Knoppar!

Just nu så vet jag vad det är dags för! Ut och börja fixa min vackra häst som ska bli tillfixad och fin inför fotningen!


Fotografering imorgon!

 



Imorgon så är det fotografering som gäller. Jag och Sandra ska bli fotade med hästarna. Dock kommer inte Hebbe att få följa med. Unni är trots allt mitt huvudarbete, Hebbe är bara min gullegris på sidan om. Så Unni ska få ta allt fokus på min sida och Sacke på Sandras. 

Sandra och våran kompis som ska fota kommer vid ungefär 11:15 skulle jag tro, eftersom jag givetvis ska knoppa Unni så ska jag gå ut i tid och antagligen då direkt när jag vaknar, om jag inte vaknar onödigt tidigt vilket jag är super grym på! 

Ska bli super kul iallafall, bilderna är tänkt att användas till våran nya header framöver! :)

Herbert 18/07-12



Idag red jag Hebbe i hagen. Vi började med att bara skritta fram, körde då även lite följa john bakom Sandra och Sacke som tog dom mest konstiga vägarna. Dock är det bra träning för Hebbe, det var över stock och sten i ner och uppförsbacke. Efter det var det bara att trava fram helt kravlöst och även galoppera fram. 
Sedan kom den mer intressanta biten. Vi hoppade nämligen några skutt. Ett över ett vanligt hinder på 50 cm och det andra över en stock. Han hoppade båda direkt, vilket gick bra, vi trav hoppade först. I galoppen gick det sämre, han har liksom inte någon riktig power när det gäller hoppningen. Han försökte även att vägra på stocken vid ett tillfälle, men trav hoppade det sedan och efter en hel tvekande så hoppade han det. Då bestämmde jag mig för att det fick räcka. Så då travade jag honom ett tag och arbetade honom, var noga med att han skulle trampa på ordentligt och gå frammåt. Sedan så skrittade jag ut honom helt själv. Vilket gick jätte bra. Han var lite osäker vissa stunder men lugnade ner sig på typ två sekunder!

Super duktig Hebbe idag!

Unni får vila idag

Idag ska Unni få vila, och orsaken är det dåliga vädret. Jag håller på att bli fökyld och Unni är väldigt brunstig. Så vi behöver med andra ord båda två en vilo dag. Ska snart åka hemifrån hem till pappa igen. Ska då även ta in Unni och Hebbe tror jag. Så kan dom få stå inne och vila lite under dagen som ska vara helt värdelös vad jag läst hitills. Men håller sig regnet lite lugnt och det inte är kasst väder får dom ändå vara ute, då slipper dom trots allt bara alla jobbiga flugor m.m.

Men hoppas på att få chansen att ta in dom ett tag under dagen så dom får vila lite.


Avbokat träningen...

Eftersom jag kännde hur Unni känndes idag med brunsten så har jag avbokat dagens träning. Synd! Hade sett fram imot den så länge...! Men Unnis hälsa går före allt, och nu är det ju trots allt ingenfara men det vi ska göra nu när hon inte känns fräsch är att hålla igång med kondition istället. Något som hon alltid är pigg och frammåt för. Så länge jag inte behöver använda så mycket skänklar för att arbeta henne är det okej. Och ute så håller hon igång för det mesta själv, använder bara skänkel då jag ska sakta av så jag möter skänkel och hand. Så nu blir det konditionen som ska tränas!


Unni 17/07-12

Idag red jag och Unni ut, super mysigt! Red galna ko rundan som jag alltid kallat den. Blev en både lugn och ansträngande runda. Vi skrittade länge och fick lov att hoppa av och leda förbi henne vid ett träd som fallit m.m. Sedan kom vi till gräs vägen och då började jag trava henne, sedan galopperade vi hela sista vägen, och det är en bra bit faktiskt! Sedan så fick hon skritta igen, sedan återigen lite trav och sedan fick hon skritta hela sista biten. Så det var en lång och mysig ridur i perfekt väder! Sol men inte stekande hett!

Jag krävde ingenting utav Unni idag, hon behövde inte gå i någon form eller gå jätte lugnt, jag var bara noga med att jag hade kontroll, trots att det ibland kunde gå väldigt snabbt och ibland kunde gå långsamt. Så en helt kravlös runda bjöds det på idag, glad ryttare och häst efter ridturen iallafall!


Dagens planer!

Idag ska Unni ridas ut. Ska rida en gammal favorit väg som jag älskade förut! Ska galoppera ganska mycket hade jag tänkt också. Det är mycket härliga gräsvägar så ska utnyttja dom fullt ut imorgon!
Efter det så tänkte jag att jag skulle åka hem faktiskt. Vill hem och packa om väskan. Dock stannar jag nog där en natt också och bara ser till att slappna av ordentligt och bara andas in doften utav hemma!

Så sedan imorgon har jag ingen stress tillbaka heller eftersom min lektion börjar vid 19.00. Så räcker med om jag är hemma runt 17.00. Alltså kan jag ta det hur lugnt som helst imorgon! 

Får se hur uppdateringen blir idag, känner jag för att blogga så gör jag det, om inte så vill jag bara ta det lugnt.


Super nöjd med nya tränset!

Jag är super nöjd över mitt nya träns! Älskar det rundsydda sidostyckena, breda nosgrimman, nackstycket och pannbandet! Även passformen var super bra! 
Så kan starkt rekomendera det! Dock finns det antagligen inte kvar länge till, vad jag förstått så kom det inte in nya efter att detta var slutsålt.

Unni 16/07-12

Jag kan ju bara meddela att jag är löjligt stolt över Unni idag! Hon var brunstig så vi fick inte riktigt igenom någon vidare form eller sådant, men krävde inte så mycket av henne. 
Dock så testade jag att fatta höger galopp på volt i ökad trav och gissa vad? Hon tog den! Satt och log resten av passet känndes det som! Blev så otroligt glad! 

Finns inte så mycket annat att säga om min fina tjej idag annars, eftersom hon var brunstig fick vi inte ut något och hon var lite extra jobbig att rida! Men knoppad var hon och har även nya tränset på sig! Super fint!

Stalldag!

Nu väntar en lång mysig dag i stallet med Sandra! Klockan 11 kommer Sandra och så ska jag börjat med Unni lite, idag ska vi nämligen fota och därför ska jag göra Unni lite extra fin med knoppar! Ska bli super roligt iallafall!
Ska passa på att putsa allt mitt läder idag också, putsar väldigt ofta ändå men det är bättre att putsa lite och ofta än mycket och sällan, så med andra ord kan jag slarva mig igenom det mesta ;) Mitt läder mår fin fint.

Vid klockan 2 ska jag till tandläkaren idag. Eller närmare bestämt 14.20 ;) Då åker vi in till stan igen, har bara någon snabb koll grej. Dom ska kolla så jag inte slarvat nu när tandställningen är borta så alla tänder står åt alla håll ;)
Blir sedan att köpa med lunch och äta. Sen lunch med andra ord. :)

Hoppas just nu på bra bilder! Ska även ha nya tränset idag på Unni, det var super mjukt efter putsningen idag, ska snabb putsa det en gång innan ridningen idag också, blir nog perfekt!


Unni 15/07-12 Longering!

Idag så longerade jag Unni i paddocken. Väldigt sent blev det också! Var ute med henne runt 22.00 ungefär.

