http://treryttares.blogg.se/

Som ni alla som fortfarande läser bloggen ser är det kass uppdatering här!
Bloggar mest på http://treryttares.blogg.se/ just nu. Tycker att den bloggen är roligare just för att fler läser den och uppskattar den. Denna blogg uppskattar mer eller mindre endast dom som vill ha information, bilder och annat smått och gått om mig och Unni. Men läser ni istället http://treryttares.blogg.se/ kan jag lova er att ni kommer få mer info. Bloggar mer där och finns även två andra tjejer att följa!

Så ett tips är att ni klickar här --> http://treryttares.blogg.se/ <--
Så får ni er lite god läsning! :D


http://treryttares.blogg.se/

Bildbomb på Unni i ridhuset! :)










Mer inplanering inför helgen!

Nu i helgen kom ännu lite mer saker som jag ska planera upp lite tid för!
Och det är att Unnis förra ägare ska komma och hälsa på! Jätte roligt verkligen! :) På söndag ska dom komma men vet ännu inte vilken tid dom ska komma.
Och Cessi ska komma och fota mig och Unni, och ta med sig sin 'egna engelska elev'! Haha! Vi har utbytesstudenter som kommit till vår skola och en av mina bästisar (Cessi) har en hemma hos sig! Så hon kommer väl antagligen också följa med.
Men jag har stallhelg så jag ska ända ta utsläpp, mocka fixa mat m.m, lunchfodra, ta insläpp och kvällsfodra. Men på söndagen ska jag kolla om min syster kanske skulle kunna ta insläpp och kvälls fodra! Skulle jag tycka var skönt iallafall så jag kommer hem i en bra tid och bara kan slappna av lite.
Jag ska ju även putsa all Unnis utrustning och fortsätta tvätta! Kul..... Eller inte? Haha! Men när jag är klar så vet jag att jag kommer vara riktigt nöjd över mig själv! Haha!
Men helgens höjdpunkter blir ju att jag ska få vara med Unni i en hel helg från morgon till kväll och även att Unnis förra ägare kommer och hälsar på! Ska bli riktigt roligt! :)


Bildförstörare!

Kolla på de röda cirklar som jag satt ut på bilderna, där har vi små saker, men dom små sakerna kan mörda en hel bild!



Jag vet inte om jag är lite ljligt petig nu? Men kolla i bakgrunden på den här bilden. En Donken skylt syns från andra sidan backen.... Kul? Men som tur så var inte bilden den finaste hellet. Så det var ju tur! Men tänk er, om bilden var jätte fin, så fin att man inte kan slita blicken ifrån den! Och då så bara är det en Donken skylt mitt i bilden? Kul med smygreklam liksom....? Haha!




Ennu en bild, inte heller den är den finaste, och tacka Gud för det! För i bakgrunden står Laban liksom, roligt? Haha! Jag har ju verkligen inget imot den lilla sötnosen, men ändå. Tänk om den här bilden skulle vara hur fin som helst, men då står Laban i bakgrunden och stjäl uppmärksamhet? Haha!

Ändrade planer! Tvättar som en galning!

Idag blev det så sjukt konstigt i mitt schema! Jag hade tänkt att rida, mocka, mysa, åka in till stan, ta bussen hem. Men då jag kom så var det bara att ställa upp Unni på gången för att hon skulle bli vaccinerad. Jag får ju panik alltså! Är så otroligt spruträdd! Men det gick sjukt snabbt och Unni reagerade inte ens på det. Men det gick bra. Sen åt jag och kollade när min buss gick, och dom har ju tagit bort min favorit buss tid?! Den tidigaste bussen hem för mig gick 18:33. Och det var ju jätte sent!?
Det blev inget rida och jag stannade kvar i Ullbro. Jag ska få låna platt tång och smink av Cathrine och jag har lite kläder kvar här fortfarande sen förut. Som du är! Annars skulle jag ju få gå halv naken till skolan imorgon? Haha!

