henne på lite promenad och fota först, det blir nog bra! :)
 

Åkt hem!

Efter att jag inte alls kännde mig välkomnad faktiskt när jag åkte till min pappa, något jag kan stå för att jag skriver här, för detta är min blogg och jag får säga och berätta precis vad jag vill, kommer dock inte hänga ut någon. Men när jag åkte dit idag så flydde jag genast ut till stallet och brast i gråt, stod och kramade Unni en längre stund för att få någon tröst, Unni är det bästa <3
Jag fixade sedan henne och red iväg direkt, ringde då även min bror och bad honom att hämta mig för han skulle ändå hem till min mamma för att vi skulle äta middag och samlas ihop lite i familjen, han ställde upp direkt och är verkligen tacksam för det! Tack vare det blev ridpasset kort, hade 1 timme på mig att rida, sedan fixa henne och ta ut henne i hagen, även fixa mig själv.
 
Så jag åkte kort och gott hem till mamma idag, och jag kan faktiskt stå för att jag verkligen blev ledsen idag, brukar annars hålla mitt huvud högt men idag blev jag verkligen sårad, tacka Gud för att jag har min underbara Unni, snällaste brorsan, super snäll bästa vän och världens mest fantastiska pojkvän! 
 
 

Unni 05/07-13

Idag blev allting kaos, slutade med att jag gick ut gråtandes till stallet om jag ska vara helt ärlig, jag gick och hämtade Unni och fixade henne och red ut henne, kännde verkligen inte för att rida dressyr idag! Ville inte tänka på sådant, red istället ut en snabbis och galoppade, vi red i endast 35 min. 

Efter passet märkte jag ett öppet sår vid sadelgjorden, något som jag igenom mina tårar och stress inte sett innan, slarvigt nog! Imorgon ska jag cykla till stan för att köpa något ludd skydd till sadelgjorden så att jag kan rida Unni så hon inte får ont eller att såret blir värre. Det var verkligen inget stort, dock så förstår jag inte hur hon kan ha fått skav av sadelgjorden som hon haft i ett år nu... Dock är dressyrsadeln boven! Inte allround sadeln, men ska fixa ludd som sagt!

 
 

Viktigt med mys!

För mig är det väldigt viktigt att mysa mycket och vara social med hästen! Alltså inte bara borsta i 5 minuter, slänga upp en sadel och rida, sen klart. Jag tror inte heller att hästar som har det så får lika stark personlighet och inte heller lika uppfostrad, och inte heller samma möjlighet till att lära sig slappna av i stallet!
 
Med Unni är jag super nogrann med att borsta och fixa i minst en halv timme! Och det spelar då ingen roll om jag egentligen har bråttom och måste skynda mig, jag tar hellre bort 10 minuter ridning och ger dom tio minutrarna till borstning och mys på stallgången!
 
Unni är jag väldigt noga med att hon ska vara lugn, trygg och säker. Och tränar mycket med henne lös också! Både inne i stallet och ute, går tillexempel nästan alltid in och ut med henne från hagen lös, hon står ofta på stallgången lös, när vi går ut och går får hon ofta gå lös. Ja som ni hör, mycket att hon ska vara lös men ha uppsikt över mig, för trots allt är jag ledaren! Men jag som ledare kan inte bara ta utan måste även ge! Och där kommer allt mys och uppskattning fram! Jag är jätte noga med att Unni ska känna sig älskad och att hon vill vara min bästa vän, och om jag bara kräver av henne tror jag inte att hon vill vara min bästa vän och se mig som en ledare, men desto mer uppskattning jag ger henne, att jag visar att jag tycker hon är super som går bakom mig och stannar när jag stannar, att hon står stilla när jag ber, att hon går och hoppar som jag vill vid ridning, ja, hon ska helt enkelt känna hur duktig hon är som faktiskt gör allting, hon ska tycka det är kul!

Borstning och att bli fixad osv ska även det vara något som ska avslappna henne, det ska vara skönt att få komma in och bli lite masserad i pälsen! Jag är en sådan som kan stå en kvart extra för att prova lite små flätor i svansen eller göra en inbakad fläta i manen, bara för att se hur det såg ut, sen tar jag ut allting igen och gör gärna något annat. Så jag fixar och trixar mycket med henne, mycket skratt och positiv stämmning också! 
 