Vi började med att gå runt lite runt stallet för att jag är otroligt noga med att hon ska få chans att skritta fram ordentligt, sträcka lite på sig m.m. När vi gått några varv runt stallet i båda varven gick jag in i paddocken, gick några till varv och spände sedan in henne. 
Till en början var hon inte alls duktig ärligt talat. Hennes huvud var uppe i himlen och ryggen nere på marken. Som alltid första varven när vi longerar. Så fort hon gör minsta lilla rörelsen nedåt så berömmer jag henne så hon fattar grejen väldigt fort och kommer in i den formen jag vill ha henne i.

Tänkte även att jag skulle vara smart så när vi började galoppera så övade jag på fattningar. I svåra varvet tyckte hon det var riktigt jobbigt. Hon tog fel galopp ibland men då bröt jag av och bad henne fatta ny och då funkade det hur bra som helst! Bad henne sedan att bryta av igen efter en hel del berömm och fatta den en gång till. Hon var super duktig! Gjorde det i båda varven och sedan travade jag henne ett tag till. 

Senare så spände jag ner henne lite så hon gick i en lägre form och travade av henne så. Sedan blev det att släppa loss henne från spännerna och skritta av henne! Super duktig!



Nu har min duktiga flicka fått mat, hon får just nu örter i maten eftersom hon är brunstig. Super grej verkligen! Oftast går det inte att rida eller arbeta henne över huvudtaget då hon är brunstig, men med örterna så hjälper det en hel del! 
För er som även har besvärliga ston när de är brunstiga kan jag rekomendera stroppy mare


Nu är Unni och Hebbe ute i hagen igen, skönt för dom att få vara ute över natten också! Önskar att dom kunde få vara ute några nätter varje vecka året om, men tyvär är det inte sådant här fint väder hela året! Haha! Men dom får njuta utav frihet utanför boxen nu under sommaren! :)

Stalldag + fotografering imorgon!

Ska bli så sjukt roligt imorgon! Jag och min underbara stallkompis som jag nästan ville flytta Unni igen under några veckor för att träffa, ska imorgon ha en stalldag. Vi ska även fota varandra då vi rider vilket ska bli super! Hade precis tänkt att fråga min kompis som skulle fotat mig för ett tag sedan om inte hon kunde komma någon dag, men nu kan jag ju helt enkelt vänta med det! 

Unnis outfit imorgon kommer vara vit, vita lindor, vitt schabrak, jag har dock inget vitt med  mig hit, så får se var jag ska rädda situationen med ;)  Ska även antagligen knoppa Unni tänkte jag. Skulle vilja ha lite fin bilder på henne, och framförallt träna mer på det för min egen del! 

Ska även passa på att putsa lite mer imorgon! Har putsat mitt nya träns och mitt standard träns idag, sadel och stövlar ska putsas ennu en gång efter ridningen ikväll. 


Unni och Sacke

Dagens planer!

Nu har mina plast syskon åkt hem till Göteborg igen, så nu är jag hemma själv. Har precis ätit lunch och ska nu städa mitt rum. Ska ta en buss hem till pappa vid 15.05 tänkte jag. Är inte så sugen på att rida Unni isdag faktiskt. Hon var så otroligt ruktig igår så vill nästan att hon ska få vila. Lite löjligt va? Haha! Ska eventuellt longera henne eller rida ut iallafall. Då blir det inte i närheten utav samma ridning som igår och på så sätt kan det inte bli sämre! Haha! :)

Hebbe vet jag inte ens om jag ska rida? Nu när min syster har närmare till stallet så tror jag att hon tycker att det är kul att rida och ta hand om Hebbe. Så ska helt enkelt kolla med henne :)

Ska ta med kameran idag och fota lite hade jag tänkt iallafall. Om jag orkar vill säga! Haha! Ska även fråga en av mina vänner som lovat att fota mig om hon vill komma och fota någon dag! Lite bilder skulle ju inte vara helt fel! ;)


Tränset kom igår!!! :D

Igår när jag åkte hem från stallet hade mamma varit och handlat och då ävet fått med sig mitt träns som vi beställde hem med sig! Så jag blev ju ännu gladare än vad jag redan var! Haha!

Är super nöjd över tränset, lite stelt är det, Unni kommer inte få använda det fören det är mjukt och fint, så ska putsa det när jag kommer till stallet imorgon och se hur det blir, med lite tur kan jag använda det innom några dagar iallafall! :D

Något jag blev väldigt irreterad över var dock att tränset hade smuts på sig, något vitt som satt lite överallt. Först blev jag så paff att jag funderade på att byta det eller något, för jag tänker inte acceptera att betala för ett träns som inte ens är i bra skick! Men skrapade lite försiktigt med nageln på det och då insåg jag att det är någon liten beläggning utav smuts. Så ska putsa det så blir det nog bra som sagt!

Är förtjust i pannbandet faktiskt! Hatar i vanliga fall orginal pannbanden! Byter det alltid det första jag gör, men detta tycker jag om! :)

Här är ett bra exempel (nosgrimman) på beläggningen som var lite överallt på tränset, ser nästan ut som någon gnidit det mot en sten? Men som sagt, bara någon smuts.

Unni 14/07-12

Idag red jag och Unni ett pass i paddocken. Utan så höga krav, samma krav fast mildare helt enkelt. Unni tog mig med storm och gjorde allting dubbelt så bra som jag hade ens funderat på! Bästa passet sedan igångsättningen efter hovslagaren helt klart!

 
Fokuserat på:

  • Min sits!
  • Galopp ombyten
  • Öka/minska volt genom skänkelvikningar!



Som ni ser på min lilla fokus lista så har jag inte lagt ner någon större energi för värsta dressyrpasset utan mest små övningar. Och under kategorin min sits så var det inte bara att sitta bra i sadeln och ha bra hållning, utan även händerna, att försöka vara ännu mjukare än vad jag redan är. Vilket Unni gav possetiv respons på och började frusta runt lite extra nöjt. Super roligt! 

Hon var super fin i galoppen! Vi gjorde byten över en bom och eftersom hon har lite jobbigt i ena galoppen så blir hon rusig direkt de sista metrarna innan bommen och slänger sig nästan över. Dock gör jag bara mitt bästa för att hjälpa henne att orka bära upp sig själv. Efter bommen så var hon super fin i båda varven! Bärde upp sig super!

Sedan gick vi även in på en utav volterna i trav och började att göra skänkelvikningar för att öka och minska volten väldigt rejält. Så då vi minskade fick hon verkligen gå något varv på en väldigt liten volt och sedan var det ut på stora som gällde igen. Hon var super duktig! Målet var att kunna göra det snabbt och smidigt, vilket gick relativt bra tillslut!

Drog ut lite utav övningarna som jag är väldigt nöjd med, vi gjorde även lite öppnor och slutor, dock var dom inte så bra och eftersom jag inte hade pekpinne att hjälpa henne flytta bakdel m.m. så ville jag inte fortsätta med det. Så finns inget mer att säga om dom.


Super duktig häst idag! Både jag och Unni var nöjda! :)

Fullt ös!

Nu har jag under tre dagar haft så mycket att göra att jag inte hunnit att uppdatera över huvudtaget. Dock så har det ju gått bra ändå ;) Nu är hästarna flyttade, och efter ett obehagligt ihop släpp så står nu Unni och Hebbe åter igen tillsammans i en egen hage. Vilket jag dock tycker är bra, dom har gjort det sedan i vintras så dom mår antagligen bäst utav det också.