Men en väldigt possetiv grej med det här är att Unni helt plötsligt kan puss! Det har jag inte tränat med henne på sedan i somras och då hade jag alltid ett finger och pekade på läppen för att hon skulle förstå, och då pussade hon. Men idag så pussade hon själv! Och gjorde även den berömda "filmkyssen" så hon inte pussas med mulen utan verkligen med läpparna! Haha! Min underbara söta häst! Kan inte förklara med ord hur mycket jag älskar henne!

Annars så har jag börjat tvätta nu! Cathrine hade slängt Unnis inne täcke i tvättmaskinen innan och nu hänger det på tork, snäll som hon är! :) Och nu har jag tagit in tre vita schabrak, två röda schabrak och tre par lindor i vit, ljusblå och röd. Så det ska jag försöka tvätta nu innan kvällens slut! 


Unni och Hebbe vaccineras idag!

Nu idag så ska Unni och Hebbe bli vaccinerade! Med andra ord kommer ennu ett problem att försvinna, idag blir hon vaccinerad, imorgon VHT-behandlad.
Men jag kommer inte vara med när hon blir vaccinerad eller VHT-behandlad. Och det är tack vare att idag så har jag inte slutat skolan fören vaccineringen ska ske. Men andra ord så kommer någon annan vara där.  Och imorgon är det VHT-behandling och då kommer jag inte kunna vara med på förmiddagen tack vare att jag har Nationellt prov. Sad but true.


Bara tio dagar kvar!

Jag kan ju tala om att jag är som ett litet barn på julafton nu faktiskt! För nu är det ju bara 10 dagar kvar! Haha! Är så sjukt lycklig och glad!
Men tro mig, är livrädd och stressad också! Och det är för att jag måste få ut en veterinär innom dom tio dagarna som ska vaccinera Unni och hovslagaren ska komma.
Men Hovslagaren är bokad till 15/2 så Unni kommer hinna bli skodd två dagar innan vi åker, blir bra! Då hinner hon vänja sig med skillnaden i hovarna. Jag vill ju inte att hon ska behöva åka transport med nyskodda hovar. Och särskiljt inte om hon blir verkad innan heller. Det blir trots allt en stor skillnad i hovarna på dom!
Den 9/2, alltså imorgon kommer Unni bli VHT-Behandlad också, så med andra ord så är dom problemen lösta! Och i helgen 11och12/2 så kommer jag ha stallhelg och sova kvar hos pappa på gården. Jag ska börja packa och tvätta då! Pappa sa att det var helt okej att tvätta mina saker över helgen så allt är rent och fint då jag väl flyttar henne! Så det känns bra!
Men Allt kommer nog gå vägen om det nu inte skulle vara så att vi inte får tag på en veterinär, men det borde vi nog! Så lång tid tar det inte att komma ut och ge hästarna en spruta, men kostar väl antagligen destu mer! Haha! Tänk, det är så fyrt med veterinärer! Men vad gör man inte för att hästen ska må bra? :)


Nerverna börjar vika sig lite!

Mina nerver inför flytten har verkligen börjat vika sig kan jag tala om! Och då främst tack vare att jag är rädd för att jag inte kommer hinna allt, som tillexempel hinna tvätta allt, sedan ha det på tork och sedan packa allt. 
Att Unni inte kommer hinna bli skodd, att VHT-behandlingen kommer behöva ennu en behandling efter och hon som behandlar inte skulle vilja åka till det andra stallet? Eller att Unni skulle bli skadad och halt. Och nu destu mer jag tänker destu mer blir jag rädd för. När jag började skriva inlägget hade jag inte en ända tanke på att Unni skulle skada sig innan. Herregud! Blir så lätt nervös när det ska ske en stor ändring!