Jag har stått i ett större stall förut med Unni, och minns så väl hur hästarna kom in leriga men slängdes på utrustning och reds och sedan bara in i boxarna med dom, och ägarna fixade jätte länge med utrustningen efter, putsade och fixade, varje dag, men hästarna derimot, dom var redskap. Jag trivdes inte alls där, och just för att hästarna sågs liksom som robotar/maskiner. Och jag som inte alls är en sådan människa kunde helt enkelt inte stå kvar och se det där. Men samtidigt var det en hel del med saker där som var under all kritik! Hemska saker! Men vill ni veta om det får ni helt enkelt be mig! Men det stallet var uper fint, bra gård med ridhus, skrittmaskin, klätterbacke osv, men det var så otroligt hemskt! 

Dock vill jag mest uppmärksamma i detta inlägget hur viktigt social tid med hästen är! Det gör en stor skillnad och hästen mår bra utav det! Utan kärlek kommer man ingenstans! :)
 
 
 
 
Dock finns det ju givetvis många olika tankar med detta också, men finns inte en chans i världen att Unni skulle vara så underbar och social om jag inte var så nogrann med att ge henne mycket tid och kärlek! Det är jag helt säker på!
 
Vad tycker du om  att lägga ner mer tid på marken än på ryggen? Trots allt är ridning bara en väldigt liten del utav att ha häst! Något som man verkligen märker när man skaffar egen häst eller en medryttarhäst som man spenderar mycket tid hos! Det finns inte tid till mycket annat än hästen, vilket dock jag tycker är underbart, Jag är hos Unni 5 dagar i veckan, 2 dagar har Ewe, och det är mest för att jag ska ha tid för att träffa min pojkvän osv också, min skola ligger även 1½ timme ifrån mig, så det blir mycket åkande också! Men trots det så är jag gärna och borstar en halvtimme extra på henne innan hon ska in i boxen eller ut och ridas!
 

Nytt mobilskal!

Nu har jag kollat på en sida där man kan designa sitt egna mobil skal! Och har gjort några som jag skulle kunna tänka mig att köpa hem, eller ärligt talat så skulle jag kunna tänka mig flera stycken! ;) Ska helt klart köpa hem ett eller fler när jag får min lön!


1.                                                                                  2.
3.                                                                                   4.
5.                                                                                 6.
 
Här är då dom mobilskalen jag har gjort, finns även framsidor men valde att inte visa dom eftersom det inte är samma fokus på dom.


Men nu behöver jag din hjälp! Vilken utav dom här skalen tyckte du var finast? Snälla hjälp mig och släng in en kommentar om vilken jag borde välja!
 
 

Största problemet med Unni!

Det största problemet med Unni är hennes svans som börjat tunna ur sig! ( Skönt att det inte var något annat va?;) ) Jag är super nogrann med den, det är tillexempel strängt förbjudet att ens komma inärheten den med en piggborste! Den får absolut bara borstas med rotborste! Om det är mycket tovor i den så rör man den inte utan man tvättar den med schampoo, regnar det och är geggigt ute så flätas den, pälsglans är inte på frågan om i Unnis fina svans då det gör hårstråna tjockare och tillslut går dom av (handlar det om att det ska vara lite extra glansigt eller så till en fotografering är det dock okej, men inte annars! 

Som ni hör så är jag hur nogrann som helst med Unnis svans, jag toppar den och håller den alltid fräsch, dock så under sommaren nu har den blivit tunnare, tror att det kan vara att hon kanske fastnar när hon leker runt bland träden eller kliar bort en del...


Om ni har tips på hur man får hästens svans så fin och fräsch, gärna tjock så kommentera inte! Och inga onödiga kommentarer som "Låt svansen vara bara" För det är något jag gör också, så riktiga och bra tips!
 

Ovisade bilder!

 
Bilderna är fotograferade utav Min medryttares moster vars bilder ni finner Här 
 

Svarar på alla kommentarer, ALLTID!

Nu har jag valt att jag ska svara på exakt alla kommentarer, och detta för att jag vill kunna ha lite mer konversationer med er och kunna få lära känna er som läser lite och även få ta del utav era bloggar! :) Kommer svara både på min blogg och sedan på din blogg också så det blir lätt att se att jag svarat!

Och något som jag alltid gör i princip, är att kommentera tillbaka, ingenting jag  gör med mening utan det är något som bara händer! Haha, jag kan inte låta bli, jag ser alltid något som jag tycker är intressant eller fint som jag vill dela min tanke om! 

Så kommentera du också så kan jag få kika in på din blogg också! :D
 
 
 
Har ju trots allt inte heller visat så mycket bilder på mig själv, så bjuder er på en bild på mig på detta inlägget faktiskt, hehe, och ja, jag är så snäll som jag ser ut att vara ;)

Unni och Ewe idag!