Första ridpasset var förskräckligt på Unni, hon stegrade ungefär tre gånger och jag ser det som en otrolig olydnad och för mig så är det inte okej att göra så någonstans. Dock gjorde hon det p.g.a en annan häst på andra sidan som hon små brunstade imot till en början. Men röt till lite på henne första två gångerna och tredje så sa jag ifrån på skarpen. Efter det förstod hon att nej, så ska man inte göra något mer.

Andra dagen red vi ut, underbart med gamla ridvägar! Krävde inte något alls utav Unni förutom att hon skulle vara relativt lugn, men på en taggad häst och på vägar hon känner till och inte har varit ett tag på så kan man förstå att hon tyckte det var super kul!
Dagens ridpass kommer det ett eget inlägg om eget, det var fantastiskt!

Annars har det inte vart så mycket. Har bara varit hos pappa en natt ennu, annars har jag varit hemma, dock tycker jag också att det är bra, vänja bort sig till förra hemmet långsamt men säkert. Dock kom jag själv fram till att bara packa kläder för några dagar, sedan åka hem igen och sova hemma igen. Konstigt nog så har jag en förfärlig hemlängtan, trivs så bra hos mamma! Men ska bli super roligt att bo hos pappa också! Har saknat honom massor! :D


Dags att gå och sova, tidigt...

Nu är det dags för mig, efter en kväll i hamnen och lekt med plast systerns lilla dotter, att gå och sova. Imorgon bitti flyttar vi nämligen hästarna. Klockan 10 har vi hyrt transporten så min syster ör antagligen här vid halv 11 kanske. Och då ska hästarna vara duschade och framför allt torra, allt ska vara packat, har inte ens börjat packat något... Och inte nog med alla Unnis och Hebbes saker, jag ska få med mig massor utav saker, kläder m.m. Kommer ta år...
Ska iallafall gå upp kl.07.00. Ska inte vara så noga med mig eftersom jag ändå kommer hem på fredag igen och ska gratta min plast pappa som fyller år, hela släkten är då på plats också. Så sover antagligen kvar och kommer kunna packa en till väska då när jag åker hem ;) Smart Micha! Duktig Micha! xD

Uppdateringen kommer inte vara den bästa imorgon med andra ord. Ska fokusera på flytten, om blogg appen funkar blir det nog några inlägg, men annars så får det vänta ;)


Vila för Unni!

Efter två träningar två dagar irad så får Unni en välförtjänt vila idag! Ska iväg med familjen till hamnen eventuellt som det ser ut nu, där ska vi käka och bara ha allmänt mysigt vad det ser ut som nu. 
Om vi bestämmer oss för att vi stannar hemma så ska jag rida Hebbe istället tänkte jag!  Och då vet jag inte riktigt vart... Haha! Super dåligt underlag i hagen, kanske kan få med mig mamma ut, hon kan gå/jogga och jag rida? haha. Vill gärna ha sällskap till honom här eftersom det är så nära vägarna, skulle jag ramla av och han blir rädd kan det hända olyckor för både honom och människor. Så vill gärna att han ska lite sällskap brevid sig och känna sig trygg! Dock är han super snäll och super duktig, men man ska alltid vara förberädd! ;)


Tvättar!

Igår så passade jag på att tvätta alla mina ridkläder, så nu är allting rent, mest för att jag skulle slippa tvätta dom det första jag gör då jag flyttar nu.
Ska imorgon även slänga in mina vita ridhandskar i tvätten, även ett par svart vita. Och eftersom det endast är onödigt att sätta igång en maskin för det lilla, får ju dåligt samvete för naturen... Så ska jag även slänga in Unnis vita damasker och eventuellt något mer tänkte jag! :)

Skönt att få saker och ting tvättat måste jag säga! :)


Tävling hos Stalltjej.se

Jag tävlar hos Stalltjej.se om ett valfritt set med schabrak och lindor eller öronhuva från Butik Quse!

Iväg nu på förmiddagen!

Nu på förmiddagen ska jag och mina två plast syskon + min plast systers barn iväg till en hemlig destination för att köpa en present till en hemlig person... Varför jag nu skriver så är för att h*n inte ska veta att det är just h*n vi ska iväg och köpa en present till. Personen läser inte, vad jag vet, min blogg, men om det nu skulle vara så ;) Haha xD Kanske skulle vi bli genomskådade ändå och personen vet exakt vem den är? Hoppas inte ;) Haha xD

Ska iallafall rida Unni idag. Blir det inte en akademisk ridkonst lektion så rider jag ut en sväng istället! Lika bra det känner jag! :) Men har för övrigt inga häst planer för idag!



Hebbe får stå för bilden på inlägget ;)

Unni 10/07-12 Akademisk ridkonst träning!

Idag så var underlaget så halt och geggigt att vi endast arbetade i skritt, vilket var bra bara eftersom vi jobbade med grunder. Och eftersom jag vet exakt hur jag ska göra i huvudet nu... Men inte vet hur jag ska förklara det i text så kommer jag inte skriva så mycket om det. Men Unni älskade det, hon gav mig respons genom att frusta, vilket betyder att hästarna trivs med det, tycker det är skönt sätt att bli hanterade/ridna på. Och blir nästan arg för att det är så dyrt med sådanna lektioner. Skulle verkligen vilja fortsätta, dock är jag helt emot att rida för folk som faktiskt inte kan så mycket innom det. Jag skulle aldrig i hela mitt liv ens vilja testa då, det är alldeles för små detaljer att se för att vem som helst ska ställa sig och säga hur man ska göra och försöka se vad man ska ändra på.

Hur som helst var Unni super fin, gick i slutet i en jätte fin form, bar upp sig jätte bra, hade bra bärkraft, Unni har lätt mer skjutkraft en bärkraft vilket jag vet sedan långt tillbaka. Vi gjorde även lite skänkelvikningar, vilket var sjukgt svårt till en början! Haha!

Super nöjd och är otroligt tacksam för att mina plast syster gör detta för mig, dock så tackade hon mig också för att jag red för henne....?! hehe... ;) Hon vill jobba med detta i framtiden och ser detta som bra erfarenheter också. Är super nöjd, hon har gett mig en lektion förut också och Unni är så otroligt lugn och fin när jag rider för henne, jag märker att hon älskar denna typen utav ridning, är dock övertygad om att alla hästar gör det!
Ska få en till lektion innan flytten, och eftersom vi alla ska rida ut på torsdag då vi flyttar till pappa så blir lektionen antagligen imorgon. :)


Både jag och min älskade vän är super nöjda efter passet! <3

Klickat hem!

Vi blev lite sena med att klicka hem tränset jag ville ha, så idag gjorde vi det! Super pris på det fi
na tränset! Är överglad att jag innom någon vecka kommer stå och ha det i mina händer! Haha! 

Unni kommer vara super fin i det också, det är en sak som är säkert! Ska behandla det där tränset som allt annat läder jag äger, jag lever för det! Haha! Alla mina läder prylar är alltid fint putsade och rengjorda, kanske därför mina grejer håller så bra också? ;)



Super duper glad Micha här! :D

Aj min kropp...

Jag fick inte så jätte träningsvärk i benen från gårdagens pass som jag hade trott att jag skulle få, ingen alls faktiskt, men har fått äckligt ont i skulderbladen... Plus en förskylning som jag kännde av redan igår. Så en mindre frisk och kry Micha idag. Dock så gör jag som vanligt, att strunta i det! Aldrig vila! Unni ska ridas, ska eventuellt iväg och hjälpa syster med flytten, städa mitt rum och om jag hinner rida ut Hebbe. Vart vet jag inte riktigt dock. Säkerhetsväst på! Haha!