Jag kan också vara nervös just för att när vi väl flyttat, tänk om nu ingen skulle tycka om mig och jag går runt där helt ensam? Jag är relativt beroende av att många ska tycka om mig och jag vill gärna vara den som folk vänder sig till ifall det skulle vara något, och så älskar jag att ha kul. Och det är lite svårare att ha sådär jätte kul om jag är själv. Eller vad säger ni? Antagligen kommer ju inte det här hända, men tänk om! Det skulle jag absolut inte tycka var roligt! Min syster och Hebbe ska ju flytta med men det betyder inte att vi kommer vara i stallet samtidigt för alltid heller?! Men hur som helst, jag är väldigt lätt att söka kontakt med människor, jag är inte blyg på något sätt utan självaste motsattsen så det blir nog inget problem.

Men tänk om något skulle gå helt åt skogen? :S


Forever to the end <3

Hela mulen full av snö ;)

Jag tänkte att jag skulle bjuda på några av de bilder som jag fotade på Unni idag!
Riktigt kallt var det så beslutade mig för att bara gå ut och fota henne ett tag och skippa ridningen!

Dags att släppa taget nu...

Det finns alltid lite ärlighet bakom

”jag skojar bara”.

Lite kunskap bakom ”jag vet inte”.

Lite känslor bakom ”jag bryr

mig inte”

och

lite smärta bakom ”det är lugnt
”.



Idag är det den stora dagen?

Idag tror jag nästan att det är min stora dag? Iallafall för tillfället! Med tanke på att vi ska till Unnis eventuella nya stallplats och kolla när och om vi kan flytta in! Och jag hoppar seriöst av glädje! Jag vill bara flytta! Nu,nu,nu! 
Men som sagt, jag och mamma ska dit idag och prata med henne, det ända som är det som måste fixas här är att Unni ska få sin VHT-behandling, bli skodd och vaccinerad. Dom har nämligen inte hö, utan silage, kommer dock inte ihåg vilket av de :S Men ska kolla upp det idag. 
Jag hoppas att jag kommer kunna flytta henne på sportlovet, det skulle kännas jätte bra med tanke på att då har jag ett helt lov att göra mig hemma där och lära mig hur dom har det, lära känna alla i stallet och alla hästarna.

Jag är en väldigt lätt person att prata med iallafall. Jag har aldrig svårt för att hitta nya vänner eller något i den stilen, jag har väldigt lätt att prata och tycker om att ha roligt, och hur många vill inte ha roligt? Haha, alla som jag har lärt känna iallafall, så med andra ord så brukar jag oftast ha väldigt roligt med även de nyaste personerna jag lär känna. Och det är ju inget annat än bra! eller hur? Haha :)

Annars hade jag även tänkt att rida och fota Unni idag, eller det blir något av de alternativen. Jag kan inte göra båda tror jag, har för dåligt med tid för det. 


Unni 04/02-12

Idag efter att jag rakat Unni så red jag och min sötnos ut. Idag är sista dagen som vi endast skulle skritta och trava. Vi red 'kyrkorundan' och travade ganska mycket idag! Igår skrittade vi mycket mer och med tanke på att jag kommer få börja lägga in galoppen i våra pass imorgon igen så tog jag med mer trav idag. Hon var relativt fin, men gick inte riktigt fram så ärligt för skänkeln som jag hade hoppats måste jag faktiskt säga. Men fin var hon iallafall. Imorgon funderar jag på att rida en längre sväng, men inte galoppera mycket, kanske bara någon kort stund eller något sådant. Skulle ju egentligen vilja rida till ridhuset och rida igenom henne lite men är rädd för att ta igenom henne för hårt. Men får som sagt se. Kan ju eventuellt rida dit och bara arbeta lite lättare i alla gångarter och sedan rida hem igen med tanke på att Unni antagligen kommer få sig en uteritt på måndag. Men ne, nu har jag ju flummat runt tillräckligt! haha! Men jag är iallafall nöjd över Unni idag! Lyckad, mysig men kall ridtur <3


Spontan rakade Unni!