Fick precis ett samtal från E, det hade ennu en dag gått toppen bra med Unni och hon hade kännts lika underbar att rida! Vilket känns så himla roligt att höra, jag har ridit henne nu de senaste dagarna hela tiden och på ett väldigt nogrannt sätt, vilket verkar ge resultat! Och om jag och E bara fortsätter att försöka hålla denna kvalitét i ridningen så kommer hon bara bli bättre och bättre!

Idag stod det uteritt på schemat iallafall, det verkade som dom ridit ganska långt och mycket inslag utav trav, precis vad Unni behövde efter en dags vila! Super nöjd är jag iallafall över dom båda :)

 
Min vackra älskade häst <3
 

Hemma hos mami

Jag åkte inte till pappa, valde istället att åka hem till mami, vilket känns bra! Åker till pappa imorgon vid 4:a tiden, och blir då också kvar från och med då en tid frammåt! Ska bo själv vilket kommer bli skönt! Ska ta dit min pojkvän dock när han inte jobbar! Så det blir bra iallafall! :)

Ska även försöka åka förbi min syster imorgon och hämta min kamera, vore ju trevligt att få tillbaka den också så ni kan få njuta av lite nya bilder här på bloggen ;)

 

TJÄNA PENGAR PÅ DIN BLOGG!

 
 
Detta är ett tryggt och säkert sätt att tjäna pengar på, snabba och lätta intjänade! Prova du också! Gå in på ADsettings och regestrera dej! (Tryck på bilden ovan så kommer du direkt till sidan!)

Bussen hem!

Nu har jag precis vaknat, ska fixa iordning mig och sedan åka från min pojkvän. Ska ta bussen hem till mig vilket tar ca 45 min/1h. 
Har faktiskt inte ens bestämt mig vart jag ska någonstans en, tror att jag vill åka hem till pappa ändå, dock är sörsta anledningen att min hostmedicin finns där och jag behöver den ganska väl! Haha!

Men skulle även vilja gå förbi min syster och hämta min kamera, då skulle jag kunna fota Unni en hel del och även kanske när Ewe rider lite? Hur som helst så är jag ju dock inte säker på vad jag ska göra ännu, men det visar sig! Mer uppdatering om vart jag tar vägen kommer senare ;)
 
 

På köplistan!

Jag vill verkligen köpa ett par till ridbyxor! Har bara ett par JW kvar nu och skulle vilja ha några andra som jag har rida runt med också! Hittade lite billiga och fina som nu finns på hööks! Ska deffenetivt köpa ett par när jag får pengar!
 
 
 
 
 
Madison CRW: 399kr 
 
Classic CRW: DÅ: 479 NU: 239
 
Helskodd Charleston CRW: 649kr (finns även i svart och rött)
 
 
Detta är några jag har kikat på, hade tänkt att köpa ett par i en vanlig och klassisk färg, tycker om alla en hel del, men får se vilka jag väljer när jag väl är där och provar! 

Bo vid stallet nästa vecka!

Min pappa som äger gården ska iväg nästa vecka och eftersom det är han som kör mig så har jag ingen aning om hur jag ska ta mig fram och tillbaka till Unni, så tror att jag ska bo där nästa vecka och ta alla dagar själv, kanske någon ridlektion för Ewe på Unni bara.

Måste ju givetvis kolla med pappa också, men tror inte att det är några problem. Skulle ju trots allt bli mycket lättare för mig då, och kommer även kunna ha väldig koll på hästarna, se till att dom är kvar i hagen, ta in dom om det är stek hett eller om det blir dåligt väder över natten, byta vatten osv. Och det ser trots allt bara jag som en trygghet, så antar att dom också tycker att det vore skönt!

Jag är dock inte så förtjust i att bo hos pappa, men det blir nog bra, + att jag är själv så det blir nog väldigt lugnt. Kanske kan Ewe bo där också några dagar så jag slipper vara själv? :)

 
Två bilder från stallet :)
 
Ska även försöka få lite mat pengar sånnafall, och vara smart och köpa massor av billig mat bara och sedan spara ihop lite pengar så jag kan ta en träning också ;) Man får ju inte vara dum ;) Hoppas dock att pappa inte läser detta :P Men det är nog ingen risk! Men som sagt, jag hoppas att jag kan snåla ihop lite pengar till en träning, det var ett tag sedan nu och nu när Unni börjar bli så fin känns det som en bra ide att ta en lektion! :)
 
 

Viktigt att vara nöjd med medryttare!