Skjut mig långsamt... Haha!
Förskyld + ryggont + två hästar som ska ridas + hjälpa till med flytt = dålig combo

Akademisk ridkonst träning idag!

Eftersom min plast syster från Göteborg är här nu, som har ridit akademisk ridkonst med sin häst i drygt 10 år(? mer eller mindre) så ska jag få lektion av henne idag. Och jag har ju en sådan tur!! Hon vill nämligen jobba med detta tidigare, så hon tycker det är jätte roligt att ge lektioner, och jag tycker det är jätte roligt att vi har äran att få lektion av en sådan duktig och utbildad ryttare helt gratis, ni som är lite insatta i akademisk ridkonst vet ju hur dyrt det är med en lektion i vanliga fall, kan inte mäta sig med en vanlig hopp eller dressyrlektion! Det är också en orsak till att jag inte rider akademiskt idag. Första lektionen som min 'syster' gav mig så blev jag som fast, det är nästan magiskt att känna det sammarbete som bildas, och Unni gillar det! Men, eftersom man inte ska, eller får egentligen, ta lektioner av de som inte är högt utbildade så tar jag lektioner av en som är relativt högt utbildad! Haha! Sålänge jag vet att hon vet vad hon snackar om så är jag med iallafall! Haha! 
Super roligt ska det bli iallafall. Blir dock endast i skritt och trav, hagen är halkig och jag vill inte riskera något. Antar att lektionen mest kommer vara i skritt iallafall, det är inte något som vi vanligtvis gör så det kommer väl ta ett tag för att jag ska få tillbaka allting sedan förra gången. 

Ska försöka att kanske ta en lektion på torsdag morgon också innan vi flyttar? Haha, kanske kan få två lektioner innan flytten? Vore super kul! :)


Tidsinställt... För jag sover!

Idag ska jag verkligen sova ut! Har inte sovit ordentligt på ungefär... 5 dagar, varav två jag gått upp tidigt. Vilket resulterat synliga påsar under ögonen... panik!!!.... Så nu ska jag sova som en gris nu till minst 10 iallafall. Jag är inte känd för att sova länge om man säger så. Hästarna får lite senare frukost, vilket inte gör något. Dom har lite mums mat i hagen trots allt!

Idag får jag se om jag rider, ska hjälpa min syster att flytta nu när hon fått (eller inte, hyrt... eller köpt..?) en ny lägenhet som hon nu ska flytta till. Så det är vad som sker idag. 
Och har hört att vädret inte ska bli trevligt, och påtal om otrevligt så kommer min kropp vara ladom mör idag också kan man säga.
Men är vädret relativt okej så rider jag ut Unni iallafall. Hästar behöver motion vare sig väder... Kläder efter väder helt enkelt ;)


Unni 09/07-12 Träning

I be right back, ska bara gå och gräva min egen grav...

Idag så kan jag tala om att min envishet gick i taket... Det blev lite halvt ploj ridning för Unni idag, behövde inte kräva så mycket utan jag fick kräva utav mig själv eftersom träningen blev världens ballans och fys träning istället. Det idiotiskaste någonsin var ju att sitta ett steg och stå två. Och då är inte övningen idiotisk, utan genialisk, men jag var så idiotisk att jag inte klarade av det. Känndes som jag kämpade i 30 minuter med att bara lyckas, gjorde något steg hit och dit, men efter att jag klarade en halv långsida... Ungefär... Så började vi med nästa övning, och gissa om jag kommer träna på det där? Sjukt jobbigt och jag sög på det rent ut sagt, jag accepterar inte ens det från mig själv, så jag ska bli grym! ;)
Sedan gjorde vi ju lite mer sådanna grejer som jag just nu bara vill glömma eftersom min kropp gör så ont att jag inte vill resa mig från stolen...

När vi sedan började träna lite dressyr igen så tänkte jag att, varför inte plåga mig själv lite till? Så då rök stiglädrerna helt och hållet från sadeln så jag red utan. Vi gjorde dressyrryttartest M:2. Det är inte så svårt trots allt, jag vet att vi kan klara det bra, dock kunde jag inte bevisa det idag, försökte inte ens med min värkande stackars kropp, blev slarv på alla öppnor... och slutor... och även skänkelvikningar som vi tränade på. Men håller man på att dö så gör man. Ska träna mer själv iallafall och sedan visa upp vad vi går för nästa lektion, och även dom där j*vla ballans övningarna! Ska t.ex öva varje dag nu på att sitta ett och stå två kan ju jag meddela! Så nästa gång vi tränar då ska hon få se hur sjukt grym jag är på den där dumma övningen som jag inte klarade! 

Något som jag kan dra slutsats på dagens träning, något som jag måste tänka på och träna mer på! Det är att inte glömma bort att andas! Jag glömmer bort det hela tiden, såfort tränaren nämnde det eller jag kom på det så blev jag mjukare och sträckte mer på mig och jag märkte skillnad på Unni bara på några få steg senare då jag tänkte på andningen. Så mycket att tänka på nu...
Men nu tänker jag träna dag som natt på den där löjliga övningen -.- Haha! Arg och envis Micha som ska klara övningen galant nästa träning!



Var roligt med lite annorlunda träning... Trots smärtan i min kropp! Haha!

Flugsprayen funkade!

Flugsprayen jag gjorde funkade, dock inte mot bromsarna, men helt och hållet mot flugor och relativt bra mot knott, men det fina med sprayen är att jag kan spraya på massor, det är ju inte någon som helst gift i det ;) Dock luktar det pyton... Men det är en annan femma ;)


Receptet:

Vatten     8 dl
Olivolja   3/4 dl
Timjan    ca. 1 näve
Vitlök       3-5 klyftor, fin hackat/pressat!
Citron     1 dl pressad
ättika       1/4 dl

Koka i 10-15 min. Efter att ha kokat det, låt det svalna och sila det sedan. När det är helt rent från kryddor m.m, häll upp det i flaska med sprutkork!


Receptet är från när jag gjorde det, så tänk på att göra om alla andra ingredienser om du ska göra den, och tänk på att vara försiktig med olivoljan eller vilken olja som helst, blir det för mycket olja så tar solen mer och hästen blir stekt i solen! Inte bra! 


Otroligt vilket lätt recept jag kom på va? Jag googlade lite efter det som flugor inte tycker om, och så rörde jag ihop det och det blev riktigt bra! Super kul!


Superduktiga!

Unni och Hebbe skötte sig exemplariskt idag då hovslagaren var här! Men jag pekar mest ut Hebbe på den delen då det är en självklarhet att Unni sköter sig, hon är underbar. 
Hovslagaren hade riktigt kul åt mig och Hebbe iallafall, jag sysselsatte honom hela tiden då Unni blev skodd och han fick stå kvar och vänta. Så mycket bus blev det. Stod och skrattade åt honom och pratade med honom, förstår att hovslagaren började undra! Han blev även väldigt förvånad över Unnis fina stam m.m. Väldigt kul! 

Då han åkte iväg sa han även till min syster som kom i samma sväng och frågade om vi hade drogat hästarna? Självklart på skoj men så snälla var dom! Då kan ni förstå vilka underbaringar jag har att handskas med ;) 
Riktiga galningar... :P


Klockren!