Idag så tog jag in Unni och började borsta på henne och skulle knoppa, linda och fixa henne fin för att ta ut och fota riktiga fin bilder på henne. Men pappa kom samtidigt hem och hade köpt sig en till skoter som han åkte lite med, vilket resulterade en spänd och nervös Unni inne i stallet. Så jag bestämde mig för att inte envisas om att göra knoppar utan bara fota henne. Men gissa vad, jag kom plötsligt på att jag ska ju raka Unni! Så helt plötsligt så började jag raka henne! Satte bomull i hennes öron och började raka henne. Hon blev riktigt fin! Mycket ljusare den här gången men lite guldig i färgen på något sätt! Jag tycker hon blev jätte fin iallafall! Skönt att fått rakningen gjord nu! Harf skjutit upp den i typ... två veckor nu. Haha! :)




Kunde inte låta bli att busa lite då jag rakade, det kan jag aldrig.
Men hon har inte M:et kvar, tro mig! Haha! :)

Dagens schema trots -20...

Idag är det under 20 grader här... Iskallt!!! Men jag ska ut och rida Unni ändå, hon ska skrittas och travas efter VHT-behandlingen som hon fick. Så det ska jag ju fixa! Och sen ska jag antagligen fota henne och antagligen det samma med Hebbe! Så två bildbomber kommer antagligen komma senare under dagen eller kvällen.
Jag funderar på att raka Unni igen... Men hur det blir med det lär ju visa sig dock. Antagligen kommer jag väl inte göra det. Men om jag skulle hinna så skulle det ju vara kanon! Jag ska försöka börja packa saker som jag ska flytta sen och även kanske tvätta lite saker om det skulle vara okej för pappa. Men jag ska se hur det blir! Vill egentligen börja packa direkt så att det blir enkelt sen när flytten väl är. Då slipper jag stressa runt med packningen!


Att få drömma sig bort ett slag....

Att få drömma sig bort och dagdrömma lite är något som jag tycker att alla ska få göra! och antar att de flesta gör också! Alla har väl drömmar? Och alla dagdrömmer väl? Jag kan säga att jag är expert på att dagdrömma! Varje morgon på bussen och på väg hem på bussen dagdrömmer jag som få, när jag är ute och rider och lunkar i skogen ibland, jag vet inte varför egentligen! Men det bara blir så! Jag tycker om att drömma mig bort lite.

Men idag! så har jag dagdrömt lite på ett lite konstigt sätt, eller ni kanske inte tycker det? men jag brukar dagdrömma om annat kan jag ju säga! Men idag kom det, tänk att bara få rida iväg en natt, följa med Unni dit hon tar mig och sen bara vara borta tills nästa natt. Tänk er det? Att bara få följa med sin häst och bara ta oss dit vi hamnar. Och jag kan inte låta bli att tänka mig bort långt, som tillexempel att komma iväg till ett stort landskap med berg och annat, som i filmer. Oftast western filmer. Tänk er? Att det är varmt ute och att man bara njuter. Jag kan inte låta bli iallafall! Att bara vara ute och rida i bergen, galoppera på öppna landskap, kanske se en massa vilja djur som man kan få syn på, och bara helt enkelt känna sig fri!

Att känna sig fri är något av det jag söker mest av allt! Kanske är det också därför som jag älskar att rida själv. Bara Unni och jag. Det är ju trots allt då som jag känner mig som mest fri. Jag kan inte sluta att älska att rida runt i skogar, hoppa över stockar som ramlat, galoppera på de stora ängarna och trava på de bredare stigarna och lunka runt och se platser som man aldrig någonsin sett innan.

Nu har jag väl flummat lite känner jag, lagt ut lite av mina tankar kring något av mina dagdröms 'projekt' från idag! Haha! Men visst låter det väl lite underbart? :)


Bjuder på en gammal bild från cirka ett och ett halvt år tillbaka! Haha ;)