För mig som är så hönsmammig är det hur viktigt som helst för mig att känna mig trygg med min medryttare. Unni är trots allt min ögonsten och bästa vän, och det finns verkligen inte många jag skulle kunna tänka mig sätta upp i sadeln för att rida, endast en faktiskt! Och det är då min nuvarande medryttare och bästa vän Ewe!http://ejjacobsson.bloggplatsen.se/ 
Vi har känns varandra i nästan hela livet, och hon är nog den ända jag verkligen litar på när det gäller min häst, jag vet att hon gör så som jag vill ha det och hon gör sitt bästa. 
 
 
Här är en bild på mig och Ewe, Ewe är i röd tröja på en annan häst i stallet!

Jag har varit med om i många fall då folk har medryttare som de inte är nöjda med, folk som slarvar och kanske är lite rädd för hästarna och gör som dom vill men även motsatsen, folk som bara flänger omkring och gör att hästarna får dåliga ovanor!
 
Jag har för en tid sedan varit medryttare till en super fin och trevlig travare! Där var jag verkligen super nogrann med att allt skulle vara så bra som möjligt och som ägaren ville ha det, och visst man kanske kunde missa något ibland men bara inte varje gång. Och jag tror att hon var relativt nöjd iallafall, och jag tyckte om både henne och hästen otroligt mycket!
 
Ska dock inte gömma under mattan att jag helst vill ha Unni för mig själv och ingen medryttare, så vill nog dom flesta ha det också, men nu räcker inte tiden till helt enkelt, och ska verkligen framhäva hur nöjd jag är över att ha min bästa vän som medryttare trots allt! Det är verkligen kanon att ha någon som man har så mycket tillit för!
 

Modehus.nu

 
 
Nu eftersom jag är lite utanför stallet kan jag tipsa om en sida för lite mode, klicka in och kika runt lite! Super fina kläder och dom har just nu en hel del reor! Kolla in!

Vila för Unni, hälsa på jobbet för mig!

Idag ska Unni gå och lata sig i hagen hela dagen! Perfekt väder fick hon för det också! Ingen strålande sol på henne. Så det blir nog väldigt skönt för hästarna idag!
 
Själv ska jag vara på jobbet klockan 2 för att skriva under lite papper tills jag börjar jobba! Kan dock inte säga att jag längtar efter det så mycket, det är ju sommarlov för tusan! Haha ;) 
Men det är ju trots allt alltid bra att få ihop lite pengar! :)
 
 
Och eftersom jag inte har Unni nu på två dagar så får ni gärna önska lite inlägg om vad ni skulle vilja läsa om! :)
 

Idag är jag hos min pojkvän och kom igår kväll, jag åker imorgon igen då an börjar jobba. Men ska hem till mamma och inte till stallet tror jag. Åker till stallet på fredag igen då det är min tur att rida och ta hand om min fina häst! Men ska dock försöka åka förbi min syster och hämta hem min kamera som hon fått låna!
 

Ny header!

 
Nu är nya headern på plats! Valde att ha en liknande stil som den innan, största skillnaden är nog den rosa färgen faktiskt :P Har även denna gången 3 sidor istället för två! :)
 
 
Här har vi den gamla headern! 

Unni 02-07-13

Idag red jag iväg mot ridhuset, känner mig dock väldigt sjuk, har varit lite hängig några dagar men idag slog det nog ut mer när jag ansträngde mig! Började även kallsvettas i stallet innan. Men trots det tog jag mej upp i sadeln och red.

I ridhuset stod en kombination, så använde mig utav den, målet idag var att ha en samlad häst mot och efter hindret! Började med att trava henne tills hon känndes väldigt mjuk och fin, vilket hon gjorde från starten, hade henne i en lite högre form till en början. Kom sedan i trav på kombinationen och Unni var sjukt fin och duktig! Gjorde lite volter osv och kom igen och gjorde lika dant några gånger till. Unni var perfektion idag! När vi hoppat ca 6 gånger så slutade jag faktiskt, ville inte riskera att det skulle bli sämre utan jag ville ha henne på topp i slutet! 
 
Började då istället i trav med omställningar, även det funkade klockrent, tog då upp henne i galopp i hennes svåra varv och jobbade på volter och rakt spår, bröt av ibland och fattade ny galopp och övade på fattningar, även där perfekt! Jobbade sedan en stund i andra varvet också, Även där super fin! 