 


Hahahaha! Älskar det här klockrena klippen som tjejerna från http://elfstrands.se/ har gjort. Klockrent med ponnysarna som agerar ponnymammor! 

Svullet öga!

Något jag märkte igår på Unni så var det att hennes ena öga var svullet, fick panik direkt och kollade noga igenom hela ögat efter sår m.m. Men visade sig som tur var bara vara att flugor lagt ägg i det. Hon har nu flughuva på sig istället för flyveil tills ögat är bra igen.
Varför jag börjar leta igenom super noga efter sår är för att hon förra sommaren fick sår i ögat av en pinne antagligen så det var en rispa i ögat, vilket ledde till droppar och antibiotika och att stå inne i en vecka och sedan ha lappar för ögat när hon var ute så inget sol ljus kom in. Fråga Unni vad hon tyckte om de dagarna i hennes liv, hehe... ;)


Lånad bild från google.

Dock har det inte runnit eller vätskat sig från Unnis öga, ännu iallafall. Tror inte att det kommer börja göra det heller dock. Det är inte överdrivet svullet. Tror att jag upptäckte det i en perfekt tid för att inte bli värre!
Ska låta det vara och kolla hela tiden hur det ser ut. Tror att det lilla självläker ganska snabbt, om inte får det bli ögonbad så det där äckel päcklet försvinner!

07:00, hovslagare!

Nu är klockan 07.00, ska upp och fixa mig, gå ut och slänga till hästarna frukost, gå in och själv äta frukost och sedan ut och borsta lite på dom, hovslagaren kommer snart, han ska komma mellan 08.00 - 09.00. Så hästarna hinner äta till runt 08.00 med andra ord, skönt att inte behöva stressa omkring!

Klockan 19.00 ikväll har jag dressyrträning, ska bli så sjukt kul och är verkligen  taggad eftersom tidigare passen den här veckan har varit helt åt skogen, har tappat all glädje till att träna Unni. Hon är liksom för svår för mig för tillfället. Därför tror jag att ett pass för tränare kan rädda upp allting, det är inte ofta Unni är för svår men det kommer sådanna tillfällen också. Så tacka Gud för att jag har världens bästa tränare!

Är dock lite osäker till det här med att rida träning och ha lektion samma dag, dock tror jag inte att det är någon fara, hon kommer gå med det i hagen och vänja sig i ca. 10 timmar innan. Vissa rider ju exakt efter hovslagaren varit där. Men är väl lite för mammig som vanligt. Det är såklart det kommer gå bra!

Hebbe ska verkas ner och sedan så får jag se om jag eller min syster rider honom, jag har iallafall bestämmt att han måste gå idag. Han har stått lite för länge nu helt enkelt!


Irreterad!

Åhh... Blir så irreterad på nya blogg.se, 2 av 4 gånger då jag publicerar inlägg så funkar det inte, står att sidan kraschar m.m. Hade precis skrivit ett inlägg om Unnis träning idag men det får helt enkelt vara, orkar inte skriva om det.
 

Regn, regn & lite mer regn...

Hela dagen har det regnat här... Kul!
Vi har på förmiddagen varit iväg till golfbanan och kollat på longdrivingen, vilket var kul! Dock stod hela läktaren med paraplyer, men det lönade sig ju också eftersom man knappt behövde ha upp sitt eget paraply, man blev skyddad av andras. ;)

Nu när jag kom hem så har jag fixat det sista med flugsprayen jag gjorde imporse, som för övrigt luktar så äckligt att jag slog huvudet i fläckten då jag luktade på den när det var på spisen... Riktigt snuskigt faktiskt, men inga gifter i så hoppas på att den kommer funka nu också eftersom den var sjukt lätt att göra. Ger er mitt egna recept jag kom på om det visar sig att den funkar helt enkelt!

Nu väntar jag på att regnet ska avta, har hört från ett antal källor att det ska sluta regna 18.00... Hoppas, hoppas, hoppas!
Ska senare rida Unni och eventuellt Hebbe, beror på underlaget i hagen. Unni är dock ett stenhårt måste! Lektion imorgon så hon behöver gå ett pass idag också!


Egen flugspray!

Min flugspray är slut! Panik! Ska säga till min syster att hon får köpa med när hon kommer imorgon. Men ska sålänge testa att göra en själv, hur svårt kan det vara? Röra ihop lite som man vet att dom inte tycker om... Typ vitlök, citron och.... Vitlök? Jag har noll koll på vad dom inte tycker om faktiskt... Attans! 
Har du någon aning om ett bra recept på flugmedel eller något flugorna/bitande insekter inte tycker om?
Jag ska googla lite och röra ihop något! Man får hoppas på det bästa att det ska funka! Vore otroligt bra sådanna fall! I sånnafall kanske Unni och Hebbe slipper giftiga äckliga flugsprayer för alltid? :) Vilket även skulle vara det bästa eftersom jag mer än hatar flugspray! Har på det just nu bara för att hästarna inte ska behöva lida för att vara ute.


Tränset inhandlas idag!

Eftersom jag varit så klantig och glömt min prlånbok hos en kompis så har jag inga pengar hemma eller något kort, och jag ska ju köpa tränset via hemsidan. 
Men frågade min mamma som var så snäll och ställde upp och ska köpa det till mig och sedan betalar jag henne när min plånbok är hemma igen!
Är så sjukt glad över det! Om vi beställer hem det idag så är det förhoppningsvis hemma tills nästa vecka! :D


Come to mama! ;D Älskar det verkligen!! :D

Unni 07/07-12 Longering!

Jag var alldeles för trött för att rida och ville därför inte sitta på Unnis rygg och kanske eventuellt synka henne bara. Så istället, klockan halv nio på kvällen så kom jag på att jag skulle longera henne!

Tog in henne och bara myste och borstade henne ett tag, drog sedan på henne longeringssettet och gick ut en promenad runt byn för framskrittning. Väl i hagen så spände jag in henne så löst som möjligt, hon hittade dock nästan direkt formen och bar uppsig ordentligt. Travade henne i båda varven, spände sedan in henne ytterligare. Hon var super fin och tänkte att jag skulle prova något nytt så la ut fyra bommar som hon fick trava över också, vilket inte var några problem!

Något jag tyckte var fantastiskt var att hon tog svåra galoppen i en väldigt fin och lätt fattning och höll den väldigt lugnt och bar upp sig fint! Det är verkligen roligt med tanke på att hon innan inte orkat det, så det tyder på hur mycket mer hon orkar och har musklat till sig lite! Super roligt!

I slutet så spände jag in henne löst igen men så hon skulle gå i en låg form, hon gick super fint och sträckte på sig samtidigt som hon höjde upp ryggen ordentligt. En perfekt av travning och avskrittning, gör nämligen så i ridning också, länger och låter henne gå lägre då jag travar av.

Är super nöjd över henne idag och hade inte förväntat mig sådan otrolig respons på longeringen eftersom det var ganska länge sedan sist!

Något av det bästa var nog att tack vare backen så blev det lite jobbigare för henne och hon tränade båda sidorna hela tiden istället bara för en i taget. Super bra!


Hemma igen

Kom precis hem från att varit med och kollat på golftävlingen, eller nej... Inte bara kollat utan även varit caddy. I 4½ timme har jag gått runt och släpat på en bag... Super kul... 
Det var helt okej tills de 5 sista hålen, då det endast var 1½ timme kvar att gå med den. Då blev jag trött, hungrig och törstig, tre mindre bra grejer att vara på samma gång. 
Sa dock inte ett ljud om det utan fortsatte slava efter min bror som verkade helnöjd över att inte behöva ta sin bag en endaste meter!

Ska snart försöka dra mig ut till hästarna, men är super trött! Det var till och med jobbigt att ge dom hö, fylla på vatten, spraya in dom och kratsa hovarna... Då förstår ni kanske ungefär hur trött jag är...?
Har funderat på om jag skulle rida i repgrimman först men tror att det är bäst om jag rider henne med träns tills jag haft lektionen iallafall så vi hamnar tillbaka i rätt spår igen eftersom dom här två passen innan inte varit så bra, och vill ha en lyckad träning så det blir nog till att träna lite på grundgrejer nu de två sista passen innan träningen!

Hebbe har återigen stått nu några dagar... 2-3 dagar, har inte riktigt sten koll! Men han mår inte dåligt utav det, får se om jag rider honom idag eller ej, vill inte somna på hästryggen känner jag... :)


Att powernapa vore ju inte helt fel trots allt ;) But no time for that :P

Uppe med tuppen! Allvarligt talat!

Nu är klockan 06.00 och det är dags för mig att börja fixa mig. Ska nämligen med ut när mamma, min bror, min låtsas pappa och min låtsas bror ska spela golf. 
Jag ska gå med och kolla på helt enkelt. Ska bli riktigt roligt faktiskt!

Nu ska jag börja göra iordning mig, jag är nämligen lite beroende utav att alltid fixa mig så detta är inget undantag, jag vill inte se nyvaken ut hela dagen. 
Ska även gå ut och slänga ut massor av hö till hästarna, dom får lite extra mycket nu eftersom dom inte kommer få lunchen som dom brukar. Jag är inte hemma fören...3 halv 4 kanske? Så nu får dom lite extra på morgonen!


Unni 06/07-12

Idag gjorde jag helt fel... Krävde lite för mycket utav Unni som inte är helt igång ordentligt just nu. 

Började med att använda mig utav dressyrspö som jag inte gjort på jag vet inte hur länge, men tränade på öppnor och slutor, mest i skritt och lite i trav, länge sedan sist! Det såg inte så bra ut men hjälpte henne att korigera hennes bakdel så relativt bra var det väl trots allt!

När jag skulle börja med hennes galopp så började jag i lätta vänster, gick bra, gjorde sedan ett byte över  bommar till svåra. Sedan bröt jag av och fattade höger galoppen vilket gick bra. Men sedan så bröt jag av efter ett tag igen, då hon var trött och bad henne fatta den igen vilket hon inte orkade och blev irreterad på mig, vilket gjorde att jag blev lite irreterad på att hon blev irreterad. Efter ett tags kämpande så vaknade min hjärna till liv och jag förstod hur trött hon var! Bröt då av till skritt och började små leka lite med henne genom att släppa tyglarna och göra de övningar vi gör i repgrimma, endast vikter m.m. Så jag gjorde massor av volter m.m endast med vikter som vi tränat mycket på innan. När hon vilat lite provade vi igen och hon tog galoppen direkt! Så att det inte gick bra först var helt och hållet mitt fel!


Obehagligt!

Jag var precis ute och lunchade hästarna. Och varje gång jag fodrar så har jag lite som en tvångstanke att jag måste kolla om det behövs flugmedel och att jag måste kratsa deras hovar!
Började med Hebbe och allt var som vanligt i sin ordning, sedan gick jag till Unni och bad henne att lyfta vänster fram, men hon lyfte höger fram hela tiden istället och satte inte ens ner den, stod då på vänstra sidan och kratsade höger fram när hon ändå hade den uppe, det såg bra ut, vidare till vänsterhoven så lyfte hon upp den och jag tappade hakan! Hon hade en jätte stor pinne, typ som en stubbe under den hoven, den satt mega fast mellan sidorna på skon och var hur stor som helst! 
Nästa problem var att jag inte fick bort den, kännde bara för att bryta ihop och ringa veterinär eller hovslagare akut! Men så mycket hann jag inte överreagera som tur var! Haha!
Fortsatte några minuter och kämpade som en tok, och efter ett tag släppte den och jag kunde slappna av, men den satt verkligen läskigt hårt och det var till och med märke över strålen där den hade legat och tryckt. 

Hennes bakhovar som nu är barfota är helt okej, trots att jag tycker att dom ser förj*vliga ut rent ut sagt. Dom är ju lite långa och nu lite ojämna. Men absolut ingenfara! Hovslagaren kommer på måndag morgon och Unni har boots bak nu så jag ska kunna sova om nätterna! Haha!


Skippar golfen!

Idag skulle jag egentligen följt med min mamma, bror och min låtsas pappa och bror på golf tävling. Är nämligen partävling och det är mer eller mindre krig nu! Ena familjen mot den andra! Haha! 
Skulle egentligen följt med och kollat, och hade inte riktigt bestämt vilken sida jag skulle vara med på, om det var familjen Inerud eller familjen G. Haha!
Dock så valde jag igår kväll att nej, jag följer inte med idag. Det är nämligen en till tävling imorgon så kanske följer med då istället.

Istället ska jag spendera dagen med lite egna sysslor, nämligen ut och jogga 5 km, rida både Unni och Hebbe ( Sker antagligen under kvällstimmarna) och sedan det som är så otroligt härligt, sola! Ska sola i tusen år!! Haha! 
Men det blir alltså dagens sysslor, träning + njutning, kan inte bli bättre! Haha!


Unni 05/07-12

Blev en lugn ridtur idag, dock ansträngande tack vare värmen!

Jag hade hennes damasker på benen och sedan boots bak som hon för övrigt har i hagen nu också!
Började med att skritta ut henne runt byn för att känna att hon var okej med att ridas utan skor, hon var helt som vanligt kan jag väl säga helt enkelt!

Väl i hagen fortsatte jag arbeta henne i skritt, vi tränade på omställningar, vi fortsatte lite grann i trav och gjorde samma övningar, allt från åttor, serpentiner och sningelisnorkel vägar helt enkelt. 
Hon var inte riktigt ärligt fram för skänkeln, det ända jag kunde lägga märke till. Men för övrigt var hon duktig!

Vi höll oss till skritt och trav, ingen galopp alls eftersom hon stått några dagar. Imorgon blir det lite inslag utav galopp också och även några minuters längre pass.


Kanske ska hjärtebuset få fortsätta gå utan skor bak? Dom får ju trots allt mycket bättre stötdämpning. Men får väl tänka vidare på det ;)

F*ck hovis! Anställ mig!

Kan ju bara briljera med mina hovslagar kunskaper, som för övrigt inte finns. Men har idag, men mina bara händer dragit av Unnis två lösa bakskor! Hade panik hela tiden, men dom lossnade och Unni brydde sig inte ett dugg, hon stod bara och åt hö. 
Det är lite sömmar kvar i hovarna, därför den har varit lös osv. Men därför ska jag ha boots på henne bak nu så ingenting oväntat händer! Hovis kommer dock på måndag och skor om henne! Men nu slipper hon ha sina lösa bakskor!
Ska även testa rida henne idag! Hon har super hovar så det borde inte vara några problem! Vi ska dock självklart vara i hagen där det är lite mjukare underlag! Funkar allting bra så kommer jag boka in en lektion med tränaren! :)
Hoppas på att kunna rida en lektion innan jag flyttar till pappa då jag vill kunna ta det lugnt någon vecka där innan jag börjar med träningar mm.