Unni har varit klockren de senaste dagarna! Är super nöjd! Tror att det är pga att vi hållt henne igång mycket nu senaste tiden, imorgon får hon vila en dag, kanske vilar sig lite i form då ;) Och sedan blir det att rida henne fram till nästa veckas vila, så det blir perfekt skulle jag tro! :)
 
Bjuder på gammal bild då jag tyvärr inte har bilder från idag
 
 
 
 
 
 

Sovmorgon!

Idag tar jag sovmorgon! Ska senare iväg till ridhuset för att hoppa Unni, målet ska vara att ha en fin och samlad häst hela tiden! Ska travhoppa en del och sedan variera mellan trav och galopp så hon måste vara uppmärksam på vad som komma hända skall, mycket volter osv ska komma in innan hindret, allt för att hon inte bara ska springa iväg mot hindret!
 
Sist var Unni super duktig så ska försöka få liknande resultat! När jag har ridit, och är klar i stallet ska jag bara fixa mig själv och sedan fixa någon som kan köra in mig till stan. Ska nämligen till min pojkvän idag då han är ledig, Unni vilar imorgon så blir lugnt på bloggfronten också då jag bara vill spendera tid med min baby ;)
 
 
 

Unnis schema v.27

 

Unni 01/07-13

Idag så red jag och E, jag fixade iordning Unni till E och skickade sedan ut dom för att skritta fram, när de kom tillbaka tog dom in på banan och kollade när E red. Såg direkt att Unni inte alls var så sammarbetsvillig och försökte komma undan, vilket hon lyckades med också! Unni blir man lätt lite lurad utav då hon har en väldigt lång hals, och då tror man att hon går i en ganska bra form när hon bara sänker halsen. Man har lätt för långa tyglar. Så det var nummer 1 för mig att berätta och visa för E, blev direkt ännu stelare då Unni kännde att hennes hemlighet var avslöjad ;) 
 
Jag gav henne tips om hur Unni ska ridas som bäst och i slutet såg det faktiskt bra ut! Några till sånnahär pass och det kan bli riktigt bra! Ska försöka vara med några flera gånger i stallet då hon rider för att hjälpa henne. 

Jag hoppade upp en gång och kännde igenom henne, hon var super fin efter ett tag och helt fantastisk i galoppen! När jag tog igenom henne lite så skickade jag upp E igen så hon fick rida igen, och såg mycket bättre ut, så nu vet hon hur det ska kännas när man rider Unni, det är väldigt viktigt när man rider Unni.
 
Efter ridningen så skrittade jag och de andra 3 tjejerna ut en sväng, tog drygt 1 timme. Och Unni var riktigt trött efter det och fick stå i boxen efter en dusch, hon fick även sin mat osv. Blev jätte nöjd över henne! Så några till sånnahär pass och det kommer bli en riktigt fin Unni hela tiden, måste visa E mer dock hur man tar kontrollen ordentligt på Unni, hon är en väldigt speciell häst trots allt!
 
Det som känndes bäst med detta pass var:
  • Hur hon startade med att inte vilja jobba men sedan blev jätte sammarbetsvillig och super fin i kroppen!
  • Lugn och fin i galoppen, till och med svåra sidan trots att det bara var ett vanligt tredelat äppelbett jag red på!
  • E kom helt klart närmare Unni, även hon provade den svåra galoppen för första gången!
  • Lugn och fin på uteritten
 
 

Tips!

 
Detta hästgodiset är för mig en favorit, både ser och luktar annorlunda, finns olika smaker, såsom banan, äpple, lakrits hallon osv. Jag föredrar själv hallon då Unni luktar så fantastiskt gott i munnen då ;) 
 
Jag gillar även att dom är lite större och annat tuggmotstånd än annat hästgodis, trots att det är större bitar så räcker det väldigt länge! Inte heller så dyrt! 

Nästa gång det är dags för att köpa hästgodis så rekomenderar jag starkt detta! :) Finns bland annat på Grangården :)
 

Schemaläggning idag!

Idag ska jag och Ewe rida tillsammans, ska ge henne lite lektion på Unni och visa när jag själv rider och hur jag rider henne! Blir nog riktigt bra! 
 
Innan det så ska vi sätta oss tillsammans och planera veckans schema! Blir alltid bäst när vi slår våra kloka huvuden ihop ;)  Har dock bestämt att det blir en vilodag, 2 dressyr dagar, 2 hoppdagar och 2 uteritter! Kommer förklara mer om hur passen kommer vara upplagda, men jag visar er schemat senare då det är gjort helt enkelt ;)