Hovslagaren kommer om...

 




Har inget tålamod kvar... Önskar att jag kunde spola fram  tiden...                       

Dagens häst planer!

Idag ska jag försöka hinna med båda hästarna, lite svårt just nu bara eftersom det är så otroligt varmt på dagarna och blir svalt ganska sent!
Men tänkte hur som helst gå ut och gå med Unni, ungefär 5-6 km i ganska raskt tempo. Vill att hon ska röra på sig nu trots lösa skon! Ska till och med kolla om jag kanske kan få av den imorgon, men är lite svårt då jag inte har alla verktyg, men den är ju så otroligt lös så på något sätt borde jag kunna få av den!
Det är iallafall Unni planerna, bara för mig att dra på mig träningskläderna och njuta av sällskap på min prommenad ;) Ska även bli en hel del borstning och mys!

Hebbe ska jag antagligen rida! Och då blir det en uteritt tänkte jag! Gick inte så bra sist jag bara red ut så den här gången blir det extra bra träning! Tror att det ska gå bra iallafall! På med västen så blir jag odödlig! ;)
Även för honom väntar en lång borstning och massor med mys!




Fundering med hö...

Unni och Hebbe får ju just nu några givor med hö varje dag eftersom betet är kasst i hagen nu! Vi flyttar nästa onsdag så dom får klara sig en vecka till så som vi har nu! Men givorna tar ju slut väldigt snabbt vilket jag inte tycker om eftersom hästar ska få i sig lite hela tiden och inte ganska mycket några gånger om dagen, visst går dom och små tuggar hela tiden ute i hagen men det duger inte riktigt.

Funderar därför på om jag kanske ska sätta upp en varsit hö nät till dom i hagen några gånger om dagen? På så sätt räcker höt längre, dom kastar inte i sig maten om dom nu skulle vara hungriga eller så. Det hålls mer jämnt liksom... Dock vet jag inte vart mina hö nät är... Funderar på att kanske åka in till stan någon dag ( antagligen när vi åker för att hämta hem mer hö) och då stanna på granngården och köpa två hö nät.

Känns som att det är en väldigt bra idé, och ett bättre sätt för hästarna också att få i sig lagom mängd under en lite längre tid, samtidigt som dom även får något att knåpa och sysselsätta sig med!




Herbert 04/07-12

Det som jag inte trodde skulle ske har skett! Jag hann rida Hebbe!
Vi tillbringade den mesta tiden ute utanför hagen. Började med att jag skrittade runt honom runt byn, han var super lugn! Allt som han var livrädd för sist var kvar, men själv la jag bara fokus på att inte ge honom några signaler. Som om jag tillexempel skulle spänna mig och korta tyglarna skulle det bara betyda att han skulle fly och skydda sig, medan om jag nu, som jag gjorde, struntade i allt, hade långa tyglar och var lite halvt i min egna värld så var det inga problem.

När vi kom till hagen så travade jag honom och galopperade lite, tränade mycket på hörnpasseringar då han tycker att det är lite små krångligt. Även lite volter och serpentiner var inblandat! Jag red där i kanske 15 minuter, sedan red jag ut från hagen igen, vidare bort mot stora vägen och en lastbil körde i princip brevid oss, ända gången Hebbe reagerade lite grann också eftersom jag spände mig lite, och det är bara för att jag är så sjukt larvig och tycker det är lite obehagligt med lastbilar själv faktiskt.
Men sedan skrittade vi över vägen, Hebbe fattade inte riktigt alla vita sträcken som var målade på vägen och mer eller mindre hoppade över dom istället! Haha!
Väl på andra sidan är det en väldigt lång raksträcka där jag fattade galopp, vi galopperade i solnedgången, super härligt! Efter halva den vägen så bröt jag av, red över en bro och sedan vände igen och red över bron och sedan travade vi tillbaka till vägen, sedan blev det att skritta av runt byn.
Jag fick då även lite tråkigt efter ett tags skrittande och drog därför lite löv från ett träd när vi red förbi det, vilket gjorde att Hebbe helt plötsligt tvärstannar för att då ska han också ta löv! Tror ni jag skrattade eller? Jag fick ju typ skratt attack! Haha!

Lite mer konditions träning idag, Hebbe tyckte det var kul men jobbigt och jag är otroligt stolt över att han var så duktig! Han är ju trots allt bara 3 år så man blir ju imponerad utav hans starka och mysiga psyke!


Hovis!

Vi ringde hovslagaren igen idag, men han bad oss återkomma imorgon IGEN för att han inte hade sin almanacka nu heller. Suck och stön och suck vad irreterande!
Dock ringde vi till en annan som gav oss en tid på måndag. MÅNDAG?! tusen år kvar!
Ska iallafall be mamma om hon kan ringa den andra imorgon igen och se om han kan ge oss en bättre tid. För min underbara Unni ska inte behöva gå med en så lös sko som hon har nu, och jag vågar inte ta bort den själv heller eftersom jag typ får panik... Suck....

Längtar verkligen tills hon blir omskodd och jag kan få rida henne igen, det är då hon mår som bäst trots allt, och jag vill att min underbaring ska få motion och må bra... Att jag kunde ha missbedömt allt så dåligt?! Suck och stön och suck och stön! -.-''




Ingen ridning, golf!

Vad de ser ut som just nu så kommer jag inte rida Hebbe idag trots allt, utan följa med min familj och spela golf...Gissa om jag kommer briljera med min grymma swing... Eller? Haha!
Men får se om jag hinner rida eller inte. Tror knappast det. Och har inte haft chansen under dagen heller eftersom det varit äckligt varmt!

Hästarna har i princip druckit och sovit och ätit hö hela dagen idag. Vilket jag dock tyckte var bra, det dom kanske behövde en sådan här varm dag! :)


Så varmt!

Det är så sjukt tråkigt när det är så här varmt... Iallafall när man vill hålla på med hästarna. Det är på tok för varmt för att rida, vill man borsta på dom så måste man hitta en skuggig plats, vilket är svårt här. ( Vi har inte något stall här ) Och det är så himla mycket flugor!

Har iallafall idag myst lite med hästarna, sprayat in dom med flugspray, smörjt in Hebbes rosa mule med solskyddsfaktor 30, dränkt några kilo hö i vatten och givit dom på en plats i hagen som det nästan alltid är skugga på. Så det går väl ingen nöd på dom iallafall. Noga som alltid så vill jag att dom ska få i sig mycket vatten! Och nu senaste dagarna har dom druckit som flodhästar! Mycket bra! 
Jag är nästan pedantisk när det gäller att se hur mycket dom dricker, antagligen därför jag var så nojig i stallet dom står i eftersom dom har vatten koppar där. Fullkommligt hatar det! Jag är alldeles för nogrann med att se hur mycket dom dricker, och jag är även den som går och fyller upp vattenkopparna, känner tusen gånger på dom så att dom verkligen funkar m.m. 
Men bättre det än att inte märka om något är fel! :)

Ikväll blir det att rida Hebbe iallafall. Ska inte rida så hårt, bara lite unghästridning och sedan så får det räcka för hans del! :)


Hovslagaren!

Idag hade mamma ringt till hovslagaren, berättade att det var  ganska akut och vi gärna ville få ut honom så snabbt som möjligt. 
Dock så hade han tyvär inte sin almenacka  med sig så han visste inte när han kunde, mamma skulle ringa honom imorgon och fråga igen när han visste mer. Hoppas verkligen på att han kan komma snabbt! Det är trots allt inte super lång tid det handlar om, bara en skoning och en verkning. 
Och jag vill ju för allt i hela världen inte att Unni tappar formen hon är i nu! Hon verkar inte fullt nöjd med att gå i hagen hela dagarna, dock blir hon ju super nöjd så fort jag tar ut och myser med henne eller tar en promenad. Men det är ridningen som är den sanna motionen som leder till hennes glada fantastiska humör! Så hoppas, hoppas, hoppas, hoppas att han kan komma innom iallafall... 3 dagar? Det vore toppen! Men kanske omöjligt? :S


Lektions dags!

Nu ska jag gå ut och ge min kompis och hennes hopp ponny en dressyrlektion!
Ska bli kul, om jag inte kan träna så får jag helt enkelt träna någon annan! Haha! 

Är inte säker på om jag kommer rida Hebbe bus idag, han gick igår och det har varit stekande hett idag, vill inte slita på honom allt för mycket nu när de går ute dygnet runt heller. Han behöver antagligen en lugn kväll.


Här är en bild på Unni brevid  ponnyn Fivory som kommer idag, dom är otroligt lika! Dom är som tvillingar fast i olika storlekar!  Haha! Super söta! ;)

Så illa blev dom väl inte?

Vad tyckte ni om knopparna? Så illa blev dom väl inte trots allt? haha!
Har inte knoppat på minst ett år... Ska kanske börja knoppa några gånger när jag rider också, öva på tekniken mer så att dom sitter på plats hela tiden också! Haha!


Unni under dagens tillfixning ;)

Bilder från fotograferingen!



50% Rabatt på Hööks!



Just nu är det som ni ser 50% rabatt på hööks, jag ska givetvis passa på! Dock vet jag inte om jag åker dit, jag kommer antagligen köra lite nätshoppning, jag har nämligen ingen chans till att komma dit... Haha!

Kan ju bara råka berätta att jag såg att tränset jag vill ha är billigare nu! Dock är det inte halva priset men ungefär 1/4 del billigare och det duger för mig! Haha!  Särskillt med tanke på att jag trodde jag skulle bli helt snuspank under månaden tack vare det! Haha!


Nya djurskyddslagen!

Jag har läst igenom lite av nya djurskyddslagen och shit vad bra!
Allt från att grisar inte ska få kastreras utan bedövning, elefanter och sjölejon ska inte få användas på cirkus till att man inte ska få använda spö till hästar för att få de frammåt, endast till att korrigera!
Nya lagarna går ut på att djuren har också känslor!

Och jag då som ryttare tyckte den sista lagen jag skrev upp nu är så sjukt bra! Finns så otroligt många som har pisk bara för att hästen ska gå frammåt, vilket är hemskt!
Tänk på ridskolorna,-talar inte för alla nu- där finns det ju allt från små ryttare till äldre ryttare som piskar till hästarna som dagarna i ända ska gå lektioner, jag förstår att dom inte alltid har motivationen uppe, det är ju självklart? 
Dock minns jag mig mycket av att tempoväxlingar var den bästa 'piskan'. Lite tempoväxlingar och hästarna vaknar till liv och blir uppmärksamma, hur lätt och smidigt som helst!

Dock är det ju svårare sedan när man tänker på att det antagligen inte kommer bli lätt att upprätthålla lagen. Ridskolorna kommer antagligen inte kunna ha koll på alla elever, också finns det ju de ridlärarna som ser det som en utväg också och säger till ryttarna att piska till hästen ordentligt en gång så den vaknar.
Och även alla de hemmaryttarna, man har ju inte en susning?

Jag tror att det kommer fortsätta som det är nu, vissa använder spö för att få fram hästen, andra till att korrigera, eller som jag just nu, använder inte spö överhuvudtaget. 

Jag tycker iallafall att det var bra nya lagar och jag hoppas att alla kommer genomföras ordentligt! 
Som sagt, djuren har också känslor!


Knoppar!

Är det något som jag älskar så är det Flyinge knoppar!
Det är de knopparna som jag tycker är snyggast helt enkelt! Jag kollar nästan alltid på knoppar och älskar det verkligen! Tråkigt nog så är jag totalt värdelös på det själv! 
Eftersom Unni inte är ridbar för tillfället så ska jag imorgon vad jag har tänkt öva lite på det och sedan gå ut och fota henne när (om) jag blir nöjd med knopparna!

Unni har väldigt jobbig man just nu då halva manen är väldigt tjock och resten är ganska tunn, men det behöver ju inte bli perfekt, bara bra! Haha!


lånad bild från google.

Sjukt mycket...!

Jag irreteras så otroligt mycket över alla knott och mygg just nu, jag sprayar på hästarna med flugspray typ... 3-4 gånger om dagen? inte bra!
På kvällarna när jag gå ut för att kvällsfodra är det som värst! 
Ska idag försöka hitta något recept på hemmagjort flugmedel jag kan använda så ofta som det behövs nu... Vill inte spruta på mina hästar massor av gift och sk*t. Blir riktigt förbannad faktiskt på att det är så mycket snusk i flugmedel!
Jag är supernoga med flugmedel, läser alltid på varnings texterna m.m. Mina hästar ska ha det som är så ofarligt som möjligt!





Detta använder jag just nu! Tycker det skyddar tillräckligt och har inte överdrivet mycket strunt i sig!
Något jag aldrig i hela mitt liv skulle spraya på mina hästar så är det Ultra ShieldBIG no, no!! Läs på varningstexterna och ni kommer bli förvånade!
Hemskt!
Ännu värre att det finns folk som frivilligt sprayar på sina hästar det, helt vansinnigt! 

Dagens planer!

Idag ska jag ut och jogga, har inte gjort det på ett tag nu xD Funderar på att gå ner i hemmagymmet och gå/jogga på bandet, och sätta på en film där också xD Då blir det mys + träning, grymt!

Ska även rida Hebbe, var inte planerat men jaja... Han ska dock ridas i typ 20-30 minuter bara lugnt. Unni och Jag ska ut på promenad, om det nu inte visar sig att hon tappat den lösa skon då kan jag rida henne i hagen. Dock stor tvivlar jag på det!
Mamma ska även ringa till hovslagaren idag och hoppas på att han kan komma så snabbt som möjligt!

Det här är väl helt enkelt hur min dag ser ut... Stallet och träna typ... Men det blir kanoners! :)


Dagens: Vill ha!



Ennu en gång har jag fått nys om det här tränset, och den här gången inte på hemsidan utan på en annans blogg, och herre min skapare vad jag vill ha det! 
Och nu har jag verkligen bestämt mig också! Jag har köpt det jag har velat ha nu och därför är det helt enkelt dags att köpa något som jag verkligen kommer få nytta för, inte så värst dyrt heller!


Ingen lektion...

Hörde precis av mig till min tränare, det blir tyvär ingen lektion tråkigt nog.
Hade sett fram imot lektionen eftersom på något magiskt sätt blir Unni och jag bara bätttre och bättre. Haha ;)

Unni ska iallafall stå nu, är oklart om jag rider Hebbe idag eller inte. Ska ut och sola tänkte jag, men är lite osäker på vädret då himlen är full utav moln, men jag får väl sola i perioder ;)


I won't give up, on us!